M-97 Tours / Sve ono o čemu ste maštali

VELIKA AMERIČKA TURA

NEW YORK - LAS VEGAS - LOS ANGELES  – VELIKI KANJON RIJEKE KOLORADO – SAN DIJEGO - ČIKAGO

20.11.-01.12.2019. -AVIONOM IZ BEOGRADA-

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan I 2. DAN (20. I 21.11.2019.) SARAJEVO – BEOGRAD – NEW YORK

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i vožnja sa usputnim pauzama prema Beogradu. Po dolasku u Beograd, slijedi smještaj u hotel i slobodno vrijeme, te nočenje. Rana odjava iz hotela i u 05:00 polazak prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, slijede carinske i pasoške kontrole te ukrcavanje na let Beograd – New York u 07:20. Po slijetanju u New York u 11:30 slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme ili Fakultativni odlazak na poludnevno razgledanje Menhetna uz pratnju vodiča. Odlazak do Gornjeg Menhetna i Harlema sa razgledom upečatljivih mjesta kao što su: Lincoln Center, The Dakota Apartments i katedrala St. John The Divine – najveća gotska katedrala na svijetu. Prolazićemo pored Muzeja Pete Avenije, Plaza Hotela, Trump Tower-a, Katedrale Sv. Patrika i Rokfeller Centra. Buku Times Square-a zamijenićemo kontrastom simpatičnih ulica Greenwich Village-a. Šetnja kroz uske ulice Chinatown-a doprinijeće još jednim dijelom sklapanju šarenolikog njujorškog mozaika. Povratak u hotel i noćenje.

 

3.dan (22.11.2019.) NEW YORK

Doručak. Odlazak grupe na kružno krstarenje oko Menhetna – fakultativno. Moći ćete uživati u  opuštajućem i osvježavajućem tročasovnom krstarenju dok otkrivate tajne ovog velikog grada: 3 rijeke, 7 mostova, 5 predgrađa, preko 25 renomiranih svjetskih obilježja uz veličanstveni pogled iz blizine na Kip Slobode. Nakon krstarenja Menhatnom, naš razgled ćemo nastaviti obilaskom donjeg dijela Menhetna. Tu se izmedju ostalog nalazi i Wall street ili takozvana njujorška berza, čuveni Brooklin most… Slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

4.dan (23.11.2019.) NEW YORK – LAS VEGAS

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i mogućnost fakultativnog odlaska na jedan od simbola grada – Empire State Building-a. Nakon toga, preporučujemo obilazak nekog od čuvenih muzeja, poput Metropoliten muzeja, Gugenheim muzeja ili Muzeja moderne umjetnosti. Povratak u hotel, za preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom u 17:30. Let na relaciji New York – Las Vegas oko 21:30. Po slijetanju u Las Vegas slijedi transfer do hotela i noćenje.

 

5. dan(24.11.2019.) LAS VEGAS

Doručak. Zajednički obilazak i odlazak u pješačko razgledanje svjetske prijestonice zabave: šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino-hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili odlazak u jedan od dva Outlett centra, gdje cete imati mogučnost,  obaviti jako dobar shopping. Noćenje.

 

6. dan(25.11.2019.) LAS VEGAS – GRAND CANYON

Doručak. Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku slijedi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7. dan (26.11.2019.)  LAS VEGAS – LOS ANGELES

Doručak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom u 08:30, te let za Los Angeles u 11:00. Po dolasku u Los Angeles, transfer do hotela i prijava u isti. Kraći odmor. Slobodno vrijeme ili Fakultativno razgledanje Los Angelesa: Venice Beach i Santa Monica gde se nalaze neke od najpoznatijih plaža u gradu, Westwood Village, Rodeo Drive – šoping zona na Beverly Hills-u, epicenter luksuzne mode i Sunset bulevar – poznat po noćnom provodu i brojnim klubovima, Kineski bioskop – glavna lokacija za održavanje premijera holivudskih blokbastera. Hollywood Walk of Fame – sa preko 2.500 zvezda sa imenima slavnih ličnosti, Walt Disney Concert Hall, stari centar grada, Staples Center, Griffith opservatorija,planina Hollywood sa znakom Hollywood. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan(27.11.2019.) LOS ANGELES – SAN DIEGO – LOS ANGELES

Doručak. Cjelodnevni Fakultativni odlazak u San Diego. San Diego je najjužniji grad u Kaliforniji. Da li je najljepši morate sami otkriti. Mnogi kažu da je najljepši grad Amerike. Nalazi se blizu meksičke granice. Manji je od Los Angelesa, ima bolju klimu od San Francisca, a duge neprekinute pješčane plaže protežu se od meksičke Tijuane na jugu pa sve do Los Angelesa. Ulice nose španjolska imena, no osim starog dijela grada – Old Town ne vidi se meksički utjecaj. Danas su u tom prvenstveno turističkom dijelu svi objekti preuređeni u galerije, trgovine, kafiće i restorane uglavnom one s meksičkom kuhinjom. Ovaj dio grada je obavezan za sve posjetioce koji prvi put dolaze na jug. Povratak u Los Angeles. Nocenje.

 

9. dan(28.11.2019.) LOS ANGELES – CHICAGO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom, te let za Chicago. Po dolasku u Chicago, transfer do hotela.  Slobodan dan za samostalno istrazivanje grada ili fakultativno razgledanje. Buckingham Fountain, The Bean ili Cloud Gate – skulptura u kojoj se reflektiraju neboderi grada, John Hanckok vidikovac, Millennium Park, Crown Fountain, Magnificent Mile,  Prošećite i do Grant parka gdje ćete na ulazu u Congress Plaza hotel vidjeti dvije brončane skulpture Indijanaca, djelo Ivana Meštrovića. U samom centru grada nalazi se i početak legendarne ceste Route 66. Posjetite Green Mill, kafić u kojem je vrijeme stalo. Imat ćete osjećaj kao da ste ušetali u istoriju. Smjestite se na mjesto na kojem je sjedio Al Capone i uživajte. Dvorana United, Chicago Bulls i kip najvećeg igrača svih vremena Michaela Jordana, Chicago Blackhawks, Chicago Bears, Chicago Cubs, Chicago White Sox. bit će poslastica za svakog ljubitelja sporta. Povratak u hotel. Nocenje.

 

10. dan(29.11.2019.) CHICAGO

Doručak, slobodno vrijeme za uživanje u ovom cosmopolitskom gradu. (naknadno će biti ponudjen dodatni fakultativni izlet). Noćenje

 

11 i 12. dan(30.11. i 01.12.2019) CHICAGO – NJU JORK – BEOGRAD – SARAJEVO

Doručak, Rana odjava iz hotela i transfer prema aerodromu u 04:00. prijava na let za Beograd sa presjedanjem u New Yorku. Detalje letova ćemo objaviti najkasnije 10 dana prije polaska. Nakon slijetanja u Beograd okvirno 12. dan oko 11.00 ujutru, slijedi transfer prema Sarajevu sa usputnim pauzama.

 

CIJENA: 3899 KM, za prvih 10 rezervacija ili za rezervacije do 01.08.2019. godine. Cijena kasnije za ostale rezervacije 4299 KM

 

 

U cijenu je uključeno:

· Prijevoz  autobusom na relaciji Sarajevo -Beograd – Sarajevo

· Avio karte sa pripadajućim taksama prema itinereru putovanje

· Smještaj u  hotelima 3* prema programu putovanja, na bazi(2 noćenja u New Yorku BB, 3 noćenja u Las Vegasu – bez doručka, 2 noćenja u Los Angelesu BB I 2 nocenja u Chicagu BB) i jedno nocenje u Beogradu bez dorucka.

· Usluge organizacije putovanja i vođa puta (minimalan broj putnika za ovo putovanje je 10)

· Ručna prtljaga 8 kg + torba koja ide u prtjažni prostor 20 kg

U cijenu nije uključeno:

· Individualni troškovi

· Boravišna taksa- cca 280 KM po osobi (porezi u hotelima, resort fee..) -tačan iznos ce biti poznat 15 dana prije polaska i takse se placaju u agenciji prije polaska na putovanje

· PZO

· fakultativne izlete: cijene ce biti naknadno objavljene

· Vize – Svaki putnik predaje dokumentaciju za vizu individualno te snosi troškove iste. Agencija priprema dokumentaciju potrebnu za vize. Cijena vize cca 150 USD.

· Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 750 KM

 

 

*** Svaka osoba treba individualno aplicirati za vize. Agencija ce pripremiti dokumentaciju, koja je potrebna od strane agencije. Prilikom rezervacije aranžmana, agencija ce se pobrinuti da u roku od 7 radnih dana dostavi dokumentaciju potrebnu za vizu, kao i spisak preostale dokumentacije, koju sam putnik treba da obezbjedi.

**** Agencija moze pomoci  u apliciranju za vizu, besplatno, nakon uplate avansa.

 

Uplate:

1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM

2. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja

3. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

 

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od putovanja i za njega se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

 

Otkazi od strane putnika:

1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava  600 KM

2. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.

3. u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

 

Napomene:

 • Organizator putovanja je M-97 doo Sarajevo
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIIMA PUTOVANJA M-97      doo Sarajevo
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti tačno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštovati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, M-97 doo Sarajevo, nema uticaja na raspored putnika po sobama u hotelima. Hoteli vrse raspored putnika. Soba koju vidite na slici na internet ili nekoj drugoj publikaciji, ne mora da odgovara sobi koju će putnici dobiti.
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitetu usluge u okviru smještajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to ovisi isključivo o smještajnom objektu
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima


ZA PUTOVANJE VRIJEDE OPSTI USLOVI PUTOVANJA, PUTNICKE AGENCIJE M97 DOO SARAJEVO

Grad New York pruža se na tri ostrva: Staten IslandManhattan i Long Island (koji uključuje i gradske oblasti Queens i Brooklyn) i na poluostrvu Bronx. Smješten je na ušću rijeka Hudson i East River (Istočna rijeka) u Atlantski okean. Pored svojih prirodnih oblika ostrva grada New Yorka, naročito Manhattan su značajno proširena zemljanim nasipima u cilju stvaranja dodatnih prostora za gradnju. Primjer zemljišnog nasipa je Battery Park City, četvrt koja se nalazi na zapadnoj obali Manhattana, a čija je površina bila nasuta zemljom iskopanom prilikom kopanja temelja za gradnju Svjetskog trgovačkog centra, dviju zgrada blizanaca tokom 1970-ihgodina.

Najeći dio izvorne gradske topografije izmjenjen je gradnjom. Naime, prije dolaska evropskih doseljenika New York je bio izrazito brdovito područje. Urbanom gradnjom prirodna topografija je promijenjena, prostor je poravnat, a mnogi dijelovi su dobili nove, vještački napravljene topografske oblike.

Potrebni dokumenti:

Ø  Fotografija za pasos –  (45mm x 35mm) – bijela podloga – skenirana

Ø  Skeniran pasos – stranica sa fotografijom I ostalim podacima

Ø  Skenirana licna karta

Ø  Dokaz o ranijim putovanjima (skenirane vize, stranice sa pecatima…, avio karte…)

Ø  Izvod sa banke, kojim dokazujete da posjedujete sredstva potrebna za putovanje u Australiju

Ø  Potvrda o zaposlenju, penziji, studiju….

 

Vize – Svaki putnik predaje dokumentaciju za vizu individualno te snosi troškove iste. Agencija priprema dokumentaciju potrebnu za vize. Cijena vize cca 150 USD.

Doplata za jednokrevetnu sobu – cca 750 KM

 

*** Svaka osoba treba individualno aplicirati za vize. Agencija ce pripremiti dokumentaciju, koja je potrebna od strane agencije. Prilikom rezervacije aranžmana, agencija ce se pobrinuti da u roku od 7 radnih dana dostavi dokumentaciju potrebnu za vizu, kao i spisak preostale dokumentacije, koju sam putnik treba da obezbjedi.

**** Agencija moze pomoci  u apliciranju za vizu, besplatno, nakon uplate avansa.