JERUSALEM - M97 Tours
Izrael, Jerusalem

JERUSALEM

od KM 2.899

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

6 dana

Itinerer

1
1

SARAJEVO - TEL AVIV - BETLEHEM

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 12.00 i prijava na let za Tel Aviv preko Istanbula. Let za Istanbul je u 14:00. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je  u 17:50. Nastavak leta za Tel Aviv je u 21:05. Dolazak u Tel Aviv u 22:10. Poasoske formalnosti i transfer u hotel. Po dolasku u hotel smjestaj u isti i noćenje. 

2
2

BETLEHEM - JERUSALEM - BETLEHEM

Doručak. Cjelodnevno razgledanje Jerusalema kojeg su osvajali i razarali razni narodi zbog čega predstavlja pravu riznicu historije i kulture. Stari grad se obilazi od jedna od osam kapija koje opasuju grad. Jerusalem je sveti grad za judaiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga posjeti oko četiri miliona turista. Stari grad je podijeljen na jevrejsku, hrišćansku, jermensku i muslimansku četvrt, međusobno odvojene zidovima koji sami za sebe svjedoče o burnoj historiji. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo najznačajnije znamenitosti i lokalitete u gradu kao što su: Maslinska Gora, Via Dolorosa ("križni put"), Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća i druge značajne znamenitosti. Slijedi slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja grupe i povratak u hotel. Noćenje.

3
3

BETLEHEM – HEBRON - BETLEHEM

Doručak. Izlet u Betlehem, rodno mjesto Isusovo. Po dolasku slijedi obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon toga slijedi posjeta džamiji Omer ibn Hattaba. Slijedi vožnja do Hebrona, gdje ćemo posjetiti mezar poslanika Ibrahima a.s. i njegove porodice. Posjetit ćemo Hrast od Mamre, gdje je bilo mjesto stanovanja Ibrahim-ovo i gdje su mu u posjetu došla trojica meleka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4
4

BETLEHEM – MRTVO MORE – JERIHO – BETLEHEM

Doručak. Izlet u grad Jericho i Mrtvo more. Jericho je drevni biblijski grad, sa ranim tragovima naselja starim 10.000 godina, što je možda najranije mjesto ljudske civilizacije. Nalazi se na okupiranim palestinskim teritorijama, a potom putujući kroz Judejsku pustinju, Jericho je ispunjen arheološkim ruševinama, manastirima, džamijama i drugim vjerskim i historijskim znamenitostima. More je poznato po tome da uživate, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Za vrijeme izleta posjetit ćemo i rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

5
5

BETLEHEM - HAIFA – TEL AVIV

Doručak. Polazak grupe ka Haifi jednom od najljepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati ljepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Nakon posjete Haifi, imat ćemo slobodno vrijeme u takozvanoj „njemačkoj četvrti“ grada, a posjetit ćemo i samostan Karmel. Odlazak grupe do Tel Aviva, obilazak centralno. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

6
6

TEL AVIV - SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Let za Istanbul u 06:10.  Dolazak u Istanbul u 09:30. Nastavak leta za Sarajevo u 12:15. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo u 12:15. 

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • nedjelja

  05.11.

  5 noćenja
  od KM 2.899
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Povratne avio karte na relaciji Sarajevo - Tel Aviv - Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines - ekonomska klasa
 • Aerodromske takse
 • Svi izleti prema programu putopvanja, osim onih koji su oznaceni kao fakultativni
 • 5 noćenja s doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u Jerusalemu ili Betlehemu u 1/2 i 1/3  sobama, 
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga – 8 kg
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja,
 • Troškove organizacije i rezervacije

Cijena ne ukljućuje

 • Viza za Izrael – 70 KM. Potrebno je najkasnije 25 dana prije polaska aplicirati za vizu (agencija pomaže prilikom ishođenja viza)
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)– na upit
 • Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 24 KM.

Napomena

Cijena za rane rezervacije do 31.08 - 2699 KM

Cijena kasnije - 2899 KM