SARDINIJA I KORZIKA - M97 Tours
Italija, Sardinija, Alghero

SARDINIJA I KORZIKA

+
od KM 999 899

Europska putovanja

Jesenja putovanja

5 dana

Putovanje na Sardiniju će vas oduševiti. Sardinija (Sardegna na talijanskom, Sardigna na lokalnom jeziku) je jedan od najvećih otoka na Mediteranu i jedan od najljepših dijelova Italije. Osim prekrasnih plaža duž 2000 km obale, ima i mnogo planina i dolina na kojima su se smjestile hiljade nastambi iz prahistorije, poznatih kao „nuraghi“ pa je zaista izvrsna destinacija i za ljubitelje tzv. plažnog odmora, kao i za one koji vole planine i istorijske lokalitete.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - BANJA LUKA - SARDINIJA

Okupljanje na aerodromu u Banja Luci 2h prije leta i let na relaciji Banja Luka - Sardinija, preko nekog od Evropskih gradova. Vrijeme leta ce biti naknadno objavljeno. Po slijetanju u Alghero, u poslijepodnevnim satima, transfer do hotela, prijava u isti, te slobodno vrijeme. Nakon nekog vremena, za opne koji budu zeljeli, okupljanje grupe i fakultativno pješačko razgledanje Alghera. Ovdje se još uvijek njeguje katolnski jezik i tradicija kao spomen na dugu vladavinu poznate sjeverne španjolske pokrajine sa središtem u Barceloni na ovom otoku. Razgled ovog iznenađujuće lijepog grada uz lokalnog vodiča. Nakon razleda slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje


Za osobe koje dolaze iz Sarajeva, tegradova na putu prema Banja luci, bit ce opbezbjedjen prevoz. 

2
2

SARDINIJA: NEPTUNOVA PEĆINA - SASSARI - CASTELSARDO

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izelt: NEPTUNOVA PEĆINA - SASSARI - CASTELSARDO. 

Obilazak Neptunove pećine gdje možete uživati u jednoj od najzanimljivijih prirodnih atrakcija na Sardiniji. Naime, riječ je o pećini koja se pruža uz samo more. Kopnenim putem dolazi se autobusom do vrha Capo Caccije, tj. rta koji se strmo nadvija nad zapadnim prilazom Algheru. Odatle se do same pećine spušta niz kozje staze, od čak 600 stepenika koji vode do Neptunove pećine. Nemojte se obeshrabriti jer je spuštanje prilično jednostavno i pruža se prelep pogled ka moru i okolnim pećinama. Posebnu draž sem pećinskog nakita (stalaktiti i stalagmiti), pećini daje i jezero koje je povezano morem. Pećina je dobila ime po neobičnim zvucima koji se čuju iz jezera, pa djeluje kao da Neptun, Bog mora, bjesni. Pauza za fotografisanje i uživanje. Nakon obilaska pečine nastavljamo prema gradu Castelsardo. Živopisni srednjovjekovni grad koji se hrabro uzdiže na vrhu džinovskog rta, izranjajući iz mora, do samog neba. Grad poznat po domaćim proizvodima (ovčji sir, liker od mirte...) i prelijepim pješčanim plažama. Slobodno vreme do polasku prema Sassariu. 

Sassari je drugi po veličini i značaju grad na Sardiniji. Tokom drugog svjetskog rata sačuvao je gradsko jezgro sa mnogobrojnim crkvama, muzejima... Obilazak grada: katedrala Svetog Nikole, fontana Fonte Rosello, palazzo Ducale, trg piazza D Italia... Slobodno vrijeme do povratka za Algero.

3
3

SARDINIJA - KORZIKA - SARDINIJA

Doručak (lunch paket za izletnike). Slobodno vreme ili cjelodnevni fakultativni izlet na Korziku. Vožnja autobusom kroz Sardiniju do luke Santa Teresa Gallura, odakle se ukrcavamo na trajekt za Korziku. Vožnja i uživanje u pogledu na prelijepe pejzaže. Dolazak na Korziku i iskrcavanje u luku Bonifacio. Bonifacio se sastoji od donjeg grada u kome je smještena luka sa restoranima i prodavnicama i gornjeg grada koji se nalazi na samoj litici i prava je atrakcija za sve turiste koji posjete ovaj prelijepi grad. U pratnji vodiča obilazimo : stepenice Aragonskog kralja koje se nalaze na samom vrhu grada i spuštaju se prema moru, Bonifacijska crkva (nalazi se nad velikim podzemnim rezervoarom), vojničko groblje... Slobodno vrijeme za uživanje u gradu a preporuka agencije je da probate kolačiće od kestena. U dogovoreno vrojeme ukrcavanje na trajekt. Povratak u Alghero. Noćenje.

4
4

SMARAGDNA OBALA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet na Smaragdnu obalu. Polazak ka čuvenoj Smaragdnoj obali (Costa Smeralda). Nalazi se na sjeveroistočnoj strani ostrva. Poznata po roze nijansi granitnih stijena, dijelovima borovih šuma, neobično plavo kristalnoj boji mora i ljepoti divljih uvala. Nadaleko se zna da tamo ljetuje i svjetski džet-set. Centar Smaragdne obale je grad Porto Cervo, koji važi za jednu od najprestižnijih turističkih destinacija na svijetu. Raj za hedoniste i sve one koji su ljubitelji mediteranske prirode, bijelih pjeskovitih plaža i luksuza u svakom pogledu. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema gradu Porto Rotondo, koji je drugi po veličini grad na Smaragdnoj obali i poznat po noćnom životu. Slobodno vrijeme do polaska za Olbiu. U Olbii ćete uživati u tipičnim malim, bučnim italijanskim trgovima, urednim i živim fasadama sa cvjetnim terasama. U dogovoreno vreme povratak za Alghero. Noćenje.

5
5

SARDINIJA - BANJA LUKA - SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i prevoz do aerodroma. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Banja Luku, preko nekog od Evropskih gradova. Po dolasku u Banja Luku u podnevnim satima. Za oni koji trebaju prevoz do nekog od gradova na putu prema Sarajevu, slijedi prevoz.

KRAJ PUTOVANJA!

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • ponedjeljak

  03.10.

  4 noćenja
  od KM 999
 • ponedjeljak

  05.12.

  4 noćenja
  od KM 999
  od KM 899
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • povcratna avio karta na relaciji Banja luka - Sardinija, preko nekog od evropskih gradova
 • ručna prtljaga 8 kg
 • transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • hotelski smještaj u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije, na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • oeganizaciju putovanja
 • pratioca grupe

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje -  10 KM 
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 25 KM
 • doplata za jednokrevetnu sobu - 350 KM
 • fakultativni izleti
 • Ulaznice u muzeje I ostale znamenitosti
 • IOndividualni troškovi

Napomena

Fakultativni izleti:

 • Izlet Grotte di Nettuno + Castelsardo + Sassari - 45€ + ulaz u pecinu za one koji budu htjeli da udju - 16€
 • Korzika - 120 €
 • Costa Smeralda - 70€

Minimalan broj prijava za izlet je 15 osoba