KRSTARENJE SJEVER EVROPE I NORVEŠKI FJORDOVI - COSTA FIRENZE 6* - M97 Tours
Danska, Hovedstaden, Kopenhagen

KRSTARENJE SJEVER EVROPE I NORVEŠKI FJORDOVI - COSTA FIRENZE 6*

+ +
od KM 2.699 2.499

Europska putovanja

9 dana

Iako će Vas putujući hotel svakog jutra odvesti na novo prekrasno mjesto, no Vaše večeri provest ćete u Firenci. Brod Costa Firenze dom je predivnih renesansih remek-djela. Bez obzira u kojem ste dijelu svijeta, ova ljepotica Vam nudi pravi talijanski odmor, jer ćete na brodu pronaći ljepotu ulica Firence te autentično talijansko gostoprimstvo. Talijanska ljepota i stil na ovom brodu Vas okružuje u svakom trenutku. Dašak Italije osjetit ćete u restoranu, kazalištu, dućanima te čak i za vrijeme odmora pokraj bazena i SPA centra.

BROJ PUTNIKA: 5260 / ČLANOVA POSADE: 1728 / VELIČINA BRODA (VOLUMEN): 135.225 BRT / GODINA IZGRADNJE: 2021


Sadrzaji:

3D/4D bioskop, diskoteka,  kazino, kino na otvorenom, predstave, pozorište, internet kafe, wi+fi uz doplatu,  simulator Formule 1, dječiji klub, bazen za djecu/akvapark, klub za mlade, video igrice, teren za košarku, sportski klub, teren za fubal, džogiranje/šetnja/parkur, bazen na otvorenom, zatvoreni bazen (pokriveni)....

Itinerer

1
1

SARAJEVO - KOPENHAGEN

:Okupljnanje grupe na aerodromu Sarajevo u 12:45 i prijava na let za Kopenhagen. Let za Kopenhagen preko Beča je u 14:45. Planirano vrijeme slijetanja u Kopenhagen je u 19:15, nakon čega slijedi transfer do hotela, prijava u isti i nocenje.

2
2

KOPENHAGEN + KRSTARENJE

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijheme do poalska na ukrcaj na brod, ili Fakultativni razgled Kopenhagena: Rådhuspladsen - Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji.

Povratak u hotel. Preuzimanje prtljage i odlazak u lučki terminal. Ukrcaj na brod u podnevnim satima. Slobpdno vrijeme za koristenje sadrzaja broda. Nočenje.

3
3

KRSTARENJE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uzivanje na ovom vrhunskom brodu. Brod Costa Firence je  najnoviji brod u floti. Na brodu ćete doživjeti atmosferu poznatog grada umjetnosti Firence; od esencijalnih firentinskih umjetničkih djela na cijelom brodu, do vanjskih površina sa svojim bazenima, ležaljkama i suncobranima koji vam također daju okus života na rivijeri. Djeca mogu uživati ​​u Aqua Parku s toboganom i vodenim sadržajima, te Avanturističkom parku u kojem se zabava odvija između mora i visećih mostova. A uveče, prije odlaska na večeru, uživajte u zalasku sunca nad morem iz Fashion bara uz aperitiv uz lounge muziku i zalazak sunca na drugačiji pogled svaki dan.

4
4

HELLESYIT - GEIRANGER

Ovo jutro ćemo osvanuti u Hellesyltu. Predlazemo Vam da od ranog jutra izadjete na palubu i uzivate u ljepoti ovog Norveskog Fjorda. Nastavak plovidbe.  do Geirangera. Geiranger fjord je pod zaštitom UNESCO-a, pa neće biti čudno što ćete biti zapanjeni kada stignemo u luku. Po dolasku u luku, slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Geirangera ili uzivanje u nekom od izleta, koji će naknadno biti ponudjeni. Povratak na brod. Nastavak plovidbe. Slobodno vrijeme za uzivanje u brodskim sadrzajima. Noćenje.

5
5

BERGEN

Danas dolazimo u najljepsi grad na ovoj ruti Bergen. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Bergena koji je definitivno jedan od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „Vrata regije fjordova„. Zaustavit ćemo se kod doma poznatog skladatelja Edvarda Griga sa slikovitim vrtom (ulaznica se plaća na licu mjesta). Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvenih kuća koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas se ovdje nalazi poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Svakako preporučamo za kušate sveže škampe ili fantastičnu krem juhu od lososa. Slobodno vrijeme.Nakon kračeg odmora, odlazimo poznatom gradskom uspinjačom Floibanen na vrh planine Fjojen (320 m nadmorske visine) iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad, planine, fjordove i more (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice). Slobodno vrijeme. Povratak na brod do 18h. Nastavak plovidbe. Noćenje.

6
6

STAVANGER

Ovo jutro ćemo osvanuti u jos jednom norveškom gradu Stavangeru. 

Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje ili fakultativni izlet.

Stavanger je četvrti grad po veličini u Norveškoj u kojem živi oko 200 tisuća stanovnika. Nalazi se na jugozapadnom dijelu te skandinavske zemlje, u pokrajini Rogaland. Poznat je kao glavni naftni grad Norveške, koji je doživio procvat nakon što su 1969. pronađeni izvori nafte u Sjevernom moru. Posebno idilično izgleda Stari Stavanger koji se sastoji od 173 drvene kuće s prijelaza 18. stoljeća. Radi se većinom o malenim, bijelim kućicama, a grad je primio čak nekoliko nagrada za svoje napore u očuvanju tog dijela gradske istorije koje se smatraju kulturnom baštinom i time su zaštićene. Ovaj dio grada sa svojim uskim uličicama i bijelim kućicama stvarno izgleda kao mjesto iz bajke. 

Slobodno vrijeme. Povratak na brod. Uzivanje u sadržajima broda. Večera i noćenje. Nastavak krstarenja.

7
7

KRSTARENJE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uzivanje na ovom vrhunskom brodu. Brod Costa Firence je najnoviji brod u floti. Na brodu ćete doživjeti atmosferu poznatog grada umjetnosti Firence; od esencijalnih firentinskih umjetničkih djela na cijelom brodu, do vanjskih površina sa svojim bazenima, ležaljkama i suncobranima koji vam također daju okus života na rivijeri. Djeca mogu uživati ​​u Aqua Parku s toboganom i vodenim sadržajima, te Avanturističkom parku u kojem se zabava odvija između mora i visećih mostova. A uveče, prije odlaska na večeru, uživajte u zalasku sunca nad morem iz Fashion bara uz aperitiv uz lounge muziku i zalazak sunca na drugačiji pogled svaki dan.

8
8

KIEL - LIBEK - BALTIČKI DRAGULJ

Luka Kiel u Njemačkoj je u srcu grada. Ako volite svjetionike, posjet svjetioniku Bülk bit će vam izvor velikog zadovoljstva.

slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Libek.  Lubeck ima mnogo toga za ponuditi, ne samo za istoričare među vama! Krenite od pristaništa u Kielu sa cca. 1,5 h panoramskim transfer do Lubecka. Započet ćete s Lubeckovom Holsten kapijom, gdje imate svoju prvu od mnogih prilika za fotografiranje. Kapija iz 15. veka je obilježje Lubeka, koja je simbol ne samo dobro utvrđenog srednjovekovnog grada, već i samopouzdanja nekadašnje kraljice Hanze. Vaša pješačka tura počinje u centru grada. Nastavljamo kroz slikoviti Stari grad koji je UNESCO 1987. godine proglasio mjestom svjetske kulturne baštine. Šetajući istorijskim uličicama i dvorištima pogledajte Sedam tornjeva i bolnicu Svetog Duha iz 1280. godine. Ova bolnica nije samo jedna od najstarijih društvenih institucija Evrope, one je i jedna od najznačajnijih monumentalnih građevina iz srednjeg veka. Nastavljamo do istorijske gradske vijećnice koja je izgrađena u 13. vijeku i smatra se jednom od najstarijih i najveličanstvenijih u Njemačkoj. Imat ćete pogled na crkvu Svete Marije koja je treća najveća crkva u Njemačkoj. Od posebnog interesa su i brojne patricijske rezidencije iz 15. i 16. stoljeća i skladišta soli. Proći ćemo pored kuće Buddenbrook, nekadašnje kuće autora rođenih u Lubecku Heinricha i Thomasa Manna. Još jedan vrhunac je jedinstvena izložba marcipana u robnoj marki Café Niederegger. Uživajte u slobodnom vremenu za pauzu za ručak i istraživanje uskih, kaldrmisanih ulica i raznih malih i elegantnih trgovina. Povratak na brod. večera.

 Nastavak krstarenja.

9
9

KOPENHAGEN - BiH

I za kraj, vracamo se ponovo u Kopenhagen. Po iskrcaju sa broda, transfer do aerodroma. Slobodno vrijeme do leta za Sarsajevo. Predlazemo Vam da stvari ostavite u ormaričima na aerodromu (uz doplatu) i da odete do starog dijela grada Kopenhagena (metroom). Za danas predlazemo krstarenje kanalima Kopenhagena. Povratak na aerodrom u 18h. Prijava na let za Sarajevo preko beća. Let na relaciji Kopenhagen beč je u 22:00. Planirano vrijeme slijetanja u Beč je u 21:40. Nastavak leta za Sarajevo je u 22:05. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 23:10.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  02.06.

  8 noćenja
  od KM 2.699
  od KM 2.499
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • avio karte sa ukljucenim taksama na relaciji Sarajevo - Beč - Kopemhagen i Kopenhagen - beč - Sarajevo sa ukljucenim taksama 
 • brodske takse
 • ručna prtljaga 8 kg
 • Transfer od aerodroma u Kopenhagenu do hotela 
 • 1 niocenje sa doručkom u Kopenhagenu, hotel sa 3*/4*
 • transfer od hotela do luke ukracaja. Transfer od luke ukrcaja do aerodroma
 • krstarenje brodom prema programu
 • smještaj u unutrašnjoj kabini tokom krstarenja na brodu (kupatilo/WC, klima uređaj, sef, fen, TV)
 • proširen pun pansion na brodu (večera, ponoćna zakuska, doručak, ručak, užina)
 • svečanu večeru uz kapetanovu zdravicu
 • cjelodnevnu animaciju
 • zabavni večernji program u salonima i barovima sa muzikom uživo
 • korišćenje brodskih prostora i opreme (koriščenje biblioteke, fitness centra, bazena, ležaljki na palubama, peškira,...)
 • predstave u pozorištu
 • ulaznice za kockarnicu, noćni klub,...
 • sportske aktivnosti (aerobic, stretching, bodydancing i slične aktivnosti uz asistenciju instruktora u sali,...)
 • dnevne aktivnosti (igre, lov na izgubljeno blago, kvizovi, turniri, karaoke, tečajevi plesa, tematske
 • zabave i sl.)

Cijena ne ukljućuje

 • Napojnice (hotel service charges)
 • Doplata za prozorsku / balkonsku kabinu.
 • Izlete na kopnu
 • Tretmane u wellness centru I kozmeticke tretmane, licne treninge sa fitness trenerom, spa
 • Usluge medicinskog osoblja
 • Osiguranje Putničko zdravstveno - 30 KM
 • Osiguranje od otkaza putovanje - 70 KM
 • torba 20 kg - 140 KM

Napomena