NAPJLJ I RIM - M97 Tours
Italija, Campania, Napulj

NAPJLJ I RIM

+ + +
od KM 1.299

Europska putovanja

6 dana

Itinerer

1
1

SARAJEVO - BEČ - RIM

Okupljanje putnika na aerodromu u Sarajevu u 05:00 i prijava na let za Rim preko Beča. Planirano vrijeme dolasjka u Rim je u jutarnjim satima oko 10h, nakon čega slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni pješački razgled Rima:  Piazza Venezia na kojem se nalazi grob Neznanom vojniku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia, Trajanove tržnice – Trajanov stup – Rimski Forum, glavni trg iz doba rimskog carstva, gdje su se donosile najvažnije odluke za cijelo carstvo. Njegovim poznatim stepenicama penjemo se do brda Kapitolij s muzejima Capitolini te kipom Marka Aurelija i čuvenim Michelangelovim stubama, La Cordonata – Santa Maria in Aracoeli - Marcelovo kazalište. Šetnja do prekrasne Fontane di Trevi, najpoznatije rimske fontane. Nastavak do Piazze Navona – jednog od najljepših rimskih trgova s baroknim palačama, crkvom Svete Agnese te predivnim fontanama. Nastavljamo s razgledom grada od Piazza del Popolo – trga s grandioznim obeliskom, crkvom Sv. Marije del Popolo, dvjema crkvama blizankama te vratima Porta Flaminia iza kojih se pruža ulica Via Flaminia, najpoznatija ruta prema sjeveru antičkog Rima. Popet ćemo se na Pincio, vidikovac iznad Piazza del Popolo, dio jednog od najljepših europskih gradskih parkova Villa Borghese. Šetnja jednom od glavnih shopping ulica Corso Vittorio Emanuelle do Španjolskog trga... Povratak u hpotel. Prijava u hotelske sibe i noćenje. 


 Noćenje. 

2
2

RIM - NAPULJ

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Odlazak na željezničku stanicu odakle ćemo vozomo ići do Napulja.  Po dolasku u Napulj, odlazak do hoptela gdje ćemo ostaviti stvari. Prijava u hotel nakon 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Napulja. Razgled gradskog istorijskog centra s vodićem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo... Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. Povratak u hotel. Noćenje.

3
3

NAPULJJ I POMPEJI

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Pompeji i Napuljj. Dolazak do arheološkog nalazišta Pompeji, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. god. te je ostao sačuvan pod debelim slojevima pepela (4-5m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Vožnja prema Napulju, pravoj duši Italije. Slobodno vrijeme  Povratak u hotel. Noćenje.

4
4

CJELODNEVNI IZLET CAPRI (FAKULTATIVNO)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja hidrogliserom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta. Capri je poznat po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom ili vožnju žičarom do vidikovca Monte Solaro s jedinstvenim pogledom na otok i Napuljski zaljev. Nastavak vožnje i razgled mjesta Capri smještenog 142m iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp... Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Napulj. Prošetat ćemo starim dijelom grada koji je pod zaštitom UNESCo-a. Predlažemo da probate najbolju Napuljsku pizzu. Slobodno vrijeme za shopping i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

5
5

CJELODNEVNI IZLET – OBALA AMALFI (FAKULTATIVNO) - RIM

Doručak. Slobodno vrijjeme. Predlažemo cjelodnevni izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah, dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo ćemo se zaustaviti u šarmantnom gradu na liticama, Sorrentu- gradu limuna, sunca i prekrasnih pejzaža. Iduće mjesto gdje radimo foto pauzu je iznad mondenog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica smještenog na litici. Preporučamo do kušate sok od lokalnog voća (limuna i naranči). Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom. Slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za Aperol i neku talijansku slasticu. Povratak u Napulj u poslijepodnevnim satima.  Noćenje.

6
6

NAPULJ - RIM - BEČ - SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i odlazak na zeljezničku stanicu, odakle ćemo se vozom uputiti na aerodrom Fiumicino u Rimu. Voznja brzim vozom. Po dolasku na aerodrom Fiumicino, slijedi prijava na let  za Sarajervo, preko Beča. Let za Beč je u 10:15. Planirano vrijeme slijetanja u Beč je u 11:55, te prelazak na let za Sarajevo koji je u 12:55. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 14:00.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • srijeda

  01.02.

  5 noćenja
  od KM 1.299
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Beč - Rim  i Rim  - Beč - Sarajevo, avio kompanija Austrian airlines
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj u hotelu sa 3*/4* u Napulju na bazi 4  noćenja sa doručkom i 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*/4* u  Rimu.
 • Prevoz vozom od Rima do napulja i od  Napulja do aerodroma u Rimu
 • Prtljaga  8+5kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 15 KM
 • Osiguranje od otkaza putovnja – 25 KM
 • Boravišna taksa- plaća se na recepciji hotela – 2-3€ po osobi I noćenju
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi