MADRID

USKORO NOVI DATUM PUTOVANJA!!!

-AVIONOM IZ BUDIMPEŠTE-

Madrid možda nema Eiffelov toranj, Big Ben ili Koloseum, ali ima Palacio Real – najveću zapadnoeuropsku kraljevsku palaču, Prado – jedan od najboljih svjetskih muzeja, kultnu Plazu de Cibeles te stadion najtrofejnijeg svjetskog nogometnog kluba. A to nije ni približno sve što nudi španska prijestolnica.

Program Putovanja

 1. Dan – Sarajevo

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u 22:30 i prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Budimpesta aerodrom.

 1. Dan  – Sarajevo – Budimpesta – Madrid

Vožnja kroz BiH sa usputnim preuzimanjem putnika na dionici Sarajevo – Visoko – Kakanj – Zenica – Zepce – Doboj. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku i Madjarsku. Dolazak na aerodrom u Budimpeštu u Jutarnjim satima i prijava na let Budimpešta – Madrid. Nakon sigurnosnih kontrola, ukrcaj u avion i let za Madrid u 10:30. Planirano vrijeme slijetanja u Madrid je u 13:45. Po slijetanju slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje: Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih  gradskih ulica-Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu ili kovima iz njegovog poznatog romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” , Kraljevska palata, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, glavni gradski trg, tačka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španiji – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom. Povratak u hotel i noćenje

 1. Dan – Madrid – Toledo -Madrid

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Manchai nekoć je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju vjera -kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija  evropska prevodilačka škola pa se preko toledskih prevodilaca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgledanje grada: katedrala Santa María (druga najveća u Španiji) – samostan i crkva San Juan de los Reyes -Alcázar -crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) -sinagoga Santa Maria La Blanca -Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za individualne programe. Povratak u hotel i nočenje.

 1. Dan – Madrid – Segovia -Madrid

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet do drevnog španjolskog grada pod UNESCO zaštitom: Segovie, nekadašnjeg plemićkog grada i kraljevske rezidencije, sa prekrasnim fasadama, koje izgledaju kao  da su izvezene, Antički akvadukt, kojeg je prije 2.000 g. izgradio rimski imperator Augustus, spada među najočuvanije građevine iz Rimskog carstva. Razgledanje istorijske jezgre. Plaza Mayor – Katedrala, Alcazar za koji se vjeruje da je bio inspiracija Walt Disneyu u izradi dvorca u bajci „Pepeljuga“, trg sv. Martina i plemićka četvrt s palačama i crkvama. Povratak u Madrid. Noćenje.

4.i 5. Dan – Madrid – Budimpešta – Sarajevo

Doručak. Slijedi odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme za uživanje u veličanstvenom Madridu. Predlažemo Vam posjetu Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja a svakako najpoznatiji od svih je Muzej Prado. Omiljeno mjesto okupljanja stanovnika Madrida je Retiro,  poznati gradski park  gdje mozete uzivati u prekrasnim parkovima sa fontanama, šetalištima ili  na  vožnji čamcem   jezerom koje se nalazi u sklopu samog parka. Za ljubitelje nogometa preporučujemo posjetu  stadionu fudblaskog kluba Real Madrid, u sklopu kojeg se  nalazi  muzej i fan šop. Okupljanje grupe u  kasno poslijepodne i transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Madrid – Budimpešta u  20:45. Planirano slijetanje u Budimpeštu je u 23:55. Nakon slijetanja slijedi transfer prema Sarajevu. Planirani dolazak u Sarajevo je 01.04.2020. u jutarnjim satima.

CIJENA : 549 KM za rezervacije do 31.08.2020.

Cijena naknadno se uvecava za 100 KM

 

Cijena za karticno placanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvecava za 30 KM

Obrocno placanje do 6 mjeseci – cijena se uvecava za 60 KM Obrocno placanje do 12 mjeseci – cijena se uvecava za 80 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

Cijena uključuje:

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Budimpesta aerodrom – Sarajevo
 • Avio kartu sa pripadajucim taksama na relaciji – Budimpesta – Madrid – Budimpesta
 • Mala torba ručne prtljage dimenzija 40cm X 30 cm X 20 cm – maksimalne težine 10 kg
 • Transfer od aerodroma do hotel i nazad
 • Hotelski smjestaj na bazi 3 nocenja sa douckom u hotelu sa 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Pratioc putovanja – minimalno 15 prijava

Cijena ne uključuje:

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM za osobe do 60 godina, 20 KM za osobe od 60 do 70 godina
 • Fakultativne izlete – Cijene ce biti naknadno objavljene
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Doplata za vece torbe rucne prtljage ili torbu koja ide u prtljezni prostor – na upit

Popusti za djecu na upit.

Kalkulacija radjena na bazi minimalno 15 prijavljenih putnika

Za putovanje vrijede opsti uslovi putovanje Putnicke agencije M97 doo Sarajevo.08

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • M-97 tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Fakultativni izleti se moraju rezervisati minimalno 2 sedmice prije puta, kako bi na vrijeme rezervisali ulaznice i odgovarajuća transportna sredstva.
 • Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.
 • Kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika.