melburn
budapest
melobourne

BUDIMPEŠTA

29.08.2019.-01.09.2020. -AUTOBUSOM IZ SARAJEVA-

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 29/30.08.2019. četvrtak /petak – Okupljanje putnika u ranim jutarnjim satima na dogovernim mjestima. Jutarnja vožnja autobusom kroz BiH-Hrvatsku-Mađarsku, uz kraće pauze po potrebi grupe.

 

2. dan 30.08.2019. petak – Dolazak u Budimpešti u kasnim jutarnjim satima.  Poklon: Razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku. Rakoci bulevar, Milenijumski trg (Trg heroja) gdje se nalaze: Muzej lijepih umjetnosti, Cirkus, Luna park, ZOO vrt, dvorac Vajdahunjadi… Vožnja kroz Andraši Bulevar (Oktagon,Muzej Terora,bazilika Sv. Stefana), vožnja pored Parlamenta, prelazak preko Margitinog mosta prema Budimu… Slijedi obilazak Budimske tvrđave (koja je pod zaštitom UNESCO-a): Ribarske kule, crkve Matije Korvina, Kraljevske palate, Muzeja marcipana … i odlazak do vidikovca – Citadele – sa dva čuvena spomenika Sv. Gelerta i spomenika Slobode. Foto pauza. Povratak do Vaci ulice, najpoznatije shoping zone sa mnogim kafićima, restoranima i slastičarnicama. Odlazak i smještaj u hotel. Fakultativno: Krstarenje Dunavom-večernja plovidba uz zvuke valcera i čašu šampanjca. Povratak u hotel i noćenje.

 

3. dan 31.08.2019. subota – Nakon doručka slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet. Odlazak u mali gradić Gedele (Godollo),udaljen od Budimpešte oko 30 km u kome se nalazi jedan od na- jljepših i najvećih baroknih dvoraca. Istorija ovog dvorca obilježila je snažna ličnost lijepe i profinjene ali nesrećne austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete-Sisi (1837-1898). U dvorcu imate priliku da vidite impozantnu balsku dvoranu,koja je izgrađena od bijelog mermera, autentično raskošne odaje, rijetke medalje, rokoko nakit, privatne odaje, salone, te caričinu spavaću sobu u njenoj omiljenoj boji-boji ljubičice… Fakulta-tivno: Odlazak u čardu-folklorni program uz cigansku muziku i tradicionalnu mađarsku večeru.Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 01.09.2019.nedelja – Nakon doručka napuštanje hotela i povratak u BiH uz obilazak največeg shopping cenra Arena. Nastavak putovanja prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u kasnim satima.

CIJENA: 280 KM

Cijena aranžmana uključuje:

    prevoz turističkim autobusom prema programu

    smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na bazi 2 noćenja sa doručkom (buffet-samoposluživanje)

    pratioca putovanja

    obilazak Budimpešte u pratnji lokalnog turističkog vodiča na našem jeziku

    troškove pripreme i organizacija putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

    krstarenje Dunavom           (12 EUR)

    večera u čardi (18 EUR)

    odlazak u mjesto Gedele, te posjeta najvećem baroknom dvorcu (20 EUR)

    PZO 2 KM dan/osoba

   Dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom

    Troškove osobne prirode (piće, dodat-

ni obroci, telefon, putne karte za javni gradski prevoz i sl.)

 

MOLE SE PUTNICI DA SE PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA ZA PUTOVANJE IZJASNE O FAKULTATIVNIM IZLETIMA, TE IZVRŠE UPLATU ZA IZABRANE IZLETE

Napomene:

    Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta stajališta i uslova na putu.

    Kalkulacija je rađena na bazi minimum 35 putnika. U slučaju da za putovanje ne bude pri- javljen dovoljan broj putnika,organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja.

    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može bitio različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

    Uz ovaj program važe Opći uslovi putovanja turističke agencije Dar prirode doo

Budimpešta je dama koja stari, ali nastoji sustići Evropu čak i po godinama.Njene zgrade čuvaju i dalje priče romanticne prošlosti, ali sa vremenom polako nestaju razlike između starih fragmenata crkve Sv. Matijaša i kamenih ukrasa Ribarske tvrđave, starih nepunih stotinu godina.Iz starog, povješću vremenitog Budima, brojnim mostovima za nekoliko se trenutaka ulazi u vrevu 20. stoljeća kojom odiše Pešta, smještena na lijevoj obali rijeke. Ovaj “biser Dunava”, pravi je svjetski grad sa modernim zgradama i prometnim ulicama, ali i mnogo više od toga – dovoljna  je jedna večer uz Tokajac i cigansku muziku čarde da zavolite ovaj grad.