Zlatna Staza Afrike Proputujte zlatnom stazom Južne Afrike, iskusite magičnost Viktorijinih vodopada, osjetite toplinu Mozambika i uronite u luksuz Mauricijusa. - M97 Tours
Južnoafrička Republika, Cape Town

JUŽNOAFRICKA REPUBLIKA, ZAMBIJA, VIKTORIJINI VODOPADI, ZIMBABVE,BOCVANA,MAURICIJUS

+ +
od KM 10.499

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

17 dana
"Otkrijte čuda Afrike kroz naše nezaboravno putovanje koje obuhvata Južnu Afriku, Mozambik, Viktorijine vodopade i Mauricijus. Krenite na safari avanturu kroz divlji Kruger nacionalni park, istražite bogatstvo kulture i prirode Južnog Rta, osetite moć Viktorijinih vodopada, zaronite u tirkizne vode Mozambika i opustite se na belim plažama rajskog Mauricijusa. Ovo putovanje pruža jedinstvenu kombinaciju safarija, kulturnog bogatstva i tropskog rajskog odmora, stvarajući nezaboravne uspomene u srcu Afrike."

Itinerer

1
1

SARAJEVO-ISTANBUL

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2h prije leta, let na relaciji Sarajevo Istanbul aviokompanijom Turkish Airlines je u 20:45h. Nakon slijetanja, transfer na let za Cape Town. 

2
2

ISTANBUL-CAPE TOWN

Let na relaciji Istanbul Cape town je u 01:40 poslije ponoći planirano vrijeme slijetanja u Cape Town je u 11:50. Transfer do hotela, check in. slobodno vrijeme za odmor. Noćenje. 

3
3

CAPE TOWN

Doručak, nakon čega idemo u istraživanje jednog od najbogatijih gradova Afrike, Zanimljive su zgrade u povijesnom centru građene u autohtonom holandskom arhitekturalnom stilu nazvanom Cape Dutch.  Jutarnje istraživanje Tvrđave dobra nada, Posjeta Kapskom Rt-u,vožnja do najjužnije tačke Afrike, Cape Point-a, i upoznavanje s fascinantnom florom i faunom.Pinguin Kolonija: Posjeta Boulders Beach-u kako biste vidjeli koloniju afričkih pingvina. Popodnevno razgledanje Vodilice Baj i šetnja oko pristaništa.  Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

4
4

CAPE TOWN

Doručak, polazak na izlet, posjeta Robben Island-u: Vožnja brodom do ostrva gde je Nelson Mandela proveo dio svog zatvorskog perioda. District Six Museum: Upoznavanje s historijom i naslijeđem District Six-a. nakon čega idemo prema Tabel planini: Opcionalno penjanje na vrh ili vožnja žičarom za spektakularan pogled na grad i more. Povratak u grad nakon čega obilazimo Companys Gardens: Odmor u centralnom gradskom parku. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje. 

5
5

CAPE TOWN-JOHANESBURG

Doručak, odjava iz hotela, transfer na aerodrom, prijava na let za Johanesburg, nakon slijetanja transfer do hotela, check in. Nakon kraćeg odmora odlazak do muzeja aparthejda u Johanesburgu, koji ilustruje aparthejd i historiju Južne Afrike 20.st Muzej, dio kompleksa Gold Reef City, otvoren je u novembru 2001 i ilustruje uspon i pad aparthejda u Južnoj Africi. Posjeta četvrti Maboneng Precinct kulturnoj četvrti Johanesburga u kojoj se nalaze mnoge galerije, restorani sa životopisnom atmosferom. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Noćenje. Po

6
6

JOHANESBURG

Doručak, nastavljamo sa našim obilaskom Johanesburga, Johannesburg je grad kontrasta, kombinujući historiju i moderno urbano okruženje, krećemo od crnačkog muzeja koji je posvećen proučavanju i interpretaciji historije crnaca u Južnoj Africi,  nastavljamo do Soweto četvrti, koja se nalazi jugozapadno od centra Johannesburga. Posjeta Sowetu pruža uvid u historiju apartheida, borbu za slobodu i život ljudi u ovom djelu grada, posjetit ćemo Vilakazi ulicu, Najpoznatija ulica u Sowetu, koja je dom dva dobitnika Nobelove nagrade za mir, Nelsona Mandele i Desmonda Tutua. Oba doma su sada muzeji otvoreni za javnost. Apartheid muzej u Sowetu,  Ovaj muzej je posvećen historiji Južne Afrike tokom doba apartheida. Posjetioci mogu saznati više o borbi protiv apartheida i značajnim događajima. Hector Pieterson Memorial and Museum, Posvećen je sjećanju na Hectora Pietersona, jednog od prvih učenika koji su ubijeni tokom studentskih protesta 1976. godine. Muzej detaljno istražuje događaje ovog tragičnog perioda. Kliptown historijsko naselje koje ima značajnu ulogu u historiji Južne Afrike. Kliptown je bio dom čuvene "Freedomske povelje," koja je postavila osnove za buduće ustavne promjene. Orlando Towers dimnjake nekadašnje elektrane koji su sada dio rekreacionog kompleksa.  Walter Sisulu Square of Dedication Trg posvećen Walteru Sisulu, jednom od ključnih boraca protiv apartheida. Ovde se nalazi i Vlada i Predsjedništvo pod suncem, simbolična skulptura... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

7
7

JOHANESBURG-PRETORIA

 Doručak, Odlazak do jednog od 3 glavna grda Južne Afrke, Pretorija se nalazi na sjeveru provincije Gauteng i poznata je po svojim historijskim znamenitostima, vladinim institucijama i obrazovnim ustanovama. Grad ima bogatu historiju i dobio je ime po Andriesu Pretoriusu, vođi doseljenika Voortrekkera koji je odigrao ključnu ulogu u osnivanju Južnoafričke Republike tokom 19. stoljećaOsim svojih administrativnih funkcija, Pretorija ima kulturne znamenitosti, muzeje i botaničke vrtove koji je čine značajnom destinacijom za turiste i lokalno stanovništvo. Nacionalni zoološki vrt i Freedom Park su među značajnim mestima koja vrijedi posjetiti u Pretoriji.

8
8

JOHANESBURG-NP KRUGER

Doručak, odjava iz hotela, transfer do nacionalnog parka Kruger jedan od najpoznatijih i najposjećenijih nacionalnih parkova u Africi. Nalazi se na sjeveroistoku Južne Afrike i prostire se prema granici sa Mozambikom na istoku. Park je osnovan 1926. godine i proglašen nacionalnim parkom 1927. godine. Sa površinom od oko 19.485 kvadratnih kilometara, Kruger je dom za mnogo divljih vrsta, uključujući "Big Five" (lav, slon, bivol, leopard, nosorog), kao i razne druge sisavce, ptice i biljke. Slijedi registracija na ulazu, prezentacija pravila i uputstva o sigurnosti i instrukcije o ponašanju unutar nacionalog parka, nakon čega dolazimo do kampa, ostavljamo stvari i krećemo na popodnevni safari kako bi istražili sam park i upoznali sa sa okolinom i životinjskim vrstama.  Povratak u kamp, večera, noćenje. 

9
9

NACIONALNI PARK KRUGER

Rani doručak, spremanje za cijelodnevni safari,  kako biste iskoristili najaktivniji period divljeg života, pokušavamo vidjeti Big Five" - pet najtraženijih divljih životinja: lavovi, slonovi, bivoli, leopardi i nosorozi.., vozimo se kroz park i uživamo u pejzažima parka koji variraju od gusto pokrivenih šuma, travnatih ravnica, riječnih dolina do brda i planina. Piknik ručak u kampu, slobodno vrijeme do poslijepodnevnog safarija, gdje ponovno uživamo u bogatoj flori i fauni. Povratak u kamp. Večera. Noćenje. 

10
10

JOHANNESBURG – LIVINGSTONE (ZAMBIJA) - VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)

Doručak, napuštamo nacionalni park, transfer do aerodroma u Johanesburgu, prijava na let za Let za Livingstone, odlazak autobusom do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Ručak u lokalnom restoranu, a potom će vas lokalni vodič odvesti na nezaboravan doživljaj kroz kišne šume kako biste vidjeli jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Slapove je otkrio čuveni engleski istraživač dr.David Livingstone 1855. godine te ih je nazvao po kraljici Viktoriji iako ih lokalno stanovništvo naziva „Dim koji grmi“. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj rijeci između Zambije i Zimbabvea i smatra ih se jednom od najvećih prirodnih ljepota na planeti. Po završetku  transfer do hotela. Check in. Slobodno vrijeme.Noćenje. 

11
11

VIKTORIJINI SLAPOVI – NACIONALNI PARK CHOBE (BOCVANA)

doručak,Fakultativni odlazak do Nacionalnog parka Chobe, koji je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 hiljada jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Tokom safarija ručak u nacionalnom parku, poslijepodne povratak u Victoria Falls. U poslijepodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje s večerom na rijeci Zambezi uz nezaboravan afrički zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

12
12

VIKTORIJINI SLAPOVI - LIVINGSTONE – JOHANNESBURG-MAURICIJUS

Doručak, odjava iz hotela, transfer do aerodroma, prijava na let za Johanesburg, nakon slijetanja transfer na let za Mauricijus. Transfer do hotela, check in. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

13
13

MAURICIJUS

Doručak, upoznajemo se sa Mauricijusom, ostrvo u Indijskom okeanu, poznato je po prelijepim plažama, koraljnim grebenima i raznovrsnim prirodnim ljepotama. Odmorite se na jednoj od najlepših plaža na ostrvu. Uživajte u bijelom pjesku i tirkiznoj vodi. Posjetite botaničku baštu Jardins de Pamplemousses:koja je dom različitih biljnih vrsta, uključujući i čuveni palmin vrt. Probajte lokalne specijalitete u nekom od lokalnih restorana. Slobodno vrijeme. Noćenje.  14
14

MAURICIJUS

Doručak. Slobodne vrijeme za opuštanje na plažama Mauricijusa. Noćenje.

15
15

MAURICIJUS

Doručak, Slobodan dan za uživanje na plažama Mauricijusa. Noćenje 

16
16

MAURICIJUS-ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plazama, do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 16:00. Po dolasku na aerodrom, slijedi preijava na let za Sarajevo, preko Istanbula. Let za Istanbul je u 20:05. 

17
17

ISTANBUL - SARAJEVO

Planirano vrijeme dolaska u Istanbul je u 05:10. Nastavak leta za Sarajevo je u 07:30. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 08:25.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • subota

  31.08.

  16 noćenja
  od KM 10.499
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • AVIO KARTE NA RELACIJI SARAJEVO-ISTANBUL-CAPETOWN-MAURICIJUS-ISTANBUL-SARAJEVO, CAPE TOWN JOHANESBURG, JOHANESBURG - LIVINGSTONE, LIVINGSTOINE - MAURICIUS
 • AERODROMSKE TAKSE 
 • TRANSFERI PREMA PLANU I PROGRAMU PUTOVANJA
 • SVI IZLETI PREMA PLANU I PROGRAMU
 • HOTELSKI SMJEŠTAJ NA BAZI 12 NOĆENJA SA DORUČKOM + 2 NOCENJA U NACIONALNOM PARKU KRUGER, U TOKU SAFARIJA
 • SMJEŠTAJ U KAMPU NA BAZI PUNOG PANSIONA
 • 12 VECERA (U HOTELIMA I RESTORANIMA)
 • ORGANIZACIJA PUTOVANJA
 • PRATIOC GRUPE

Cijena ne ukljućuje

 • VIZA ZA JUŽNOAFRIČKU REPUBLIKU 80€ (AGENCIJA POMAŽE U ISHODOVANJU)
   Pasoš, Popunjen obrazac DHA - 84, pozivno pismo, kopija pasoša/lične karte domaćina i izvod iz banke za 3 mjeseca, potvrda o boravku. Svi dokumenti moraju biti ovjereni od strane odgovornih organa. Rezervacija hotela sa dokazom o sredstvima da se pokriju troškovi (lični izvod iz banke za prethodna 3 mjeseca ovjeren), potvrda o zaposlenju kao i potvrda o odobrenom odsustvu, povratna karta ili karta za dalje putovanje iz JAR, 1 fotografija.
 • VIZA ZA MOZAMBIK 30-50€ 
  Pasoš
 • VIZA ZA MAURICIJUS 
 • Pasoš sa 2 prazne stranice, 2 fotografije 3,5x4,5cm, povratna ili tranzitna karta, potvrda o rezervaciji, plan putovanja, dovoljno finansijskih sredstava za cijeli boravak, popunjen obrazac koji se dobija prilikom dolaska u zemlju. Do 14 dana boravka besplatno 

 • VIZA ZA ZIMBABVE 30$
  Pasoš, povratna karta ili dovoljno sredstava da se kupi karta za izlazak iz zemlje, finansijska sredstva koja pokrivaju boravak u Zimbabveu, prazna stranica u pasošu za vizu.
 • VIZA ZA BOCVANU 50€
  asoš, garantno pismo od domaćina, potvrda o zaposlenosti ili lična karta domaćina, Popunjen obrazac sa http://www.gov.bw/Ministries--Authorities/Ministries/Ministry-of-Labour--Home-Affairs-MLHA/Tools--Services/Services--Forms/Requirements-for-VISA-application/, plan ili raspored letova (povratna ili tranzitna karta), izvod iz banke i rezervacija hotela.

 • PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
 • OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA
 • ULAZNICE ZA MUZEJE 
 • DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
 • GRADSKE TAXE
 • NAPOJNICE VODIČIMA Napomena

Fotokopija knjižice vakcinacija (žuta groznica), fotokopija pasoša, dve fotke, karta za narednu zemlju.