MALTA - 4 NOĆENJA - M97 Tours
Malta, Malta

MALTA - 4 NOĆENJA

+ +

Europska putovanja

Proljetna putovanja

5 dana

Itinerer

1
1

ZAGREB - MALTA

Okupljanja putnika na aerodromu u Zagrebu 2h prije leta i prijava na let za Maltu. (Za putnike koji putuju iz BiH, a koji zele doplatiti prevoz, isti ce biti obezbjedjen, a polazak ce biti u skladu sa vremenom leta). Let na relaciji Zagreb - Malta  je u 08:15. Planirano vrijeme slijetanja na Maltu je u 10:15 nakon čega slijedi transfer do hotela. Po dolasku u hotel, smjestaj u isti (ulazak u sobe nakon 14h). Slobodno vrijeme.  Noćenje.


2
2

LA VALETA

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak u nocni fakultativni razgled Valete. La Valeta - glavni grad. koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. U toku obilaska vidjet ćemo slijedeće znamenitosti: nekadašnji odbrambeni bedem La Valete, a danas park Baraka, Auberge de Castille, prelijepa barokna palata, nekada sjedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte; Kraljevsko pozorište i centralno šetalište ulice Republike; Ko-katedrala posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar; biblioteka, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina; Trg Svetog Đorđa gdje se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja. Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje. 


Odlazak na izlet gradskim prevozom. Minimalan broj osoba za ovaj izlet je 15


Cijena izleta - 30 € (ukljucuje prevoz gradskim autobusom, lokalnog certificiranog vodiča na engleskom jeziku, Prevodioc na nas jezik)

3
3

MALTA

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni fakultativni izlet, u okviru kojeg cemo obići najbitnija historijska mjesta ostrva:

Vittoriosa - jedan od tri historijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu historiju grada. 

Mosta – Ovdje se nalazi crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala.

Marsaxlok - slikovito ribarsko mjesto.

Povratak u hotel. Noćenje

Cijena izleta - 55 €

4
4

GOZO

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratIoca na našem jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda prahistorijskih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

Cijena izleta - 60 €

5
5

MALTA - ZAGREB

Doručak.  Odjava iz Hotelskih soba do 11h. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Malte. Transfer na aerodrom u ranim vecernjim satima. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Zagreb. Let za Zagreb je u 22:00. Planirano vrijeme slijetanja u Zagreb je u 23:55. 

Kraj putovanja. Za one koji su doplatili za prevoz do BiH, slijedi prijevoz. 

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • AVIO KARTE NA RELACIJI ZAGREB - MALTA ZAGREB SA PRIPADAJUCIM TAKSAMA - AVIO KOMPANIJA RYAN AIR
 • RUČNA PRTLJAGA DO 8 KG
 • TRANSFER OD AERODROMA DO HOTELA I OBRATNO
 • HOTELSKI SMJESTAJ NA BAZI 4  NOCENJA SA DORUCKOM U HOTELU SA 3*/4* 
 • ORGANIZACIJA PUTOVANJA
 • PRATILAC PUTOVANJA

Cijena ne ukljućuje

 • PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE - 10 KM
 • DODATNA PRTLJAGA - NA UPIT
 • FAKULTATIVNI IZLETI
 • INDIVIDUALNI TROŠKOVI
 • PREVOZ AUTOBUSOM NA RELACIJI SARAJEVO - VISOKO . ZENICA - DOBOJ - ZAGREB I NAZAD - 100 KM PO OSOBI ( broj mjesta je ograničen. - prijava uz rezervaciju)
 • BORAVIŠNA TAKSA U HOTELU

Napomena

Agencija ima pravo izmjene itinerera putovanja.

Za putovanje vrijede opsti uslovi putovanja Putničke agencija M-97 doo Sarajevo.