PUTOVANJE U BRAZIL
Copacabana M97 tours Brazil

BRAZIL

RIO DE JANEIRO I IGUAZU

GRUPNI POLAZAK

12.10.2019. – 22.10.2019.

-AVIONOM IZ SARAJEVA ILI DUBROVNIKA ILI BEOGRADA

 PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. i 2. dan – Sarajevo / Dubrovnik / Beograd… –  Rio de Janeiro

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu u naknadno dogovoreno vrijeme. Let na relaciji aerodrom polaska ( U slučaju da aerodrom polaska bude neki drugi grad osim Sarajeva, bit će obezbjedjen transfer do istog) – Rio de Janeiro sa presjedanjem u nekom od evropskih gradova. Planirani dolazak u Rio de Janeiro u podnevnim satima drugog dana. Pasoška kontrola i transfer do hotela. Hotel će biti u blizini plaze Copacabana. Slobodno vrijeme na prilagodjavanje na novu vremensku zonu.Noćenje.

 

3. dan – Rio de Janeiro

Doručak, Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i preljepim plažama, Copacabana i Ipanema ili poludnevni fakultativni izlet Corcovado. Razgledavanje započinje vožnjom do stanice Cosme Velho, gdje slijedi ukrcavanje na poznati voz “cog” te 20-minutni uspon željeznicom kroz tropsku šumu Tijuca, uz fascinantan pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu. Dolazak na vrh Corcovada (710 metara n/m) gdje se nalazi jedno od 7 svjetskih čuda modernog doba, kip Krista Iskupitelja. Kip Krista visok je 38 metara i drugi je po visini na svijetu. Do podnožja kipa može se doći i pješice (220 stepenica).  Povratak u hotel i slobodno vrijeme za uživanje na prelijepim plažama uz ispijanje Kajpirinje. Povratak u hotel i noćenje.

 

4. dan – Rio de Janeiro

Doručak, Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i preljepim plažama, Copacabana i Ipanema ili poludnevni fakultativni izlet na Glavu šećera, simbol Rio de Janeira. Do vrha se dolazi velikom gondolom, a prva stanica je Urca Mountain, na 220 m visine, odakle se pruža pogled na zaljev Botafogo. Druga, zadnja stanica je na 395 m visine, Sugar Loaf Hill, odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana s jedne i na zaljev Guanabara s druge strane. Povratak u hotel u podnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje na prelijepoj plaži Copacabana.

Fakultativno (uz doplatu), u večernjim satima odlazak na Plataforma Samba Show, gdje možete uživati u večeri uz profesionalne plesače, zabavljače i glazbenike u prekrasnim kostimima dok Vam dočaravaju brazilski folklor i svjetski poznati karneval. Noćenje.

 

5. dan. – Rio de Janeiro  

Doručak, slobodno vrijeme ili Fakultativni obilazak centralnog dijela Rio de Janeira. Poludnevno razgledanje centralnog dijela Rio de Janeira uz posjetu boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama dominira plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne muzičke zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Veče provodimo u nekom od barova uz zvuke neodoljive sambe. Noćenje.

 

6. dan – Ri de Janeiro

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u carski grad Petrpolis. Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mjesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, posljednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpoznatija brazilska pivara nalazi u ovom gradu. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovdje žive velike zajednice Njemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca… U ovom gradu se održavaju uspomene i na brojne poznate građane poput književnika Stefana Cvajga ili pionira avijacije Alberta Santos-Dimona te su njihove kuće postali pravi muzeji. Obilazimo Carski muzej i predsjedničku palatu Rio Negro. Povratak u smještaj. Noćenje.

 

7. i 8. dan – Ri de Janeiro

Slobodno vrijeme za uživanje na prekrasnim plažama Ipanema i Copacabana

 

9. dan – Ri de Janeiro – Iguazu vodopadi

Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom, te let na relaciji Rio de Janeiro – Iguazu vodopadi. Po slijetanju na aerodrom, transfer do hotela i slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na Iguuasu vodopade. Iguasu vodopadi ili “velika voda” kako su ih zvali Guarane, najveći su sistem vodopada na svijetu. Sastoje se od 275 slapova, koje pravi rijeka Iguasu na granici između argentinske provincije Misiones i brazilske savezne države Parane. Okruženi bujnom džunglom, u pratnji tukana i koatija, vrste rakuna karakterističnih za ovo mjesto, upijamo čudo prirode, uz moćne zvuke vode koja se obrušava i duginih boja iznad i između slapova. Noćenje.

 

10 i 11. dan Iguasu – Saopaulo – Sarajevo /Beograd / Dubrovnik…

Doručak, odjava iz hotela i let na relaciji Iguasu – Sao Paulo. Nakon cega se prijavljujemo na let Sao Paulo – Sarajevo, preko nekog od Evropskih gradova. Satnice letova će biti naknadno objavljene.. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u poslijepodnevnim satima 22.10.2019.

CIJENA 

Cijene za rezervacije do 31.05.2019. – 2999 KM

 

Cijena za kasnije rezervacije – 3299 KM

 

Cijena za karticno placanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvecava za 3%

Obrocno placanje do 6 mjeseci – cijena se uvecava za 7%

Obrocno placanje do 12 mjeseci – cijena se uvecava za 10%

 

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

*** 10 DANA PRIJE POLASKA NA PUTOVANJE

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

·  prijevoz avionom prema itinereru putovanja sa ukljucenim taksama (Ekonomska klasa)

·   transfere od aerodroma do hotela i nazad

·  Smještaj u hotel u sa 4* u Rio de janeiru na bazi 6 noćenja sa doručkom

·  2 nocenja sa doručkom u Iguasu hotel 3/4*

·  Usluge i troškove organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

·         PZO

·         dodatne usluge

·         fakultativne izlete

·         ulaznice za objekte koji se posjećuju  tijekom razgleda.

·         Doplata za jednokrevetnu sobu-500 KM

Za realizaciju programa potrebno je minimalno 15 prijava

 

Za otkaz 30-45 dana prije polaska agencija zadrzava: 20% iznosa cijene aranzmana; 22-29 dana:30% iznosa cijene aranzmana; za 14-21 dan prije polaska:50% iznosa cijene aranzmana; 7-14 dana prije polaska:70% iznosa cijene aranzmana te za nedolazak ili odustajanje od putovanja do 7 dana prije puta – 100% storno troškova.

 

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

M97 Tours zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi  najmanje  15 osoba.

 

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja ili izmjene  putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i zavisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. M97 Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.  Avioprevoznik Qatar airvays.

 

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

Brazil (port. Brasil IPA [bɾaˈziw]), službeno Savezna Republika Brazil (port. República Federativa do Brasil), najveća je država u Južnoj Americi. Prema površini i broju stanovnika od preko 190 milijuna, peta je najveća zemlja na svijetu. Jedina je država portugalskoga govornog područja u Americi i najveća luzofonska zemlja na svijetu.

Graniči sa svim južnoameričkim zemljama osim Ekvadorom i Čileom. Na sjeveru s VenezuelomGvajanomSurinamom i francuskim prekomorskim departmanom Francuskom Gvajanom, na sjeverozapadu s Kolumbijom, na zapadu s Bolivijom i Peruom, na jugozapadu s Argentinom i Paragvajom i na jugu s Urugvajom. Morska obala Brazila, s Atlantskim oceanom na istoku, dugačka je preko 7491 km.[6] Veliki dio Brazila pripada slivu rijeke Amazone i prekriven je kišnim šumama. Brazilski teritorij čine i brojni arhipelazi kao Fernando de Noronha, atol Rocas, São Pedro e São Paulo i Trindade i Martim Vaz.

Brazil je bio portugalska kolonija od iskrcavanja Pedra Álvaresa Cabrala godine 1500. do 1815., kada je uzdignut na ujedinjenu kraljevinu s Portugalom i Algarveom. Kolonijalna povezanost bila je u stvari prekinuta već 1808. kada je nakon Napoleonovog upada u Portugal prijestolnica portugalskog kraljevstva preseljena iz Lisabona u Rio de Janeiro. Nezavisnost od Portugala ostvarena je 1822. Isprva nezavisan kao Brazilsko carstvo, Brazil je od 1889. republika, premda dvodomni parlament, danas zvan kongres, datira iz 1824. kada je usvojen prvi ustav. Današnji ustav, Brazil definira kao saveznu republiku federalnog distrikta, 26 državai 5564 gradova.