MILANO NOVA GODINA - M97 Tours
Italija, Lombardy, Milano

MILANO NOVA GODINA

+

Europska putovanja

Nova godina

4 dana

Milano je grad mode i opere, predivne arhitekture i glavni grad talijanske regije Lombardije koja se nalazi na samom sjeveru uz granicu sa Švicarskom. Bergamo je jedinstveni grad smješten u regiji Lombardije sjeverne Italije, a karakterizira ga podijeljeni donji i gornji dio koji su odvojeni ogromnim istorijskim venecijskim zidinama. 

Itinerer

1
1

BANJA LUKA - BERGAMO

Za osobe koje nisu iz Banja luke, polazak autobusa iz Sarajeva u jutarnjim satima i preuzimanje putnika u Podlugovima, Visokom, Kaknju, Zenici, Zepcu, Maglaju, Doboju. Dolazak na aerodrom u Banja Luci

Okupljanje na aerodromu u Banja luci u 15:00 i prijava na let za Milano ( Bergamo). Let za Milano je u 17:10. Planirano slijetanje u Milano je u 18:30. Nakon ćega slijedi transfer do hotela i slobodno vrijeme ili Fakultativni razgled Bergama - autentičnog bisera među lombardijskim gradovima. Vožnja uspinjačom do gornjeg grada koji odiše srednjovjekovnim šarmom: šetnja ulicom Via Colleoni (glavna ulica) - katedrala - Piazza del Duomo - Piazza Vecchia. Slobodno vrijeme za individualne programe. Nakon razgleda grada, slijedi povratak u hotel i noćenje.

Bergamo je jedinstveni grad smješten u regiji Lombardije sjeverne Italije, a karakterizira ga podijeljeni donji i gornji dio koji su odvojeni ogromnim istorijskim venecijskim zidinama. Tijekom srednjeg vijeka Bergamo je služio kao sjedište lombardskog vojvodstva i postao je grad golemog bogatstva zbog golemog blaga koje je tamo pohranjeno. Kao neovisni grad, Bergamo je bio dio Lombardske lige i podigao vojske za borbu protiv Fredericka I Barbarossa u 12. stoljeću. Tokom 19. stoljeća, grad je zapravo postao dijelom austrijskog carstva prije integracije u Kraljevinu Italiju.

2
2

MILANO

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni pjesacki razgled Bergama. Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima, odlazimo na Izlet u fakultativni obilazak Milana, i doček Nove Godine. 
U toku posjete Milanu imat ćemo priliku vidjeti slijedece: dvorac porodice Sforza, katedrala Duomo di Milano, galerija Vittorio Emanuele, pozorište La Scala. Šetnja najpoznatijom shopping zonom Corso Vittorio Emanuele do „Četverokuta mode“ Via della Spiga - Via Montenapoleone. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučamo posjet galeriji Pinacoteca Ambrosiana, muzeju Leonarda Da Vincia ili odlazak s pratiteljem do bazilike S. Maria delle Grazie, u kojoj se nalazi poznata Leonardova „Posljednja večera“. Ljubiteljima nogometa preporučamo posjet stadionu „San Siro“.  Slobodno vriojeme - predlazemo vam da odete do prekrasnih Naviglia, gdje su uz kanale smješteni brojni barovi i restorani. U dogovoreno vrijeme slijedi povratak u Bergamo. Noćenje. U dogovoreno vriojeme okupljanje grupe i zajednicki odlazak na docek NOVE GODINE. 

Povratak u hotel u kasnim nocnim satima. Nocenje


3
3

VERONA - SIRMIONE - BRESCIA

Kasni doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet u Brešu.

Polazak iz Bergama i putovanje do srednjovjekovnog grada  Breše. Divite se venecijanskom tornju sa satom, prošetajte živahnim gradskim centrom Brescie i bacite pogled na grad iz perspektive lokalnog stanovništva, posjetite Staru katedralu, prvobitno nazvanu "La Rotunda" zbog svog jedinstvenog okruglog rasporeda....

Povratak u BBergamo i noćenje.

4
4

BERGAMO - BANJA LUKA

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Banja Luku.  let za Banja Luku je u 06:25. Planirano vrijeme slijetanja u Banja Luku je u 07:45. 
Za one koji nastavljaju dalče, slijedi prevoz do mjesta polaska na putu pšrema  Sarajevu.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Prevoz autobusom od sarajeva do Banja Luke i nazad
 • avio karte sa pripadajucim taksama, na relaciji Banja Luka - Bergamo - Banja Luka
 • 3 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Bergamu
 • povratni transfer od aerodroma do hotela
 • ručna prtljaga 8 kg (ruksak)
 • organizaciju putovanja
 • pratioc grupe

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje - 10 KM 
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 25 KM
 • doplata za jednokrevetnu sobu - 300 KM
 • fakultativni izleti
 • Ulaznice u muzeje I ostale znamenitosti
 • Individualni troškovi
 • boravisna taksa - cca 2-3€ po osobi i noci - plaća se u hotelu.