FRANCUSKA I NJEMAČKA

BADEN BADEN - STRAZBUR – KOLMAR - ŠVARCVALD

27.09. - 30.09.2019 -AVIONOM IZ TUZLE-

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (27.09.2019.) SARAJEVO – TUZLA – BADEN-BADEN – STRAZBUR

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i vožnja sa usputnim pauzama prema aerodromu Tuzla. Po dolasku na aerodromu slijedi ukrcaj na let Tuzla – Karlsruhe/Baden-Baden u 18:25 avio kompanije Wizz Air. Planirano slijetanje u Baden-Baden je u 20:25. Nakon slijetanja slijedi Transfer do hotela u Strazburu ili Baden Badenu. Smještaj u hotel.Noćenje.

 

2.dan (28.09.2019.) STRAZBUR

Doručak. Slobodno vrijeme za istrazivanje i upoznavanje grada ili izlet Strazbur i Colmar. Strazbur je grad poznat po Gutenbergu, u kome je danas sjedište Evropskog parlamenta, Suda za ljudska prava i Savjeta Evrope. Do 19 vijeka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 142 m, predstavljala najvišu građevinu na svijetu. Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalma, brojnim restoranima, bistroima… Slobodno vrijeme. Nocenje.

 

3.dan (29.09.2019.) STRAZBUR – COLMAR – STRAZBUR

Doručak. Slobodno vrijeme za istraživanje i upoznavanje grada ili fakultativni izlet u Colmar. Bajkoviti Kolmara, na rijeci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Kolmar je jedan od najljepših gradova Francuske. Razgledanje historijskog centra grada sa crkvom Sv. Martina, dominikanskom crkvom, najstarijim kućama Adolf i Pfister, starom zanatskom četvrti Taneurs pored rijeke, muzejima Bartoldi i Unterlinden…Slobodno vrijeme do povratka prema hotelu u Strazburu. Noćenje.

 

4.dan (30.09.2019.) STRAZBUR – BADEN BADEN – STRAZBUR

Doručak. Slobodan dan u Strazburu ili fakultativni izlet u Baden – Baden. Upoznavanje sa gradom kroz legendarnu Lihtentaler aleju, koja je bila magnet za umjetnike, pjesnike, slikare, dalje  do centra banje i njenih zaštitnih znakova – Kurhaus i Casino-a koji je inspirisao Dostojevskog da napiše čuveni roman „Kockar“, do  Trinkhale i Festivalne dvorane – njemačke najveće opere i koncertne dvorane.  Povratak u Strazbur,i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijede carinske i pasoške formalnosti i ukrcaj na let Karlsruhe/Baden-Baden – Tuzla u 20:45. Planirano slijetanje u Tuzle je u 22:30 nakon cega slijedi transfer do Sarajeva.

 

CIJENA: ZA RANE REZERVACIJE DO 30.06. – 599 KM / CIJENA KASNIJE 699 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** 10 DANA PRIJE POLASKA NA PUTOVANJE

***PASOŠ MORA DA VRIJEDI NAJMANJE 90 DANA OD DANA ULASKA IZLASKA IZ ZEMLJE EVROPSKE UNIJE

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

*Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Tuzla – Sarajevo (klima, TV, Video, audio)

*Avio karta sa pripadajucim taksama  na relaciji: Tuzla – Karlsruhe/Baden-Baden – Tuzla – Ekonomska klasa

*3 noćenja sa doručkom u ½ I 1/3 (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3* u Strazburu

*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja – Minimalno 15 prijava

* Rucna prtljaga do 10kg – torba maksimalnih dimenzija 55 x 40 x 23 cm

* Transfer od aerodroma do hotela i nazad

 

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

·         Eventualne ulaznice za muzeje i objekte od interesa, karte za gradski prevoz

·         Fakultativne izlete: Cijene izleta ce biti naknadno objavljene

        Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit

        Dodatna torba do 20 kg – 100 KM

        Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

 

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJE EU

*Za putovnje vrijede posebni uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo, koji se razlikuju od Opštih u visini naknade u slučaju otkaza putovanja od strane putnika.

*Za otkaze do 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 50% iznosa putovanja.

*Za otkaze unutar 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 100 % iznosa putovanja.

·      Minimalna broj putnika, za ovaj aranzman je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo povećanja cijene aranžmana.

 

KORISNE INFORMACIJE:

FRANCUSKA

Geografski položaj:  je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s BelgijomLuksemburgomNjemačkomŠvicarskomItalijomMonakomAndorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput MartinikaRéuniona i Nove Kaledonije u AtlantskomIndijskom i Tihom oceanu.

Površina: 543.965

Broj stanovnika: 61.538.322

Glavni grad: Pariz

Jezik: Francuski

Religija: katolici

Novčana jedinica: Euro I Franak

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +33

Klima: se klimatski dijeli na četiri oblasti: oblast okeanske (atlanske), umjereno kontinentalne, mediteranske i planinske klime.

NJEMAČKA

Geografski položaj: je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim moremDanskom i Baltičkim morem, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom,ana zapadu s FrancuskomLuksemburgomBelgijom iNizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih zemalja (njem. Bundesländer) od kojih su tri samostalni gradoviGlavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Ujedinjena je kao država za vrijeme Francusko-pruskog rata 1870./’71. Njemačka je jedna od najrazvijenijih država svijeta i jedna od osnivačkih članica Europske Unije. Članica je i Ujedinjenih narodaNATO-a, skupine G4G7 i G8. S približno 82 milijuna stanovnika, druga je europskazemlja po broju stanovnika, a najveća u EU-u, te ima najsnažnije europsko gospodarstvo. Nakon SAD-a, Njemačka je druga najpopularnija migracijska destinacija u svijetu.

Površina: 357.375

Broj stanovnika: 81.770.944

Glavni grad: Berlin

Jezik: Njemački

Religija: katolici

Novčana jedinica: Euro

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +49

Klima: je umjerena i morska, s hladnim oblačnim i vlažnim zimama i umjereno toplim ljetima, s povremeno toplim fen vjetrom.