RIM / AVIONOM IZ SPLITA - 3 NOCENJA - M97 Tours
Italija, Lazio, Rim

RIM / AVIONOM IZ SPLITA - 3 NOCENJA

+ +
od KM 819

Europska putovanja

Jesenja putovanja

4 dana

Lacio sa glavnim gradom Rimom poznat je kao “srce Italije”. Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije „Vječni grad“ „Caput Mundi“, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vijekovima ne gubi primat evropskog i svjetskog centra umjetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom dijelu zapadne obale Apeninskog poluostrva na rijeci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. Šira gradska zona Rima ima oko 3,8 miliona stanovnika. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svjetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog posjeta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum… Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu – još jedan od mnogih razloga da provjerite da li zaista svi putevi vode u Rim.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - SPLIT - RIM

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u 09:00 i prevoz na relaciji Sarajevo - Mostar - Split, sa usputnim pauzama. Planirano vrijeme dolaska na aerodrom u Splitu je oko 14h. Prijava na let za Rim. Vrijeme leta je 16:35, avio kompanija Vueling. Planirano vrijeme slijetanja u Rim je u 17:45.

Nakon pasoske kontrole, slijedi transfer do hotela. Prijava u isti io slobodno vrijeme. Nocenje.

2
2

RIM

Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled grada pješice i javnim prijevozom: i šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje.

3
3

RIM - VATIKAN

Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni azgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

4
4

RIM - SPLIT - SARAJEVO

Doru;ak. Odjava iz hotelskih sobai slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Let na relaciji Rim - Split je u 14:40. Planirano vrijeme slijetanja u Split je 15:40. Nakon slijetanja u Split, slijedi transfer prema Sarajevu. Dolazak u sarajevo u vecernjim satima.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • subota

  16.09.

  3 noćenja
  od KM 819
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo - Split - Sarajevo
 • Povratna avio karta na relaciji Split / Rim / Split
 • transfer od aerodromo do hotel i od hotel do aerodromo
 • hotelski smjestaj na bazi 4 nocenja sa doruckom u hotelu są 3+
 • organizacija putovanja
 • piratic grupe ili predstavnik na destinaciji


Cijena ne ukljućuje

 • Putnicko zdravstverno osiguranje
 • Fakultative izlete
 • Boravisnu taksu
 • Individualne troskove