VELIKA AZIJSKA TURA

USKORO NOVI DATUM PUTOVANJA!!!

 

Spremite se za jedno veliko putovanje. U ovoj velikoj azijskoj turi, obići ćemo četri velike zemalja: Singapur, Vijetnam, Kambodžu i Tajland. Obići ćemo sve samo najveće atrakcije koje ćete videti na ovom epskom putovanju od 15 dana! Spremite se za kulturni šok, spiritualno putovanje i jednu veliku avanturu koju ćete pamtiti zauvjek. Da ne trošimo riječi, pročitajte program putovanja koji se nalazi u nastavku.

 

Program putovanja:

1. I 2. DAN – Sarajevo – Doha – Bangkok

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 10:00, i prijava na let za Bangkok, preko Dohe. Let za Dohu, avio kompanije Qatar airways – QR294 je u 12:00. Planirano vrijeme slijetanja u Dohu je u 18:55. – Presjedanje na let za Bangkok u 20:25. Planirano slijetanje u  Bangkok je u 06:55 po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i carinskih kontrola slijedi transfer do hotela, upoznavanje sa okolinom hotela i slobodno vrijeme do prijave u sobe. Nakon odmora slijedi obilazak Bangkoka (opcija kao fakultativa): obilazak najznačajnijih spomenika Bangkoka: posjetit cemo Veliku Palatu, palatu Emeralda Buddha, zatim slijedi obilazak Wat Pho-a gdje se nalazi najveci Buddha. Slijedi pauza za ručak i nastavak obilaska Bangkoka, posjetom Kineskoj četvrti gdje cemo vidjeti spomenik Zlatnom Buddhi i nastaviti istraživati kinesku četvrt. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i poklona. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Nocenje.

3. DAN – Bangkok

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do plutajuće pijace –Floating Market i neobične pijace koja se nalazi na željezničkoj prugi – Railway Market. Na otprilike 100 km jugoistočno od Bangkoka, nalazi se jedna od najvećih i poslednjih preostalih plutajućih pijaca na Tajlandu, koja privlači pažnju velikom broju turista i fotografa širom sveta, svojim živopisnim šarenim prizorom prodavaca koji nude robu sa svojih čamaca, na zelenom kanalu Damnoen Saduak. Ova pijaca je idealno mesto za turiste da vide stari tradicionalni način prodaje i kupovine voća,povrća i drugih interesantnih stvari. Moći ćemo da vidimo tradicionalne tajlandske kuće i način na koji lokalno stanovništvo koristi svoje čamce u svakodnevnom životu…

Nedaleko od Bangkoka postoji tržnica pod nazivom Maeklong koja se doslovno nalazi na željezničkoj pruzi i kroz koju 8 puta dnevno prolazi vlak. U tom trenutku prodavači miču svoje štandove i kroz nekoliko sekundi kad prođe vlak sve se opet vraća u normalu…. Poslije izleta slijedi povratak u hotel, slobodno vrijeme. Nocenje.

4. DAN – Bangkok – Siam Reap (Kambodza)

Ddručak. Slobodno vrijeme ili opcija fakultaivnog obilaska  Siam Reapa: odlazak do najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Posjet manjem hramu Banteay Srei, sagrađen od rozog kamena koji bolje podnosi zub vremena. Slijedi odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađenog sredinom 12. st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Taj hinduistički hram  se sastoji od tri centralna stupa ukrašena muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U kasnim poslijepodnevnim satima, povratak do glavnog Angkor Parka i Tasoma, kmerskog hrama koji je na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – SIAM REAP

Doručak,  slobodno vrijeme ili opcija fakultativnog izleta u Angkor Wat, najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor u kojoj je do danas otkriveno više od 1000 hramova. Najvećim dijelom sagrađen je od 1113. do 1150. godine, u vrijeme vladavine kmerskoga kralja Surjawarmana II., na prostoru od oko dva četvorna kilometra. Angkor Wat je jedan je od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu te najznačajniji simbol Kambodže koji se nalazi i na državnoj zastavi. Krećemo s razgledom hramova. Ulazak kroz južna vrata Angkora s prekrasnim kompleksom budističkih hramova. Odlazak do stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane „terase slonova“ koja je nekada služila za kraljeve audijencije a naziv je dobila po reljefima slonova.  Doživite Bayon čija su najznamenitija odlika masivna kamena lica uklopljena u mnoge tornjeve, koji se uzdižu iznad središnje terase. Golema misteriozna lica koja vas gledaju ili su sklopljenih očiju zaista djeluju fascinantno. Tura završava hramom Ta Prohm s velikim brojem drveća, zelenila te korijena isprepletenih mahovinom koji rastu između njegovih ruševina. Taj prekrasni spoj učinio ga je jednim od najposjećenijih hramova Angkora. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN Siam Reap – Phnom Penh

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i voznja autobusom do Phnom Penha. Nakon voznje od 5 do 6 sati, dolazi do glavnog grada Kambodže. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje sa okolinom hotela u vecernjim satima. Noćenje.

7. DAN –  Phnom Penh

Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Phnom Penha, glavnog grada Kambodže. Obići ćemo Wat Phnom, budistički hram iz 1372. Godine, ujedno i najviši vjerski hram u gradu. Posjet kraljevskoj palači s muzejom i Srebrnom pagodom (pod popločen s više od 5000 srebrnih opeka) u kojoj se nalazi zlatni kip Bude optočen dijamantima. Odlazak u Narodni muzej u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju istoriju Kmera. Poslije podne ćemo upoznati mračno razdoblje Kambodžanske istorije. Posjet Tuol Sleng srednjoj školi/zatvoru u kojoj su se odvijale grozote režima Crvenih Kmera. Odlazak do Polja smrti Chound Ek poznatog mučilišta Crvenih Kmera. Za 4 godine njihove vladavine, ubijeno je oko 2 milijuna ljudi, a ekonomija zemlje bila je u potpunosti uništena. Navečer posjeta Ruskom Marketu. Povratak u hotel, noćenje.

8. DAN – Phnom Penh – Ho Chi Min (Vijetnam)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer autobusom prema Ho Chi Min-u. Nakon voznje od 5 do 6 sati, dolazi do glavnog grada Vijetnama. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet – Panoramsko razgledanje Saigona. U ovom izletu cemo vidjeti: Predsjedničku palaču izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vječnica, glavna posta, gradsko pozorište,  doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Sajgonu…Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Nocenje.

9. DAN – Ho Chi Min – Cu Chi Tunel – Hho Chi Min

Nakon doručka  predlažemo odlazak na fakultativni izlet do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tokom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sistem proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske istorije i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

10. DAN – Ho Chi Min – My Tho – Ho Chi Min

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina, u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho odlazak do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete imati prilike družiti se s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak. Povratak prema Ho Chi Minu. Povratak u hotel i noćenje.

11 DAN –  Ho Chi Min – Singapur

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let za Singapur. Nakon slijetanje u singaput slijedi transfer prema hotelu. Slobdno vrijeme. Nocenje.

12 DAN – Singapur

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakuzltativni obilazak Singapura. Posjetit cemo do Clark Quay, Boat quay, Marina. Vidjet cemo Merilion – simbol grada Singapura, Magicne fontane… a imat cete i priliku provozati se kanalima Singapura.

Povratak u hotel i nocenje.

13. DAN – Singapur

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera prema aeorodmu u kasnim vecernjim satima.

14. DAN – Singapur – Doha – Sarajevo

Nakon dolaska na aerodrom slijedi prijava na let Singapur – Doga 07.04. u 02:20 avio kompanije Qatar Airways. Nakon slijetanja u Dohu slijedi presjedanja na let Doha – Sarajevo u 07:10. Planirano slijetanje u Sarajevo je u 11:35.

 

*** Napomena: Sva vremema letova su prikazana prema lokalnim vremenima letova

CIJENA  

od 3399 KM – u slucaju otkazivanja putovanja od strane putnika u bilo kom period, ne postoji mogucnost nikakve refundacije uplacenog iznosa.  Uplatu je potrebno u cijelosti izvrsiti prilikom rezervacije.

 

Cijena za rane rezervacije: 3499,00 KM za prvih 10 rezervacija ili za rezervacije do 31.08.2020. godina

 

Cijena kasnije 3699 KM

Cijena za karticno placanje:

Iznos u cijelosti – cijena se uvecava za 100 KM / Obrocno placanje do 6 mjeseci – cijena se uvecava za 210 KM / Obrocno placanje do 12 mjeseci – cijena se uvecava za 350 KM

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVORA

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo – Peking-Sarajevo sa pripadajućim taksama
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Hotelski smjestaj u hotelima sa 3*/4* prema itinereru putovanja, na bazi 12 noćenja
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 450 KM
 • FAKULTATIVNI IZLETI I Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 85 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 170 KM.
 • Individualni troskovi
 • Vize za Vijetnam (100 KM) i Tajland (100 KM)– agencija posreduje u izdavanju istih
 • Viza za Kambodju se dobija na granici – cca 40 USD.
 • Napojnice lokalnim pruzaocima usluga

Osobne troškove

NAPOMENE:                                                                                                   

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost polaznog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.
 • Raspodjelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Slike soba u katalogu ili na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smještaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike.
 • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštečen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prijevozniku.
 • Fakultativni izleti nisu obavezan dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika
 • M-97 tours ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

 

Kalkulacija radjena na minimalno 15 prijavljenih putnika.

Rezervacija podrazumjeva uplatu avansa u iznosu od 30% od cijene aranžmana.