LISABON

LISABON

SUNČANA ZIMA NA JUGU EVROPE

26.01.2020.-30.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Otkrijte jedan od najljepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom Fada. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji dio Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti Fado; obiđite znamenitosti historijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima., Lisabon će vas ostaviti bez daha.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN (26.01.2020.) SARAJEVO – DUBROVNIK – LISABON

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u jutarnjim satima i polazak prema Dubrovniku, preko Mostara. Vožnja kroz BiH i Hrvatsku. Dolazak na aerodrom u Dubrovniku i prijava na let na relaciji Dubrovnik – Lisabon u 14:30  (sa presjedanjem u Barceloni). Planirani dolazak u Lisabon je   u 20:50h. Nakon slijetanja, slijede pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga, i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje. 

  1. DAN (27.01.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Lisabona koji mnogi nazivaju gradom sunca, pored Pariza, drugim svjetskim gradom “svjetlosti”.  Svako ko nije vidio Lisabon, nije vidio ljepotu – tako bar tvrde Portugalci. Najljepša “arterija”, koja prolazi tim lijepim gradom, ušće je rijeke Tagus koja se ulijeva u Atlanski okean i gradi jezero koje se naziva Mar de Plaha – jednu od najljepših prirodnih luka na svijetu. Ovaj lijepi grad probudit će u Vama melanholiju dok se budete opraštali od njega slušajući fado – pjesme o ljubavi i smrti. Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima sa  povijesnim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro, dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960)… Povratak u hotel i noćenje.

  1. DAN (28.01.2020.) LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelijepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema najzapadnijoj tački kontinentalnog dijela Evrope – Kabo da Roka. Slobodno vrijeme za slikanje te nastavak putovanja za Lisabon.

  1. DAN (29.01.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, obilakse dijelova grada koje nismo posjetili, shopping, i uzivanje u prekrasnim ulicama i trgovima velicanstvenog Lisabona. U vecernjim satima predlazemo fakultativni odlazak na Fado vece. Nocenje.

  1. DAN (30.01.2020.) LISABON-DUBROVNIK-SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Lisabon – Dubrovnik (sa presjedanjem u Barceloni) u 06:40. Nakon slijetanja u Dubrovnik, slijedi transfer prema Sarajevo. Planirani dolazak u Sarajevo je vecernjim satima. Kraj putovanja

 

*** Sva vremena letova su iskazana po lokalnim vremenima letova

CIJENA ARANŽMANA:

799 sa taksama za prvih 5 rezervacija.

*** Ukoliko odnosno nema povrata novca u slucaju otkkazivanja od strane putnika.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Za rezervacije do 15.08. cijena je 849 KM

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Standardna cijena je 899 KM

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

*** Za karticno placanje, cijena se uvecava, ovisno o nacinu placanja (jednokratno ili na rate)

 

***REZERVACIJA PODRAZUMIJEVA UPLATU AVANSA U IZNOSU OD 40%.

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

        Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo (klima, TV, Video, audio)

        Avio karte prema program putovanja

        Transfer od aerodroma do hotela i nazad

        4 noćenja sa doručkom u ½ I 1/3 (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3* u Lisabonu.

        Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja uz minimalno 15 prijavljenih osoba.

        ručna prtljaga do 10 kg. – dodatna torba koja ide u prtljazni prostor- na upit

 

 

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 

 

·         Eventualne ulaznice za muzeje i objekte od interesa, karte za gradski prevoz…

·         Fakultativne izlete: Lisabon, Sintra i Cabo da Roca – cijene ce biti naknadno objavljene

·         Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 180 KM

 

·         Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.