PALMA DE MAJORKA - 1- MAJ

27.04. - 01.05.2020.

1. dan, 27.04.2020.: SARAJEVO/BANJA LUKA – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u podnevnim satima na aerodromu Banja Luka, dva sata prije polijetanja aviona (mogućnost organiziranog transfera iz Sarajeva). Slijedi prijava na let  za Palma de Mallorcu preko Beča. Po slijetanju u Palma de Mallorca slijedi transfer do hotela. Prijava u isti. Nocenje.
 
2. dan, 28.04.2020.: BANJA LUKA – PALMA DE MALLORCA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada. Panoramski razgled i šetnja središtem Palme. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale (uključena ulaznica za katedralu) okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Slobodno vrijeme – povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 29.04.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet na OTOK MENORCA)
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznata kao biser Baleara, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722. godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da probate tradicionalnu supu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak na Mallorcu. Noćenje.

4. dan, 30.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tokom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih klavira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i nauke. Uz samostan je i Palača kralja Sancha (uključena ulaznica). Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan, 01.05.2020.: PALMA DE MALLORCA – BANJA LUKA/SARAJEVO
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U 12:00 transfer do aerodroma Palma de Mallorca te prijava na let za beč / Banja Luku. Dolazak u Banja Luku predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Sarajeva (uz doplatu).

 

CIJENA ZA PRVIH 5 REZERVACIJA ILI ZA REZERVACIJE DO 20.02.2020. – 849 KM

CIJENA ZA RANE REZERVACIJE DO 29.02.2020. – 899 KM


STANDARDNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 999 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 350 KM


Popusti:

 • za osobu na pomoćnom ležaju:
  • djeca od 2 do 11 godina: 10%
  • odrasli: 5%

Doplate:

 • ECO tax turistička TAXA:  0,50 EUR po osobi/noćenju

Doplate po želji:

 • povratni transfer Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo: 50 KM

Fakultativni izleti:
(min. 15 prijavljenih putnika)

 • Izlet Palma de Majorka: 40 €
 • Izlet Menorca: 70 € 
 • Izlet u Valldemossa i Puerto Soller: 50€

Cijena aranžmana uključuje:

 • avio karte prema itinereru putovanja
 • aerodromske takse
 • prijevoz od/doaerodroma u Palma de Mallorci
 • smještaj u hotelu 3* na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • pratitelja na putovanju
 • rucnu prtljagu do 9 kg tezine – 40 × 20 × 25 cm, 
 • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • ECO tax turističku pristojbu
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
 • doplatu za dodatnu rucnu prtljagu – 120 KM ili torbu koja ide u prtljazni prostor – 260 KM.