BANGKOK
PHUKET

TAJLAND
NOVA GODINA!!!

-BANGKOK+PHUKET-

25.12. 2019.- 03.01.2020. - AVIONOM IZ SARAJEVA -

PROGRAM PUTOVANJA:

1. i 2. dan (25.12./26.12.2019.) SARAJEVO-DOHA-PHUKET

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Doha je u 12:00 avio kompanijom Qatar Airways. Avio kompanija na letu služi besplatnu hranu i piće. Planirano slijetanje u Dohu je u 19:55 po lokalnom vremenu, a nakon čega slijedi transfer na let Doha-Bangkok u 20:15. Planirano slijetanje u Bangkok je 26.10. u 07:05 (+1) po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole i transfer do hotela. Prijava u isti, slobodno vrijeme i uživanje na prekrasnim plažama. Phuket je popularan ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već  i zbog velikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do skijanja na vodi i vožnje kartinga. Noćenje.

 

3.dan i 5.dana. (27.12.-29.12.2019.) PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping…ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta:

·         Izlet na Phi Phi otok – u jutarnji satima organizirani transfer do pristaništa brodova i isplovljavanje trajekta prema otočju prekrasne netaknute prirode. Po dolasku na Phi Phi Don slijedi odlazak u razgled otoka Bida i zaljeva Samah, te špilja Pileh i Viking gdje je voda kristalno čista. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na plaži. U poslijepodnevnim satima polazak prema Phuketu. Noćenje.

·         James Bond Otok – Predlažemo odlazak na fakulativni izlet na jedan od najpoznatijih otoka na Tajlandu, James Bond gdje su snimani filmovi Čovjek sa zlatnim pištoljem i Žal. U jutarnjim satima odlazak kroz provinciju Phang Nga prema pristaništu brodova. Na putu stajanje kod hrama Suwannakuha pred kojim će vas dočekati mnoštvo majmuna. Posjet Buddhinoj špilji u kojoj se nalaze fascinantni stalaktiti i stalagmiti. Po dolasku na pristanište, Plovidba brodom zaljevom Phang Nga, Nacionalnim parkom te ćete vidjeti kamene kipove Khao Ma Ju, Khao Nom Sao i Khao Chang. Pogled na okolne planine Khao Ta Poo i netaknutu prirodu je nezamisliv. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Phuketu.

·         Otočje Similian (NACIONALNI PARK) Predlažemo odlazak na fakulativni izlet gliserom na otočje Similian koje se sastoji od ukupno devet otoka. Obilazak najvećih i najpoznatijih otoka po svojim prekrasnim bijelim pješčanim plažama i prirodnim ljepotama: Koh Miang, Koh Payu, Koh Similian i Koh Ba Ngu.  Mogućnost ronjenja na otoku Ba Ngu.. Povratak prema hotelu. Noćenje.

 

6. dan. (30.12.2019.) PHUKET – BANGKOK

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme za kupanje i uživanje do transfera prema aerodroma i prijave na večernji let Phuket – Bangkok. Po slijetanju u Banghkok slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Noćenje.

 

7. dan. (31.12.2019.) BANGKOK – NOVA GODINA

Doručak. Slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni izlet koji ce se realizovati nakon odmora.Obilazak najznačajnijih spomenika Bangkoka: posjetit Ćemo Veliku Palatu, palatu Emeralda Buddha, zatim slijedi obilazak Wat Pho-a gdje se nalazi najveći Buddha. Slijedi pauza za ručak i nastavak obilaska Bangkoka, posjetom Kineskoj četvrti gdje cemo vidjeti spomenik Zlatnom Buddhi i nastaviti istraživati kinesku četvrt. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i poklona. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Zajednićki odlazak na doček Nove godine. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8.dan. (01.01.2020.) BANGKOK

Doručak, nakon čega slijedi sobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Bangkoka. Povratak u hotel i repriza novogodisnje noći. Noćenje.

 

9. I 10. Dan (02.01./03.01.2020.) BANGKOK- DOHA – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba ili fakultativni odlazak do plutajuće pijace –Floating Market i neobične pijace koja se nalazi na željezničkoj prugi – Railway Market. Na otprilike 100 km jugoistočno od Bangkoka, nalazi se jedna od najvećih i poslednjih preostalih plutajućih pijaca na Tajlandu, koja privlači pažnju velikom broju turista i fotografa širom sveta, svojim živopisnim šarenim prizorom prodavaca koji nude robu sa svojih čamaca, na zelenom kanalu Damnoen Saduak. Ova pijaca je idealno mesto za turiste da vide stari tradicionalni način prodaje i kupovine voća, povrća i drugih interesantnih stvari. Moći ćemo da vidimo tradicionalne tajlandske kuće i način na koji lokalno stanovništvo koristi svoje čamce u svakodnevnom životu… Nedaleko od Bangkoka postoji tržnica pod nazivom Maeklong koja se doslovno nalazi na željezničkoj pruzi i kroz koju 8 puta dnevno prolazi vlak. U tom trenutku prodavači miču svoje štandove i kroz nekoliko sekundi kad prođe vlak sve se opet vraća u normalu…. Poslije izleta slijedi povratak u hotel, odmor a za naveče predlazemo odlazak na Noćnu pijacu. Noćna pijaca obara s nogu – raličitost proizvoda, niske cijene, šarenilo boja, i djelići raznobojnog svjetla oko vas. Slijedi slobodno vrijeme do  transfera na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let Bangkok – Doha u 20:20. Planirano slijetanje u Dohu je u 23:59 po lokalnom vremenu, a zatim slijedi prijava na let Doha – Sarajevo u 07:00. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 11:00.

*** Sva vremena letova su po lokalnim vremenima

CIJENA: 1999,00 KM za rane rezervacije do 30.09.2019.

                                                             Za rezervacije nakon cijena se uvečava za 200 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

CIJENA UKLJUČUJE:

·    Avio karte na relaciji Sarajevo – Doha – Phuket i Bangkok – Doha – Sarajevo (Avio kompanija Qatar airways 5*), te Phuket – Bangkok – Ekonomska klasa

 

·    Trensferi od aerodroma do hotela i obrnuto

·    Hotelski smještaj u Bangkoku na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4*

·    Hotelski smještaj u Phuketu na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4*

·    Organizacija putovanja :

·    Pratioc putovanja-minimalno 15 prijava

·    Torba 20 kg + ručna prtljaga do 7 kg dimenzija 55x40x20 cm

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

·    Fakultativni izleti – cijene ce biti naknadno objavljene.

Ø  Razgledanje Bangkoka

Ø  Floating Market i Railway Market

Ø  Phi Phi otoci

Ø  James Bonf Otoci

Ø  Otočje Similian (NACIONALNI PARK)

·    Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit

·    Putničko zdravstveno osiguranje 26 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 52 KM.

·    Ulaznice u muzeje i druge objekte od interesa

·    Individualne troskove

*Za putovnje vrijede posebni uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo, koji se razlikuju od Opštih u visini naknade u slučaju otkaza putovanja od strane putnika.

*Za otkaze do 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 50% iznosa putovanja.

*Za otkaze unutar 30 dana prije polaska na put, agencija zadrzava 100 % iznosa putovanja.

*Putnici koji ne izmire cjelokupan iznos do 30 dana prije polaska na put, a najkasnije do 28.03.2017.smatrat će se da su odustali od putovanja i u tom slučaju agencija zadrzava 50 % uplačenog iznosa.

*Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.

·  Minimalna broj putnika, za ovaj aranzman je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo povećanja cijene aranžmana.

·      Ukoliko agencija otkaže putovanja, obavijest o otkazu putovanja ce saopčiti putnici najkasnije 15 dana prije planiranog polaskČ

 

KORISNE INFORMACIJE:

AUSTRALIJA

Službeno ime: Australija

Geografski položaj: Australija zauzima cjelokupni istoimeni kontinent između Indijskog oceana na zapadu, Tihog oceana na istoku te Timorskog i Arafurskog mora na sjeveru

Površina: 7.686.850 km2

Broj stanovnika: oko 22.864.000

Glavni grad: Canberra

Jezik: engleski; govore se i drugi jezici, uključujući i jezike starosjedilačkih naroda

Religija: katolici 26%, anglikanci 17%, ostali kršćani 21%, budisti 2%, muslimani 2%

Vremenska razlika: +10 sati (Canberra, Sydney, Melbourne), +8 sati (Perth)

Novčana jedinica: australski dolar (AUD), 1 AUD = oko 1,21 KM

Kupovina: popularni suveniri: bumeranzi, didgeridoo i ostale aboridžinske rukotvorine, šeširi, nakit od opala, obuća od ovčje kože, odjeća za plažu

Odjeća i obuća: preporučamo da ponesete laganu pamučnu odjeću za dan. Večeri su nešto hladnije pa savjetujemo da ponesete laganiju vestu ili jaknu. U Ayers Rocku i Cairnsu temperature su vrlo visoke i sunce je vrlo jako pa preporučamo kremu s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale i pokrivalo za glavu. Također, preporučamo da ponesete sredstvo za zaštitu od insekata. Predlažemo laganu i udobnu obuću.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +61

Korisna web stranica: http:// www.australia.com

Klima: klimatske zone izmjenjuju se od tropske zone na sjeveru, preko suhe u unutrašnjosti, do umjerene klime na jugu. Temperature variraju od iznad 50°C do ispod 0°C. Područja na jugoistoku pokrivena su snijegom. Godišnja doba u Australiji obrnutog su redoslijeda nego kod nas zbog njenog smještaja na južnoj zemljinoj polutci. Ljeto počinje u prosincu, jesen u ožujku, zima u lipnju i proljeće u rujnu.

NOVI ZELAND

Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja manjih otoka.

Lokacija: Otočna država jugoistočno od Australije

Tip vladavine: Parlamentarna monarhija u Commonwealthu

Glavni grad: Wellington

Valuta: Novozelandski dolar (1 NZD = cca 1,14 KM)

Površina: 268.021 km2

Većinska religija: Protestanti, rimokatolici

Potrebni dokumenti:

Ø  Fotografija za pasos –  (45mm x 35mm) – bijela podloga – skenirana

Ø  Skeniran pasos – stranica sa fotografijom I ostalim podacima

Ø  Skenirana licna karta

Ø  Dokaz o ranijim putovanjima (skenirane vize, stranice sa pecatima…, avio karte…)

Ø  Izvod sa banke, kojim dokazujete da posjedujete sredstva potrebna za putovanje u Australiju

Ø  Potvrda o zaposlenju, penziji, studiju….

Viza za Tajland: Potrebna dokumemtacija za apliciranje za Vizu (putnike koji posjeduju pasoš BiH ili putovnice Hrvatske): Putovnica/Pasoš koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz Tajlanda, Potvrda avio karte (agencija vrši rezervacije avio karata), kopija prve strane putovnice/pasoša, Jedna fotografija,Ispunjen formular (tražiti u agenciji)

·    100 KM – VIZA + TROŠKOVI ISHODOVANJA VIZE