VALENTINOVO NA AZURNOJ OBALI / avionom iz Sarajeva - M97 Tours
Francuska, Azurna Obala

VALENTINOVO NA AZURNOJ OBALI / avionom iz Sarajeva

+

Europska putovanja

5 dana

Advent u Nici odlična je ideja za bijeg od hladne zime. Iskoristite jedinstvenu priliku da posjetite jedan od najljepših evropskih gradova, Nicu. 
Itinerer

1
1

SARAJEVO - NICA

Okupljanje na Aerodromu u Sarajevu u 04:00. Prijava na let za Nicu preko Beca. Planirano vrijeme leta je u 06:10.  Vrijeme dolaska u Bec je 07:25, a nastavak leta iz Beca u 12:35. Vrijeme dolaska u Nicu je u 14:20. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme ili  fakultativni razgled Nice. Razgled stare jezgre Nice pješice: Trg Massena - tržnica cvijeća Cours Saléya - katedrala sv. Reparate - palača Lascaris - slavno šetalište Promenade des Anglais. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom sa živopisnom tržnicom, ponudom provansalskih začina, kandiranog voća, sapuna s mirisom lavande. Povratak u hotel. Noćenje.

2
2

NICA / MONTE CARLO (MONAKO) / NICA

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Monaka, Monte Karla i Nice. Polazak za Kneževinu Monako, čiji je osnivač Frančesko Grimaldi Malicija. Nakon dolaska obilazak Monaka: katedrala u kojoj je sahranjena Grejs Keli, Knežev dvor, Okeanografski muzej. Nastavak razgledanja uz vožnju stazom Formule 1 do Monte Karla, najluksuznijeg i najpoznatijeg kvarta Monaka. Obilazak trga Kazina sa čuvenom Kockarnicom “Monte Carlo”, hotelom “Paris” i kafeom “Paris”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Nicu. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3
3

NICA / KAN / NICA

Doručak. ODJAVA IZ HOTELSKIH SOBA. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Kana i Antiba. Dolazak u Kan, koji je poznat najviše zahvaljujući filmskom festivalu i prelijepom šetalištu, Kroazeti. Po dolasku u Kan, obilazak ovog mondenskog mjesta: Filmska palata, Kroazeta…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Antib, pravi biser Mediterana. Ovaj slikoviti gradić je smješten na pola puta između Nice i Kana. Gradom dominira tvrđava Fort Kare u čijem podnožju je marina za jahte. Antib, osim toga što je meka džet setera, poznat je i po džez festivalu, festivalu podvodne fotografije i starina. Po dolasku obilazak Antiba: stari dio grada, tvrđava, luka…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Nicu i nocenje.

4
4

NICA

Slobodan dan. Nocenje.

5
5

NICA - SARAJEVO

Dorucak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Odlazak na aerodrom u 12:30. Prijava na let za Sarajevo preko Beca. Let za Bec je u 15:05. Planirano vrijeme dolaska u Bec u 16:45. Nastavak leta za Sarajevo 21:50. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je 23:00.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

  • Povratne Avio karte na relaciji Sarajevo / Nica / Sarajevo sa ukljucenom rucnom prtljagom
  • hotelski smjestaj u Nici u hotelu Ibis / Adagio ili silcan na bazi 4 nocenja są doruckom
  • transfer od aerodromo do hotel i natrag
  • piratic grupe
  • organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

  • putnicko zdravstveno osiguranje
  • individual troskovi
  • obroci osim dorucka
  • fakultativni izleti