TENERIFE

OSTRVO VJEČITOG PROLJEĆA

24.09.2020.-01.10.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Da li i Vi često zamišljate kako izgleda raj na zemlji? Još uvijek niste sigurni….? Rajska, Kanarska ostrva, poznata su u cijelom svijetu po  vječnom proljeću i moru prijatne temperature. Ljeti je rijetko kada toplije od 28ºC, dok zimi temperatura ne pada ispod prijatnih 19ºC. Dobar razlog da se vreli ljetnji i hladni zimski dani provedu upravo tamo. Prosječna temperatura u aprilu je 25ºC.Oni koji su imali sreće da posjete i dobro upoznaju ovaj mali raj ispred afričke obale poželjeli su da ga,  ako ne već trajno nasele, obavezno još jednom obiđu, makar na samo desetak dana. Tenerife su najveći otok u grupi  Kanarskih ostrva, pretežno planinski otok vulkanskog porijekla prostire se na 2034,38 km2. Najviši vrh otoka je Pico de Teyde. Moguće su aktivnosti svih vrsta: mountain bike, tracking, free climbing, ronjenje, surfing, wind surfing te svi vodeni sportovi.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – SARAJEVO – PODGORICA – BARCELONA

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u jutarnjim satima i polazak autobusa prema Aerodromu u Podgorici. Dolazak na aerodrom Podgoricu, te let na relaciji Podgorica – Barcelona u 14:05. Nakon slijetanja u Barcelonu  U 16:30 slijedi transfer do hotela. Smjestaj u isti, te slobodno vrijeme. Nocenje.

2. DAN – BARCELONA – TENERIFE

 rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Prijava na let za  Tenerife u jutarnjim satima. Po dolasku na Tenerife, transfer do hotela i smještaj u isti. Slobodno vrijeme, za kraci odmor. Okupljanje grupe i zajednicko istrazivanje Puerto de la Cruza. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i nocenje.

3. DO 7. DAN – TENERIFE

Doručak. Slobodno vrijeme, možete iskoristiti za kupanje na prelijepim plazama. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili fakultativne izlete. Nočenje.

8. DAN – TENERIFE – BARCELONA

Doručak i rana odjava iz hotelskih soba. Transfer do aerodroma. Check inn i let na relaciji TenerIfe  – Barcelona u 09:20. Nakon slijetanja u Barcelonu slijedi prijava na let Barcelona – Podgorica u 16:30. Planirano slijetanje u Dubrovnik je u 19:00. Nakon slijetanja u Podgoricu, slijedi transfer prema Sarajevu.

CIJENA: 1099 KM za prvih 5 rezervacija ili najkasnije do 30.06.2020.

CIJENA : 1199 KM za rezerevacije do 31.07.202.

CIJENA : 1299 KM ZA OSTALE REZERVACIJE

U cijenu je ukljuceno

 • Prijevoz autobusom na relaciji: Sarajevo –Podgorica – Sarajevo
 • Avio karte sa taksama prema itinereru putovanja
 • Smještaj na Tenerifima bazi 6 nocenja BB – hotel 4* (dio ostrva Puerto de Cruz)
 • 1 Nocenje bez dorucka u hotelu sa 2/3* u Barceloni
 • Usluge organizacije putovanja
 • Ručna prtljaga 10kg
 • Pratioc putovanja.

U cijenu nije ukljuceno

 • Fakultativni izleti I vlastiti troškovi
 • PZ osiguranje 14 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 28 KM
 • Doplata za prtljaga koja ide u prtljažni prostor 20 kg – 200 KM – svi letovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 280 KM

 

Okvirne cijene Fakultativnih izleta:

 • Teide (nacionalni park – vulkan – 3718 m nadmorske visine) + Masca – 50 € – (karta za žičaru se dodatno placa 28€)
 • Sjevernoistočni dio ostrva (Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, i Plaja Teresitas) – 35€
 • Izlet brodom – posmatranje kitova i Delfina – 70€
 • Siam Park – Aqua Park – ulaznica 34€
 • Juzni dio ostrva – 35 €
 • Tenerife

Najveći otok Kanara sastoji se od impresivnih litica i planina, ali i finih pješčanih plaža. Dio otoka je zaštićen, a sam otok nudi razne rekreacijske aktivnosti kao što su planinarenje, biciklizam, jahanje, ronjenje, jedrenje na dasci, morski ribolov, golf i paragliding.

Znamenitosti

Glavni grad otoka Santa Cruz također je administrativno središte zapadnih Kanara i nalazi se na krajnjem sjeveroistočnom dijelu otoka. Grad ima bogatu raznolikost zanimljive arhitekture (poput crkve u San Franciscu), a muzeji pružaju dobar pregled umjetnosti i kulture Kanarskih otoka. Godine 2003. Auditorio de Tenerife, kongresna i koncertna dvorana koju je dizajnirao španjolski arhitekt Santiago Calatrava, postala je jedna od glavnih znamenitosti grada.

U Puerto de la Cruzu, glavnom turističkom mjestu otoka, nalaze se brojne građevine iz 17. stoljeća, koje su posljednjih godina obnovljene. To uključuje npr. Casa Iriarte i Casa Real Aduana. Velik dio područja oko stare ribarske luke obiluje uskim kamenim ulicama i kolonijalnom arhitekturom. Na jugu grada nalazi se izvanredan botanički vrt.

Nedaleko od mjesta Puerto de la Cruz je Loro Parque. Tematski park s papigama. Ovdje se možete diviti jednom od najvećih staništa papiga na svijetu, od kojih su mnoge ugrožene i pred izumiranjem.

San Cristobal De La Laguna drugi je po veličini grad na Tenerifima i nalazi se usred prekrasnog krajolika u dolini Aguere. Povijesni stari grad je dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. U San Cristobal  De La Laguna nalazi se mnogo zanimljivih građevina kao crkva Santo Domingo i crkva Nuestra Senora de la Concepción.

Iz San Cristobala De La Laguna možete doći do masiva Anaga. Planinski lanac koji se uzdiže s mora na nadmorskoj visini od oko 1000 metara. Anaga park nudi odlične mogućnosti za planinarenje. Na sjevernoj padini Anage nalazi se slikoviti grad Taganana s zavojitim i uskim uličicama.

Candelaria, grad na primorju na sjeveroistočnoj obali, najvažnije je mjesto hodočašća na Kanarskim otocima.

Pico de Teide, planina vulkanskog podrijetla, nalazi se na 3718 m najvišeg vrha u Španjolskoj i nalazi se u Nacionalnom parku Teide. Godine 2007. UNESCO je uvrstio na popis svjetske baštine Nacionalni park Teide. Za uspon Pico de Teide potrebna vam je dozvola Uprave Nacionalnog parka u Santa Cruz de Tenerife.
Od rta Punta de Teno imate prekrasan pogled na susjedni otok La Gomera. Područje oko Valle de Arriba je vinogradarska regija.

Shopping i noćni život

Rambla del General Franco u Santa Cruz de Tenerife popularan je bulevar koji se proteže po gradu s kafićima i buticima. Najbolji shopping u glavnom gradu otoka može se naći na Calle Castillo. Ovdje se prodaju domaći i međunarodni proizvodi.

Najveće turističko mjesto je Playa de las Américas sa susjednim Los Cristianosom. Ovdje se nalaze veliki hoteli, trgovine svih vrsta, barovi i restorani za sve ukuse, diskoteke i casina za večernju zabavu.