M-97 Tours / Sve ono o čemu ste maštali
Putovanje u barcelonu
Putovanje u barcelonu
Putovanje u barcelonu

ADVENT U BARCELONI

19.12.2019.-22.12.2019. -AVIONOM IZ DUBROVNIKA-

Advent u Barceloni odlična je ideja za bijeg od hladne zime. Iskoristite jedinstvenu priliku da posjetite jedan od najljepših evropskih gradova, Barcelonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Pripremite se za mnoga iznenađenja, jer Barcelona jedva čeka da je otkrijete!

1.dan SARAJEVO – DUBROVIK– BARCELONA

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 07:30 i polazak prema Dubrovniku, preko Mostara. Vožnja kroz BiH i Hrvatsku. Dolazak na aerodrom u Dubrovniku i prijava na let na relaciji Dubrovnik – Barcelona u 15:25. Planirani dolazak u Barcelonu u 17:50h. Nakon slijetanja i preuzimanja prtljaga, slijedi transfer do hotela i smještaj u isti. Dolazak u hotel. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s pratiocem putovanja javnim prijevozom i pješice do centra grada. Nakon orijentacionog razgleda slobodno vrijeme za uživanje u adventskom ugođaju.  Povratak u hotel. Noćenje. 

2.dan BARCELONA

Nakon doručka, odlazak u fakultativni razgled grada,  javnim prijevozom i pješice: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Španjolsko selo (Pueblo Español), gdje se na 49 000 m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu « Magične fontane », čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi Espańa. Noćenje.

3.dan BARCELONA

Doručak. Slobodno vrijeme ili Odlazak na fakultativni izlet, pješice i javnim prijevozom do Parka Güell, remek-djela Antonija Gaudíja (dio Unescove svjetske baštine), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. U nastavku predlažemo posjet mističnom Gaudijevom remek djelu, crkvi Sagrada Familia ili posjet čuvenom stadionu FCI Barcelona, Camp Nou. Za sve one koji se žele opustiti tu je predivna Barceloneta gdje možete uživati u fantastičnoj  atmosferi. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe ili večera uz flamenco ( preporuka uz doplatu). Noćenje.

 1. dan BARCELONA – DUBROVNIK – SARAJEVO

Dorucak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let na relaciji Barcelona – Dubrovnik u 11:35. Po slijetanju u Dubrovnik  u 13:50, slijedi transfer do Sarajeva, preko Mostara. Planirani dolazak u Sarajevo u vecernjim satima

CIJENA ARANŽMANA:

499 sa taksama za prvih 5 rezervacija ili za rezervacije do 05.07.2019. – RASPRODANO

DODATNIH 5 MJESTA PO CIJENI OD 549 KM

*** Ukoliko odnosno nema povrata novca u slucaju otkkazivanja od strane putnika.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Za rezervacije do 15.07. cijena je 599 KM

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Standardna cijena je 699 KM

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

*** Za karticno placanje, cijena se uvecava, ovisno o nacinu placanja (jednokratno ili na obroke)

 

*REZERVACIJA PODRAZUMIJEVA UPLATU AVANSA U IZNOSU OD 40%.

 CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo (klima, TV, Video, audio)
 • Avio karta na relaciji Split – Barcelona – Split
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • 3 noćenja sa doručkom u ½ I 1/3 (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3* u Barceloni.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja uz minimalno 15 prijavljenih osoba.
 • ručna prtljaga do 10 kg. – dodatna torba koja ide u prtljazni prostor se placa 50 KM po smijeru.

 

 CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Eventualne ulaznice za muzeje i objekte od interesa, karte za gradski prevoz
 • Fakultativne izlete: cijene ce biti naknadno objavljene.
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 180 KM
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

NAPOMENE:                                                                                                   

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • M-97 tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

Kalkulacija radjena na minimalno 15 prijavljenih putnika.