JUŽNA ITALIJA - BARI I APULJA - M97 Tours
Italija, Palermo, Bari

JUŽNA ITALIJA - BARI I APULJA

+ + +
od KM 949

Europska putovanja

5 dana

Apulija, nezasluženo zanemarena regija Italije, slavna je po svojim najstarijim maslinama, trulijskim kućicama i istinskom talijanskom načinu života. Ekstra djevičansko maslinovo ulje i vino - posjetnice su Apulije. Bari je glavni grad Apulije, administrativno središte istoimene pokrajine, nalazi se na jugozapadu Italije, na obali Jadranskog mora ili u talijanskoj „peti“. Bari je također središte kršćanstva - u svibnju svake godine grad posjećuju tisuće ljudi iz cijelog svijeta, kako bi u bazilici Svetog Nikole odali počast moćima Sv. Nikole, prototipu Djeda Mraza. Bari se sastoji od četiri različita dijela - na poluotoku između dvije moderne luke je stari grad s raskošnom bazilikom Svetog Nikole, katedralom Sv. Sabine i Castellom Frederika II. Ovdje se odvija noćni život grada. U Murattianu - suvremenoj četvrti grada nalaze se glavni trgovački centri i šetališta uz more

Itinerer

1
1

SARAJEVO - BANJA LUKA - BARI

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 00:30 i polazak prema Banja Luci. Usputno preuzimanje putnika u Visokom, Kaknji, Zenici, Zepcu, Maglaju, Matuzicima, Doboju, Gradišci. Nastavak vožnje prema Aerodromu u Banja Luci. Po dolasku na aerodrom u Banja luku, slijedi prijava na let i pasoška kontrola. Let na relaciji Banja Luka - MIlano u 08:10. Po slijetanju u Milano, slijedi pauza do leta za Bari. Let za Bari je u 12:05. Planirano slijetanje u Nari je u 13:35, nakon čega slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme  ili fakultativni razgled Barija - glavnog grada regije Apulja. Neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti na ovom izletu su prekrasna bazilika Svetog Nikole i Katedrala sv. Sabina, obje izgrađene u apulijskom romaničkom stilu. Obilazak vodi do Dvorca na brdu (Castel del Monte) koji je izgrađen za rimsko-njemačkog cara Fridrika II. Nakon posjeta dvorcu, dolazimo do Murat četvrti, koja je ujedno i moderno srce grada i gdje se nalaze razni dućani za shopping te noćni klubovi. 

Cijena: 30 € ,cijena za dijete 15€ 

Cijena uključuje: vodiča na engleskom jeziku - prevodioc na nas jezik

Noćenje. 

2
2

MATERA I ALTAMURA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u MATERA I ALTAMURA. Matera je čudesan grad koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske kulturne baštine. Matera je slavna po svojem starom gradu – Sassi di Matera (Stijene Matere): zapanjujuće pećine u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje sve do prije 50-ak godina. Sassi di Matera se smatra najstarijim ljudskim staništem u Italiji te neki najstariji dijelovi potječu još iz doba prahistorije. Stare nastambe u Sassi pružaju uvid u antički način života ondašnjih stanovnika te arhitekturu toga doba. Matera je također postala slavna po mnogim filmovima koji su snimani u ovom gradu, zbog prirodnih ljepota koje oduzimaju dah te jedan od filmova koji su snimani na ovom području je i „Pasija“ u režiji Mela Gibsona. Altamura je mali dragulj na platou Murgia te je poznat po jedinstvenom i kvalitetnom hljebu zvanom Pane di Altamura. Čak je i slavni rimski pjesnik Horacije pisao o hljebu iz Altamure. Grad je također poznat po 130.000 godina starom kalcificiranom čovjeku Altamure koji je pronađen u obližnjoj vapnenačkoj pečini. 

Cijena: 90 € ,cijena za dijete 45€ 

Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku - prevodioc na nas jezik, ručak u Materi (vino i voda uključeni), kušanje domaćeg hljeba u lokalnoj pekari u Altamuri. Trajanje izleta: 8 h Polazak iz hotela: 09:00 h

3
3

LECCE I OSTUNI

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet U Lecce i Ostuni. Lecce je istorijsko mjesto te jedan od najznačajnijih gradova regije Apulija. Lecce je glavni grad poluotoka i pokrajine Salento, odnosno on je „peta“ Talijanske „čizme“. Izgrađen je u baroknom stilu te nosi nadimak „Firenca juga Italije“ zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima. Te skulpture napravljene su zahvaljujući posebnom kamenu, nalik vapnencu, vrlo mekan i savitljiv.  Grad Lecce također je sklon Grčkoj kulturi još od samih početaka grada. Još uvijek se u nekim gradićima u okolici Leccea govori Griko jezikom koji ima korijene Grčkog jezika. Nakon obilaska važnih znamenitosti ostaje slobodno vrijeme za osobne potrebe. Ostuni je prekrasan grad udaljen samo 8 Km od obale Jadranskog mora. Njegov Stari Grad je zapravo citadela koja je izgrađena na vrhu brdašca te ju i dalje okružuju antičke zidine. Ostuni se smatra arhitektonskim biserom te se često naziva i „Bijeli Grad“ (La Città Bianca) zbog bijelih zidina, uskih uličica, te tipične arhitekture u kojoj su građevine obojene u bijelo. Značajni spomenici grada su gradske najveće građevine Katedrala i Biskupska Palača, zajedno s brojnim palačama lokalnih aristokratskih porodica. U okolici Ostune, na seoskim imanjima nalaze se brojne lokalne tipično Apulijske farme, masserie. 

Cijena: 90 € ,cijena za dijete 45€ 

Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku - prevodioc na nas jezik, ručak u gradu Lecce (vino i voda uključeni u cijenu). Trajanje izleta: 10 h Polazak iz hotela u 09:00 sati.

4
4

POLIGNANO A MARE I ALBEROBELLO

Doručak. Slobodno vrijjeme . Predlažemo cjelodnevni izlet u Poligno a mare i Alberobello. Polignano je vrlo upadljiv grad, smješten na obali Jadranskog mora. Rodni grad svjetski poznatog i prvog talijanskog kantautora – Domenico Madugno, koji je slavan po svjetskom hitu „Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare)“. Stari grad se nalazi na liticama s prekrasnim pogledom na more, gdje balkoni kuća i ulice pune cvijeća čine predivan pejzaž. Ovo područje naseljeno je još u prahistorijsko doba te postoje ostaci Rimske vladavine uključujući i most iznad Via Traiane. Grad Polignano nagrađen je Plavom zastavom, potvrda koja se izdaje za iznimnu kvalitetu okoliša i vode. Alberobello je mali gradić smješten na brdašcu, poznat po jedinstvenoj trullo arhitekturi – kamene nastambe kupastog krova. Nastambe trulli nalaze se na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Trulli su građeni kao privremeno sklonište pastirima i farmerima, ili kao skladišta. Trulli Alberobella su jedinstven primjer praistorijske gradnje bez veziva, isključivo od nepravilnih komada krečnjačkog kamenja iz okolnih polja, karakterističnog piramidalnog oblika, kupolastih ili kupastih krovova prekrivanih krečnjačkim pločama.

Cijena: 90 € ,cijena za dijete 45€  

Cijena uključuje: prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku - prevodioc na nas jezik, ručak u Alberobello (voda i vino uključeni u cijenu), drgustacija likera i lokalnih tradicionalnih slatkiša u Alberobellu. Trajanje izleta: 8 h Polazak iz hotela: 09:00 sati. 

5
5

BARI - MILANO - BANJA LUKA

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer do aerodroma Bari, te prijava na let za Banja Luku, preko Milana. Let na relaciji Bari - milano je u  09:15. Let iz milana za Banja Luku je u  15:20. Planirano vrijeme slijetanja u  Banja Luku je u 16:40, nakon ćega slijedi prevoz prema Sarajevu. 

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • ponedjeljak

  13.02.

  4 noćenja
  od KM 949
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji  Banja Luka - Milano - Bari i Bari - Milano - Banja Luka, avio kompanija Ryan air
 • prevoz autobusom do Banja Luke i od Banja Luke do Sarajeva 
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj u hotelu sa 3* u Bariju na bazi 4  noćenja sa doručkom
 • Prevoz vozom od Napulja do Rima
 • Prtljaga 10+5kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM
 • Osiguranje od otkaza putovnja – 25 KM
 • Boravišna taksa- plaća se na recepciji hotela – 2-3€ po osobi I noćenju
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi