VIKEND U BEOGRADU + SAJAM KNJIGE

SAJAM KNJIGA U BEOGRADU

19.10.2019.-20.10.2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beograd je glavni grad Republike Srbije, metropola Balkana sa preko 1.500,000 stanovnika. Nalazi se na ušću Save u Dunav te je jedan od najstarijih gradova u Evropi.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.      Dan Sarajevo – Beograd

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i vožnja sa usputnim pauzama prema Beogradu. Vožnja kroz BiH i Srbiju sa usputnim pauzama. Planirani dolazak je u jutarnjim satima. Po dolasku u Beograd slijedi slobodno vrijeme ili fakultativno panoramsko i pješačko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča: Narodna skupština, crkva Svetog Marka, Stari dvor, Andrićev venac, Pionirski park, Novi dvor, Trg Nikole Pašića, Terazije, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan…  Okupljanje grupe i transfer prema hotelu. Prijava u hotel u popodnevnim satima, te slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.      Dan Beograd  / Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i okupljanje grupe u 10 sati i polazak na Sajam knjige. Planirana posjeta Sajmu je u trajanju od cca 3 do 4 sata  a nakon cega skijedi odlazak do shopping centra Ušče. Slobodno vrijeme do 176:00 kada je okupljanja grupe i povratak prema Sarajevu uz usputne pauze. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

 

CIJENA: 89 KM ZA PRVIH10 REZERVACIJA

99 KM DO 30.09.2019.

CIJENA ZA OSTALE REZERVACIJE 109 KM

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU MOGUĆ JE UZ VAŽEČU LIĆNU KARTU ILI PA