KRSTARENJE: ANTARKTIK I JUZNA AMERIKA - NORWEGIAN STAR - M97 Tours
Argentina, Buenos Aires

KRSTARENJE: ANTARKTIK I JUZNA AMERIKA - NORWEGIAN STAR

od KM 10.425

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

22 dana

Pozivamo sve ljubitelje pingvina i prirode - dođite na brod Norwegian Star na jedinstveno krstarenje Antarktikom. Izvan Ushuaije doživite neusporedive krajolike koje malo tko ima sreću vidjeti dok istražujete Nacionalni park Tierra del Fuego - najjužniji nacionalni park na svijetu koji ima visoke planinske vrhove, svjetlucave ledenjake, drevne šume i bogatu lepezu divljih životinja. Krstarite Rajskim zaljevom na Antarktici i svjedočite netaknutoj smrznutoj zemlji čudesa glacijalnih planina i azurnih santi leda koju kolonija ljupkih Gentoo pingvina zove domom. Zatim se uputite do udaljenog odredišta Elephant Island gdje se legije pingvina koji izgledaju kao da su u smokingu, gegaju se po stjenovitom terenu dok golemi morski slonovi odmaraju na njegovim obalama. U Stanleyu obucite cipele za planinarenje za planinarenje falklandskom prirodom kroz slikoviti teren da biste vidjeli više od 30 vrsta ptica.

Itinerer

1
1

SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje putnika na aerodromu u 06:20 i prijava na let za Sao Paulo preko Istanbula u 08:20. Po slijetanju u Istanbulu u 12:15, slijedi prelazak na let za Sao Paulo. Let za Sao Paulo je u 14:30. Planirano vrijeme slijetanja u Sao Paulo je u 22:10. Preuzimanje prtljage, pasoska kontrola i transfer do hotel. Po dolasku u hotel, prijava u hotelske sobe i nocenje.  

2
2

SAO PAULO- IGUASU

Rani dorucak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom, te prijava na let za Iguasu. Let za iguasu u 11:50. Planirano vrijeme dolaska u Iguasu je oko 14h. Transfer do hotela. Ostavljamo stvari u hotelu i slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Iguasu vodopada. Uzz šetnju stazama sa kojih se perfektno vide spektakularni vodopadi. Nakon obilaska vodopada. Povratak u hotel. Prijava u sobe. U poslijepodnevnim satima, predlazemo fakultativni izlet do tromedje Brazil, Argentina i Paragvaj. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i nocenje.

3
3

IGUASU

Doru;ak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet na Macuco Safari: Macuco Safari je popularna avanturistička tura koja vam omogućava da doživite blizinu spektakularnih Iguazu vodopada u Nacionalnom parku Iguaçu u Brazilu. 

Tura cemo zapoceti iz Nacionalnog parka Iguaçu, koji je dom veličanstvenih Iguazu vodopada. Vozit cemo se vozilima duboko u prašumu. Vožnja vozičima ili vozilima s otvorenim krovom omogućuje vam da doživite tropsku vegetaciju i divlji svijet parka. Nakon vožnje, nastavljamo pješačenjem kroz prašumu. Upoznajemo se sa floriom i faunom, dijeleći zanimljive priče o ekosistemu. Jedan od vrhunaca ture je brodska vožnja. Ukrcat cemo se na posebne gumenjake koji ih vode niz rijeku prema vodopadima. Gumenjacima cemo se približziti Iguazu vodopadima, omogućujući nevjerojatan i uzbudljiv doživljaj. Osjećat ćete prskanje vode i čuti huk vodene buke dok se približavate impozantnim vodopadima.

Tokom vožnje, imat ćete priliku diviti se veličanstvenim vodopadima s jedinstvene perspektive koja pruža nevjerojatan doživljaj. Vožnja brzacima uzvodno prema vodopadima donosi dozu adrenalina i uzbuđenja, čineći Macuco Safari idealnim za ljude koji traže avanturu u netaknutoj prirodi.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i nocenje.

4
4

IGUASU VODOPADI - BUENOS AIRES

Doručak. Odjava iz hotelskih soba transfer do aerodroma i let na relaciji Iguasu - Buenos Aires. Po slijetanju u Buenos Aires, slijedi transfer do hotela i prijava u isti. U Podnevnim satima .predlažemo fakultativno, poludnevno razgledanje grada, koje će obuhvatiti vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, trg " Maja" , " Casa Rosada" (Predsjednička palata), Katedralu, " Kabildo" -Gradsku vijećnicu, pozorište " Kolon", Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gdje se nalazi istoimeno groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada " La Boca" , interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovbog grada. U večernjim satima predlazemo fakultativno, odlazak na Argentinsko veće uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

5
5

BUENOS AIRES - KRSTARENJE

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do transfera u luku ukrcaja. Po dolasku u luku, prijava na brod Norwegian star. Ulazak u kabine, slobodno vrijeme za istrazivanje broda. Vecera i nocenje.

6
6

MONTEVIDEO - URUGVAJ

Montevideo je glavni grad Urugvaja i sa oko 1,3 miliona stanovnika, više od trećine stanovništva Urugvaja ovdje živi. Montevideo je smješten uz zaliv na kilometrima dugačkoj obali koja privlače stanovnike da se šetaju, bave sportom ili kupaju. Sve znamenitosti grada se nalaze oko obližnjeg Trga nezavisnosti, odnosno Plaza de la Independencia na kojem se nekada nalazilo špansko utvrđenje. Sa trga put vodi do Ciudad Vieja i starog grada sa građevinama u stilu art deco, kolonijalnim zgradama i znamenitostima kao što su Palacio Salvo i neoklasicističko pozorište Solís Theatre. Mercado del Puerto je stara pijaca u luci, danas poznato po restoranima i suvenirima.


7
7

DAN NA MORU

Brod Norwegian Star je brod klase Dawn i sagrađen je 2001. godine u brodogradilištu Meyer Werft u gradu Papenburg u Njemačkoj, uz cijenu izgradnje od oko 400 miliona dolara. Brod je detaljno restauriran 2018. godine. Brod je dugačak 294m i širok 32m, sa bruto tonažom od 91.740tn i maksimalnom brzinom od 24,6 čvorova. Brod ima 15 paluba dostupnih putnicima, sa oko 1150 kabina i kapacitetom od oko 2300 putnika o kojima se brine posada od oko 1050 članova. Brod Norwegian Star nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: prodavnice, glavni restoran, buffet restoran, bazeni, đakuziji, kasino, barovi i saloni... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Stardust Theatre na tri nivoa sa predstavama u stilu Brodveja, teretana, sportski teren...


8
8

PUERTO MADRYN - ARGENTINA

Puerto Madryn je lučki grad sa oko 95 hiljada stanovnika u zalivu Golfo Nuevo u severnoj Patagoniji. Grad je polazno mesto u istraživanju i upoznavanju morskog sveta koji je u Patagoniji veoma bogat i raznovrstan. Zaliv je poznat po peskovitim plažama, a u gradu je uz obalu dugačka promenada sa restoranima. Na klifu se nalazi Muzej Ecocentro sa interesantnom postavkom o prirodi Patagonije i toranj koji podseća na svetionik sa sjajnim pogledom na okean. Na suprotnoj obali zaliva se nalazi stenovito poluostrvo Valdes koje je stanište pingvina i morskih slonova, koje ovde love orke, odnosno kitove ubice, a ovde obitavaju i južni glatki kitovi. Punta Tombo je stanište Magelanovih pingvina i najveće je njihovo gnezdilište. Nedaleko se nalazi i staro velško naselje Gaiman, koje su osnovali 1865. godine naseljenici iz Velsa.9
9

DAN NA MORU

SLOBODNO VRIJEME

10
10

PUNTA ARENAS - CILE

Punta Arenas, u prevodu "Pješčani rt" je grad sa oko 125 hiljada stanovnika i nalazi se nedaleko od krajnjeg juga čileanskog dijela Patagonije. Smješten na Magelanovom moreuzu koji spaja Atlantski i Tihi okean, ovaj najjužniji čilenaski grad je sve do otvaranja Panamskog kanala 1914. godine bio veoma značajan, pa se danas bogato istorijsko naslijeđe može vidjeti na ulicama ovog grada. Okolina je poznata po prostranim pampama i po farmama ovaca u kojem je sačuvan stari način života. Na Plaza Muñoz Gamero se nalazi spomenik moreplovcu i istraživaču Ferdinandu Magelanu, a u Muzeju Nao Victoria je izložena replika jedne od njegovih galija. Danas je Punta Arenas polazna tačka u istraživanju Antarktika.


11
11

USHUAIA - ARGENTINA

Ushuaia je grad resort sa oko 80 hiljada stanovnika i smješten je na arhipelagu Tierra del Fuego, odnosno Ognjenoj zemlji. Nalazi se ispod 54. južne geografske dužine i najjužnije je naselje Južne Amerike, tako da je i najjužniji grad na svijetu i poznat je pod nadimkom "Kraj svijeta". Ovaj vetroviti grad je smješten na strmom brdu i okružen je planinama Martial i kanalom Beagle. Pomorski muzej je nekada bio prvi zatvor u Ognjenoj zemlji, dok se danas tu nalazi muzejska postavka o Ognjenoj zemlji i osvajanju ove teritorije, kao i životu zatvorenika. Nacionalni park Tierra del Fuego i Zaliv Lapatai su prirodne znamenitosti koje privlače posjetioce, a zanimljiv je i istorijski voz Tren del Fin del Mundo. Pejzaži veličanstvenih planina, šuma i riječnih dolina su spektakularni, priroda ovdje nije štedjela.

12
12

DAN NA MORU

SLOBODNO VRIJEME

13
13

ANTARKTIK

Paradise Island (krstarenje Antarktikom) - bez iskrcavanja Brod će doploviti do ostrva i zaliva Paradise koji se nalaze na Antarktičkom poluostrvu. U ovom dijelu okeana i veoma živopisnom zalivu plutaju lednjaci, dok su visoke bijele planine u zaleđu okovane vječitim snegom i ledom stvarajući nestvaran bijeli pejzaž. I more i kopno ovog dijela Antarktika, unatoč teškim klimatskim uslovima, ipak je stanište za divlje životinje.

14
14

SLONOVSKO OSTRVO

Elephant Island/Cape Island (krstarenje) - bez iskrcavanja Na oko 240km sjeverno od Antarktičkog poluostrva, nalazi se ledom prekriveno planinsko ostrvo koje je dobilo ime po morskim slonovima, čije je ovo stanište.

15
15

DAN NA MORU

SLOBODNO VRIJEME

16
16

STANLEJ - FOLKLANDSKA OSTRVA

Stanley je prijestonica Foklandskih, odnosno Malvinskih ostrva koja imaju oko 3300 stanovnika. Ovaj arhipelag od oko 200 ostrva smešten je duboko na jugu Atlantskog okeana i pod suverenitetom je Ujedinjenog kraljevstva. Istorijski muzej na dokovima ima postavku o pomorskim istraživanjima, prirodnjačkoj istoriji, dio je posvećen Foklandskom ratu iz 1982. godine koji je vođen između Argentine i Ujedinjenog kraljevstva, a dio je posvećen i Antarktiku. Na obali u blizini Katedrale sa kraja XIX veka se nalazi i slavoluk napravljen od kitovih kostiju. Na ostrvu se nalazi i stanište Magelanovih pingvina.

17
17

DAN NA MORU

18
18

DAN NA MORU

19
19

BUENOS AIRES

Doručak. Odjava sa Broda i transfer do hotele. Ulazak u sobe nakon 14h. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do delte rijeke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu vidjeti veoma lijepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani i puno zelenila i cvijeća. Povratak u Buenos Aires, slobodno vrijemeU večernjim satima predlazemo fakultativ. no, odlazak na Argentinsko vece uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

20
20

BUENOS AIRES

Doručak. slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Buenos Airesa. Okupljanje na recepciji hotela u 20:30 i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo Preko Istanbula. Let za Istanbul je u 23:50.


21
21

ISTANBUL

Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 22:30. Transfer do hotela i nocenje.

22
22

ISTANBUL - SARAJEVO

Dorucak. Slobodno vrijeme u Istanbulu do transfera na aerodrom, koji ce biti u 16h. Nastavak leta za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u vecernjim satima.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Povratnu avio kartu na relaciji Sarajevo – Buenos Aires – Iguasu - Sao Paulo - Sarajevo; Turkish airlines i lokalni letovi
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelu 4* u Buenos Airesu i 1 nocenje sa doručkom u Iguazu. hotel sa 4*
 • Transfer od aerodroma do hotela 
 • Transfer od hotela do luke ukrcaja 
 • Transfer od luke iskrcaja do aerodroma u Buenos Airesu
 • Lučke takse 
 • Aerodromske takse 
 • Krstarenje u DUZINI 14 NOCENJA - 15 DANA na bazi punog pansiona, prema itinereru putovanja 
 • Prtljaga 20kg + 8 kg 
 • Organizaciju putovanja 
 • Usluga – PUNI PANSION u toku krstarenja (doručak, ručak, večera, međuobroci)


Cijena ne ukljućuje

 • Fakultativni/neobavezni izleti (cijene će biti naknadno objavljene)
 • Napojnice na brodu 11,00 - 13 EUR/ odrasla osoba/dan, djeca do 4 god – ne placaju, djeca 4 – 12 godina5-7 € po noci (obavezna doplata na brodu)
 • Piće uz obroke 
 • PZ osiguranje 50,00 KM / 100 KM (obavezna doplata za sve starosne grupe putnika), 
 • Piće u mini baru u sobama