ATINA - avionom iz Splita

USKORO NOVI DATUM PUTOVANJA!!!

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dijela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (19.04.2020) SARAJEVO – SPLIT– ATINA
Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u jutrnjim satima i polazak prema Splitu, preko Mostara. Vožnja kroz BiH i Hrvatsku. Dolazak na aerodrom u Split i prijava na let na relaciji Split – Atina u 11:50. Planirani dolazak u Atinu u 14:30h. Nakon slijetanja i preuzimanja prtljaga, slijedi transfer do hotela i smještaj u isti. Nakon kraće pauze odlazimo na fakultativni izlet-panoramsko i pješačko razgledanje grada –
Trgovi Omonija i Sintagma sa starim i novim Parlamentom, predsjednička straža Evzona, stari Olimpijski stadion Kalimarmaro, Zeusov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet…Povratak u hotel. Noćenje.
2.dan (20.04.2020) ATINA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet na Akropolj. Dolazak na Akropolj antičko svetište posvećeno boginji Atini zaštitnici grada. Sa vodičem ćemo obići ovaj kompleks antičkih hramova tzv. „grad na brdu“ i obilazak istog. U samom podnožju Akropolja, nalazi se Plaka, jedna od najstarijih četvrti Atine u kojoj ćete imati priliku da odaberete idealan poklon iz bogate ponude suvenira. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.
3.dan (21.04.2020) ATINA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u pokrajinu Argolidu na Peleponezu preko Korintskog kanala. Posjeta Mikeni i obilazak Kiklopskih zidina, kraljevske grobnice i Lavljih vrata. Dalje nastavljamo prema Epidaurusu. Posjeta muzeju i antičkom pozorištu iz 4 stoljeća p.n.e. Povratak u Atinu. U večernjim satima moguć odlazak u neku od grčkih taverni. Nezaboravan provod uz nacionalne specijalitete i nezaobilazni buzuki i sirtaki. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (22.04.2020) ATINA – SPLIT – SARAJEVO
Dorucak. Odjava iz hotela, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Let na relaciji Atina – Split u 19:00. Po slijetanju u Split u 19:40 po loklanom vremenu, slijedi transfer do Sarajeva, preko Mostara. Planirani dolazak u Sarajevo je iza ponoci.

CIJENA ARANŽMANA:
499 sa taksama za prvih 5 rezervacija

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

549 KM za rane rezervacije do 15.06.2020.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

649 KM za ostale rezervacije

*** Za karticno placanje, cijena se uvecava, ovisno o nacinu placanja (jednokratno ili na obroke)
*REZERVACIJA PODRAZUMIJEVA UPLATU AVANSA U IZNOSU OD 40%.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo – Split aerodrom – Sarajevo (klima, TV, Video, audio)
 • Avio karta na relaciji Split-Atina-Split
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • 3 noćenja sa doručkom u ½ I 1/3 (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3* u Atini,
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja uz minimalno 15 prijavljenih osoba.
 • ručna prtljaga do 10 kg.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Eventualne ulaznice za muzeje i objekte od interesa, karte za gradski prevoz
 • Fakultativne izlete: – cijene izleta ce biti naknadno objavljena
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 160 KM
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.
 • Doplata za dodatni kofer od 20 kg – 140 KM
 
NAPOMENE:
 
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • M-97 tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.Kalkulacija radjena na minimalno 15 prijavljenih putnika6