KINA I JAPAN (KRSTARENJE + OBILASCI) / MSC BELLISIMA JESEN - M97 Tours
Japan, Japan

KINA I JAPAN (KRSTARENJE + OBILASCI) / MSC BELLISIMA JESEN

+ + + +
od KM 5.499

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

13 dana


MSC BELLSIMA - luksuzna destinacija za sebe!

MSC Bellissima nudi fantastične mogućnosti koje se natječu sa sestrinskim brodom MSC Meraviglia. Prije svega tu je inovativna tehnologija MSC for Me, koja pruža potpuno novo iskustvo na brodu povezujući vas s prijateljima, posadom i brodom. Unutrašnjost koja se proteže na dvije palube nudi spektakularnu LED kupolu duljine 80 metara koja je okružena mnoštvom mjesta za kupnju, lagani objed i piće. Imate priliku odabrati između 20 barova i 10 restorana, uključujući specijalizirane restorane. Za zabavne trenutke uživajte u 2 potpuno nove Cirque du Soleil priredbe dizajnirane posebno za goste broda MSC Bellissima ili se opustite u vodenom parku - prava oaza za djecu i obitelj. 

96 metara duga unutarnja šetnica putnicima nudi mnoštvo specijaliziranih trgovina, restorana i mjesta za kupovinu, objed, opuštanje i druženje. Uvečer se pretvara u mjesto žive glazbe, proslava i zabave. Čitav strop unutarnje šetnice je pokriven ogromnim LED ekranom površine 480 m2. Digitalno nebo će prikazivati razne vidike, događaje, izlaske i zalaske sunca kao i zvjezdano nebo noću.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljane grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta te let prema Pekingu. Let za Istanbul je u 20:30. Po slijetanju u Istanbul, slijedi promjena gejta za let za Peking. 

2
2

ISTANBUL - PEKING

Planirano vrijeme slijetanja u Peking je u  15:35. Nakon pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Slobodno vriojeme za odmor.  Predlazemo zajednicki odlazak na veceru. Povratak u hotel i nocenje. 

3
3

PEKING

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Pekinga. U toku razgleda imat cemo priliku vidjeti slijedece: 

 • Zabranjeni grad je jedna od najvećih atrakcija Pekinga i Kine. Ovo je nekada bila carska rezidencija, a danas se u njemu nalazi muzej. 
 • Mauzolej Mao Ce Tunga nalazi se na ogromnom trgu Tjen An Men. Reč je o mauzoleju prvog predsjednika Narodne Republike Kine i vođe komunističkog pokreta tokom Kineskog građanskog rata. 
 • Temple of Heaven je kompleks taoističkih zgrada i nalazi se u jugoistočnom dijelu Pekinga. Carevi iz dinastija Ming i Qing su svake godine posjećivali hram i pri tome su se molili za dobru žetvu. Hram obuhvata površinu od 270 hektara i oko tri puta je veći od zabranjenog grada. Temple of Heaven se od 1998. godine nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine.
 • Hutong; u bogatoj kulturi i istoriji Pekinga ima veoma značajno mjesto. Riječ Hutong dolazi iz mongolskog jezika prije oko 700 godina. Prema istraživanju potiče od riječi hot – tog, što na mongolskom znači „ bunar “. Riječ hot- tog postala je hutong nakon što je uvedena u Peking. Hutong znači traka i aleja, a u ovakvom sistemu zapravo živi većina stanovnika grada. Jedan Hutong se povezuje sa drugim, formira se blok koji se potom spaja sa drugim, i od njih se formira čitav grad. Tokom dinastije Ming postojalo je 459 hutonga, tokom dinastije Qing bilo ih je 978, a danas ih ima 1 316.

4
4

PEKING - ŠANGAJ

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. 

Kineski zid je jedna od najvećih i najposećenijih atrakcija u Kini. Prostire se u pravcu zapada, prolazi kroz devet pokrajina i pruža se preko 6 700 kilometara. Veliki zid se sastoji od zidova, prolaza, osmatračnica, zamkova i utvrđenja. Većina zida koji danas postoji potiče iz perioda dinastije Ming. Najbolje očuvani dio je upravo onaj pekinškom Badalingu. Kao jedan od najveličanstvenijih antičkih odbrambenih sistema, Veliki zid se od 1987. godine nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine. 

U vecernjim satima odlazak avionom ili brzim vozom do Shangaja. Po dolasku u Šangaj, slijedi transfer do hotela i prijava u hotelske sobe. Slobodno vrijeme i nocenje.

5
5

ŠANGAJ

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet.

Odlazak do People’s Squera, glavnog gradskog trga koji ukrašavaju monumentalne zgrade Velikog pozorišta, Muzeja naroda i Zgrade urbanističkog zavoda. Na trgu počinje i centralna ulica Nanjing Rd. puna prestižnih prodavnica, robnih kuća i restorana koja privlači goste iz cijelog svijeta naročito u večernjim satima kada demonstrira čudesne efekte neonskog svjetla. Obilazak Jujuan parka (Parka radosti), najpoznatijeg arhitektonskog kompleksa grada sa brojnim paviljonima, vještačkim jezercima, mostićima i stepeništima. Razgledanje Starog grada, nekadašnjeg centra naselja a danas vrlo posjećenog kvarta Šangaja, prepunog uskih ulica, pagoda i prodavnica sa raznovrsnom robom. Najposećenije mjesto u gradu je obala rijeke Huangpu ili Bund a preko puta je „šangajski Menhetn“ – Pudong sa ogromnim brojem staklenih solitera do kojih se može stići i tunelom ispod rijeke. Poslije podne odlazak do zgrade Svjetskog finansijskog centra, najvišeg zdanja u gradu, sa 97 spratova i raznim sadržajima. Da bi se liftom popelo na tu visinu potreban je svega 1 minut. U nastavku obilazak čuvenog Medjunarodnog izložbenog centra u čijoj su postavci predstavljeni gradjevinski planovi, planovi razvoja saobraćaja i uopšte budući razvoj grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6
6

ŠANGAJ - POČETAK KRSTARENJA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska prema luki ukrcaja. Po dolasku u luku ukrcaja, slijedi prijava na krstarenje prema Japanu. Prijava u kabine i slobodno vrijeme za istrazivanje luksuznog broda MSC Bellisima. 

7
7

KRSTARENJE

Slobodan dan za uzivanje u brodskim sadrzajima.

8
8

KRSTARENJE

Slobodan dan za uzivanje u brodskim sadrzajima.

9
9

TOKIO - JAPAN

Doručak.  Iskrcaj sa broda i odlazak u  razgled Tokiya, velikog, modernog i interesantnog grada, blistavo čiste i užurbane prijestonice „Zemlje izlazećeg sunca". Obilazak velikog trga ispred kompleksa Carske palate, koja se nalazi u strogom centru grada, u veoma lijepom ambijentu japanskog parka. Zatim posjeta šinto svetilištu Meiđi, koje je posvećeno obogotvorenom duhu imperatora Japana i izuzetno je važno mjesto nacije u duhovnom smislu. Atmosfera prohujalih vjekova i Edo perioda (staro ime Tokija), još uvijek je sačuvana u vrlo živopisnom dijelu grada koji se zove Ašakuša, u kome se nalazi jedan od najstarijih i najvažnijih hramova, Ašakuša Kanon. U nastavku razgledanja, vožnja kroz luksuzni deo grada Ginza, koja je tokom fantastičnog i ekonomskog uspjeha Japana 1980-tih bila najskuplja četvrt za život na svijetu. Široke avenije i danas su prepune radnji, luksuznih šoping centara, barova i restorana za bogati svijet. Slobodno popodne na Ginzi i u centralnoj gradskoj zoni. U vecernjim satima, odlazak do Šibuje, gdje se nalazi najprometnija raskrsnica na svijetu (Japanski Times square). Slobodno vrijeme. U vecernjim satima, odlazak u hotel i noćenje.

10
10

TOKIO - NIKO - OSAKA

Doruučak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme ili fakultativnia cjelodnevnio fakultativno razgledanje i upoznavanje Nika. Preko 1200 godina važan je duhovni centar šinto-budističke religije. Veliki šogun Tokugava ijatcu izabrao je ovo mjesto za svoje vječno boravište, a njegov unuk će mu 1634. godine podići mauzolej, sa očiglednom željom da impresionira rivale. Cjelokupna kulturna baština Nika predstavlja istinsko remek djelo, zato nije čudo što je pod zaštitom UNESCA. Razgledanje hrama Tošogu, zatim hrama Rinođi, jednog od rijetkih preostalih originalnih hramova iz 17. stoljeća, vodopada Kegon, vožnja pokraj jezera Ćuzenđi, zahvaljujući kome je Niko poznat kao izletište i odmaralište. Povratak u Tokio. Noćenje.

Povratak u Tokio i odlazak vozom do Osake. Po dolasku u Osaku. odlazak do hotela, prijava u hotelske sobe i nocenje.

11
11

OSAKA / KYOTO

Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativni izlet u Kyoto. Fakultativni razgled najtradicionalnijeg grada Japana. Obilazak nekadašnje prijestolnice Japana. Sa svojih 1500 budističkih hramova, preko 300 šinto svetilišta, 100 muzeja, imperijalnom palatom i šogunovim dvorcem, preko 3000 umjetničkih i zanatskih radnji, Kjoto, naročito stara četvrt Gion, je mjesto gdje se još uvijek sačuvala atmosfera pravog, tradicionalnog Japana. Obilazak zamka Nidžo – rezidencije Tokugava klana za vrijeme njihovog šogunata, koji je svojevrstanarhitektonski biser, poznat po bogatoj dekorativnoj umjetnosti Momojama perioda, hrama Ryoanji poznatog kao hram mirnog zmaja. Obilazak hrama Heian, građenog 1895. g. u čast 1100-godišnjice Kjota, kao i hrama Kinkakuđi ili Zlatnog paviljona, u divnom parku koji je klasičan primjer japanske baštenske kulture srednjeg vijeka. Zlatni paviljon spada među najpoznatije hramove u Kjotu.

POVRATAK U OSAKU I NOCENJE.

12
12

OSAKA- ISTANBUL

Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Osake.

Posjet dvorcu Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjet čuvenoj tržnici Kuromon, na kojoj se već 170 godina svježim namirnicama snabdijevaju restorani i lokalno stanovništvo. Nastavljamo razgled posjetom gradskoj četvrti Dotonbori prepunoj tipičnih japanskih restorana. Uspon na vrh zgrade-vidikovca "Umeda Sky Building". S vrha zgrade impresivan pogled na panoramu Osake i obližnjih gradova Kobe i Kyoto koji čine jedinstvenu urbanu aglomeraciju. 

Odlazak do hotela, preuzimnanje prtljage i transfer do aerodroma u Osaki. Prijava na let za Istanbul. Let za Istanbul je u 21:50 .

13
13

ISTANBUL - SARAJEVO

 Planirano vrijeme slijetanje u Istanbul je u 05:00. Po slijetanju,prelazak na Gate odakle ćemo imati let za Sarajevo. Let za Sarajevo je u 07:30. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 08:20.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • nedjelja

  01.09.

  12 noćenja
  od KM 5.499
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Povratne avio karte na relaciji Sarajevo - Peking i Osaka - Sarajevo, ekonomska klasa - avio kompanija Turkish airlines
 • Aerodromske takse
 • krstarenje brodom MSC Bellisimana bazi 3 nocenja puni pansion - Smještaj u unutrašnjoj kabini (sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri)
 • Prošireni puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda i kafa sa aparata, čaj, užina
 • Raznovrsne dnevne i večernje aktivnosti i zabavni program na brodu (mogući su dodatni troškovi)
 • Sadržaji na brodu: bazeni i ležaljke na brodu, jacuzzi, fitness centar, teatar, diskoteka... (mogući su dodatni troškovi)
 • Usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse
 • Svi transferi prema planu i programu putovanja
 • Hotelski smjestaj u hotelima sa 3* / 4* na bazi nocenja bez doručka (2 nocenja u Pekingu, 2 nocenja u Sangaju, 1 nocenje u Tokiju, 2 nocenje u Osaki)
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc grupe

Cijena ne ukljućuje

 • Usluga na brodu
 • Doplata za prozorsku kabinu - 400 KM / Doplata za balkonsku kabinu - 600 KM
 • Putničko zdtravstveno osiguranje - 40 KM po osobi za drzavljane BiH, bez obzira na starosnu dob
 • napojnice na brodu - placaju se u agenciji prije polaska - cca 60 € po osobi.
 • Individualni troškovi
 • Konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića, napitaka i sladoleda (ukoliko nije naznačeno u programu putovanja)
 • Hrana i piće u specijalnim restoranima (ukoliko nije naznačeno u programu putovanja)
 • Internet paketi
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi