"Čarobna Indija: Putovanje kroz Boje, Okuse i Kulturu" - M97 Tours
Indija, Delhi, New Delhi

MAGIČNA INDIJA

+ +
od KM 3.499

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

8 dana
Indija, zemlja bogate baštine i nevjerojatne raznolikosti, nudi putnicima neponovljivo iskustvo koje nadmašuje očekivanja. Ovaj opojni podneblje nevjerojatnih boja, mirisa i zvukova čini svako putovanje kroz nju pravim čarolijom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO-ISTANBUL-NEW DELHI

Okupljanje na aerodromu 12:252, prijava na let za New Delhi preko Istanbula. Let za Istanbul je u 14:25. . Nakon slijetanja u Istanbu17:25,l idemo na gate za let prema New Delhijuu 20:15.. 

2
2

AGRA

Nakon slijetanja u New Delhi, slijedi transfer do restorana te nastavak voznej do Agre. Po dolasku u Agru,  krećemo na današnji obilazak, Agre. Agra je grad bogate kulturne baštine, a osim svjetski poznatog Taj Mahala, postoji još mnogo zanimljivih mjesta koje možete posjetiti u ovom gradu.  Prvo ćemo obići Agra fort, Smješten nadomak Taj Mahala, Agra Fort je još jedan UNESCO-ov svjetski spomenik. Ovaj impozantni fort iz 16. stoljeća bio je rezidencija za Mughalove careve, a danas nudi prekrasan pogled na Taj Mahal, nakon čega idemo prema Taj Mahalu, Očaravajući simbol ljubavi i arhitektonski biser, Taj Mahal je  Izgrađen je u 17. stoljeću od strane Mughal cara Shah Jahana kao spomenik njegovoj voljenoj supruzi Mumtaz Mahal. Odlazak u hotel. Vecera i nocenje.

3
3

AGRA - FATEHPUR SIKRI–GALATA JI- JAIPUR

Doručak, odjava iz hotela, današnji dan počinjemo sa Fatehpur Sikrijem,  je značajno historijsko mjesto smješteno oko 40 kilometara zapadno od Agre u indijskoj državi Uttar Pradesh. Izgrađen u 16. stoljeću od strane cara Akbara, Fatehpur Sikri je bio prijestolnica Mughal carstva od 1571. do 1585. godine, ali je napušten zbog nedostatka vode.

Ovaj kompleks, koji je također UNESCO-ova svjetska baština, obuhvaća niz impozantnih zgrada i spomenika, uključujući palače, džamije, hareme, trgove i fontane. Neke od najznačajnijih znamenitosti u Fatehpur Sikriju uključuju:

Buland Darwaza: poznata i kao "Velika vrata", koja predstavljaju ulaz u kompleks Fatehpur Sikrija. Jamia Masjid: velika džamija koja se nalazi u blizini Buland Darwaze. Impresivna je po svojoj arhitekturi i veličini te je služila kao glavno mjesto molitve u Fatehpur Sikriju. Diwan-i-Khas i Diwan-i-Aam: Diwan-i-Khas, ili Dvorana privatnih audiencija, i Diwan-i-Aam, ili Dvorana javnih audiencija, su dvije važne palače unutar kompleksa. Diwan-i-Khas je bio mjesto gdje je car primao svoje bliske savjetnike i vladare, dok je Diwan-i-Aam bio mjesto za javne audijencije.

Osim ovih znamenitosti, Fatehpur Sikri nudi i druge fascinantne arhitektonske detalje i povijesne priče koje ćemo  istražiti i uživati u bogatoj istoriji Mughal carstva.

Dolazak u hotel, vecera. Nakon večere idemo zajedno na film u Raj Mandir Cinema je legendarni kino-kompleks smješten u glavnom gradu indijske države Rajasthan. Otvoren je 1976. godine i smatra se jednim od najvećih i najprestižnijih kina u Indiji. Nakon filma povratak u hotel. Noćenje.

 i Noćenje.


4
4

JAIPUR-PUSHKAR

Doručak, danas idemo u obilazak Jaipura. gdje cemo imati priliku posjetiti Amber tvrdjavu i nakon toga idemo na jedno nezaboravno iskustvo u jahanju slonova. Imat cemo priliku vidjeti s vanjske strane i Hawa Mahal, te posjetiuti Jantar Mantar i Localni market. Nastavak voznje do Puskara. Dolazak u hotel. vecera i nocenje.


5
5

PUSHKAR-JAIPUR

Danas ustajemo prije izlaska sunca i idemo na tradicionalnu jutarnju meditaciju, nakon toga doručak te idemo na jedno nezaboravno iskustvo u jahanju  Pushkar Camel Cart Desert Safari & Folk Dance predstavlja jedinstveno iskustvo koje posjetiteljima omogućuje da istraže pustinjske pejzaže oko grada Pushkara na tradicionalnim kamilarskim kočijama (camel cart) te da uživaju u autentičnim folklornim plesovima i muzici.  ukrcavamo se na tradicionalne kamilarske kočije koje će ih odvesti kroz pustinjske staze i pejzaže. Ova vožnja pruža priliku da se istraže prirodne ljepote okolnog područja, uključujući pustinjske dine, lokalna sela i divlji život tokom našeg jahanja prisustvovat ćemo folklorne izvedbe Tijekom safarija, posjetitelji obično imaju priliku zaustaviti se na određenim lokacijama gdje će im biti priređene tradicionalne folklorne izvedbe. To može uključivati ​​plesove poput kalbelije (zmijar) plesa, ghoomar (tipičan ples Rajasthana), bhavai (akrobatski ples) i druge folklorne plesove iz regije. Uz plesove, posjetitelji mogu uživati u živoj muzici, pjevanju tradicionalnih pjesama i raznim zabavnim aktivnostima koje su obično dio folklornih predstava. Povratak prema Jaipuru.

Večera, noćenje.

6
6

JAIPUR-NEW DELHI

Doručak, nakon doručka krećemo prema Delhiju sa usputnim stajanjima, nakon što stignemo u Delhi obilazimo  Akshardham Temple, također poznat kao Swaminarayan Akshardham Temple, je hinduistički hram smješten u Delhiju, Indija. To je kompleks hramova, vrtova, izložbenih prostora i kulturnih atrakcija, posvećen Bhagwanu Swaminarayani. Ovaj hram, koji je otvoren 2005. godine, postao je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Delhiju. Odlazimo do hotela, vecera i noćenje. 


7
7

NEW DELHI

Doručak, krećemo na cjelodnevni obilazak Delhija, danas ćemo se voziti tradicionalnim rikšama, Chandni Chowk, jednom od najstarijih i najprometnijih tržnica u Starom Delhiju. Ist ražujte uske ulice ispunjene radnjama koje nude sve, od začina i tekstila do nakita i elektronike. Ne propustite probati neke od ukusnih uličnih specijaliteta za koje je Chandni Chowk poznat.

Iskusit ćemo užurbanost Chandni Chowka iz tradicionalne biciklističke rikše. , pružajući vam jedinstveni pogled na tržnicu i okolinu. Nakon toga, posjetit ćemo Gurudwaru Bangla Sahib, jedan od najvažnijih sikhističkih hramova u Delhiju. Ovdje možete doživjeti duhovnu atmosferu i diviti se prekrasnom arhitektonskom dizajnu hrama. Nakon toga nastavljamo prema Crvenoj tvrđavi, UNESCO-ovom svjetskom naslijeđu, koja je bila simbol moći i veličanstva Mughalovog carstva. Razgledajte impresivne zidine i palače unutar kompleksa tvrđave.

Povratak u hotel. Noćenje


8
8

NEW DELHI-ISTANBUL-SARAJEVO

Rana odjava iz hotela, i transfer na aerodrom te prijava na let za Sarajevo sa presjedanjem u Istanbulu.  Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 13:35.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  17.10.

  7 noćenja
  od KM 3.499
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • AVIOKARTE NA RELACIJI SARAJEVO - ISTANBUL - NEW DELHI - ISTYANBUL - SARAJEVO, AVIO KOMPANIJA TURKISH AIRLINES, EKONOMSKA KLASA
 • AERODROMSKE TAXE 
 • TRANSFERI 
 • 20 KG CHECKIRANE PRTLJAGE +8 KG RUČNE
 • HOTELSKI SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4* /  5*
 • DORUČAK I VEČERA TOKOM CIJELOG PUTOVANJA
 • SVI IZLETI, OBILASCI I ULAZNICE TOKOM PUTOVANJA
 • VODIČ I PRATIOC GRUPE
 • ORGANIZACIJA PUTOVANJA 

Cijena ne ukljućuje

 • PZO
 • OSIGURANJE OD OTKAZA
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU (NA UPIT)
 • VIZA ZA INDIJU - AGENCIJA ISHODUJE

Napomena

PRIMJER HOTELA (mogu biti ovi ili slicni)

Agra -1N Grand Mercure Fatehabad Road Agra 5* Deluxe soba

Jaipur – 1N Royal Orchid Jaipur Tonk Road 5* Deluxe soba 

Pushkar – 1N Brahma Horizon 4* Premium soba Vegetarian Hotel ili Vesta Avtar Pushkar 4* ( Royal Deluxe sobe)

Jaipur-1N Royal Orchid Jaipur Tonk Road 5* ( Deluxe soba)

Delhi – 2N Vivanta New Delhi Dwarka 5* (Superior soba)