MAROKO - M97 Tours
Maroko, Marrakech

MAROKO

od KM 1.899 1.699
8 dana

Itinerer

1
1

SARAJEVO - MARAKEŠ

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 05:30 te let za Marakeš preko Beča u 07:40. Planirano vrijeme dolaska u Marakeš je u 14:00. Nakon slijetanja i pasoških formalnosti, slijedi transfer do hotela i prijava u isti. Nakon kračeg odmora idemo u razgledanje Marakeša, tačnije posjetiti ćemo čuveni trg Djemaa El Fna, koji je žila kucavica grada. Inače, u večernjim satima, taj trg je mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija, vodonošama. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, Noćenje.

2
2

MARAKEŠ

Doručak. Nastavak razgleda Marakeša kojeg nazivaju “Biser Juga”. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. Tada su sagrađene blistave palače i parkovi. Odlazak do grobova Saadien, tornja Koutoubia i palače Bahia. Slijedi posjeta jednom od soukova s marokanskim rukotvorinama.... Slobodno vrijeme i noćenje.

3
3

MARAKEŠ - KAZABLANKA - RABAT

Doručak, odjava oz hotelskih soba i nastavak putovanja prema Kazablanci gdje je predviđeno razgledanje najzanimljivijih dijelova grada kojeg su kao uzorak isplanirali Francuzi, koji su godine 1993. dogradili i najveću džamiju u državi i treću najveću u svijetu koja može primiti preko 50.000 vjernika i posvećena je prijašnjem kralju Hassanu II. Minaret je s 210 m najveći na svijetu. Nakon posjete džamiji, Nakon obilaska casablanke slijedi odlazak do hotela, prijava i slobodno vrijeme. Noćenje.

4
4

RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FEZ

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i nastavak putovanja prema Fezu. Na putu prema Fezu, svratit ćemo Rabat  i Mekneš. Po dolasku u Rabat slijedi obilazak grada - glavnog političko i upravnog središta Maroka, na ušću rijeke Bou Regreg u Atlantski ocean. Posjeta mauzoleju Mohameda V, kula Hassan – minaret neizgrađene džamije, započete 1195. koja je trebala da bude najveći minaret u svijetu. Nastavak vožnje prema Meknesu.  Po dolasku slijedi obilazak Medine - Starog grada opasanog gradskim zidinama dugim 40km – uvršten na listu UNESCO svjetske baštine 1996. godine, zatim mauzoleja Moulaj Ismaila, širokog trga ispred monumentalne gradske kapije Bab el Mansour koji je natkrivena tržnica (souk) hrane. Souci Mekneša su među najbogatijim i najoriginalnijim u zemlji. Slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja grupe. Nastavljamo putovanje prema Fesu. Po dolasku u Fes, slijedi prijava u hotel. Slobodno vrijeme i nocenje.

5
5

FEZ

Doručak. Cjelodnevni obilazak kraljevskog Fesa – najstarijeg kulturnog i duhovnog grada Maroka, poznatog pod nazivom „Meka Zapada“ i „Atina Afrike“. Šetnjom započinjemo obilazak Fes el Bali (Stari Fes) - nastariji dio Fesa okružen zidinama, na listi UNESCO svjetske baštine i jedan je od najvećih svjetskih urbanih područja bez automobila - posjetom Mederesa Attarine i Bou Anania, grobnice My Idriss, Kairaouine džamije – sa minaretom iz 956.godine, najstariji i najsvetiji Islamski objekat u Fesu i Maroku. Dopustite da Vas Fes vrati u stari srednji vijek. U nastavku obilazak fontane Nejjarine – poznate po svojim prelijepim mozaicima oko koje se prostiru mnogobrojini Souci, zatim posjeta poznate zanatske četvrti sa tradicionalnim kožarama i kovačkim radnjama. U posljepodnevnim satima obilazimo Fez Jdid – Novi Fes kojeg su osnovali Marinidi 1276 godine, Kraljevsku palaču iz 13.stoljeća, zatim jevrejsku četvrt, najprometniju ulicu sa mnogobrojnim trgovinama. Povratak u hotel. Noćenje.

6
6

FEZ - CHEFCHAOUEN

Doručak. Za danas nam je u planu cjelodnevni izlet u "Plavi grad" Chefchaouen. Chefchaouen je grad na sjeverozapadu Maroka i najpoznatiji je po plavim kućama i zgradama. Zbog toga je nadimak grada ‘’Maročki plavi biser’’.  U toku naseg izleta, imat ćemo priliku posjetiti Medinu U srcu medine vidjet ćemo glavni trg, Plaza Uta El Hammam, a tamo se nalaze i kasbah i Velika džamija. Još jedna turistička atrakcija u Chefchaouenu je kupovina jer grad nudi veliku raznolikost domaćih tradicionalnih i jedinstvenih suvenira koje nećete naći u drugim gradovima Maroka. nakon obilaska, slijedi slobodno vrijeme. SMJESTAJ U HOTEL I NOCENJE. Noćenje.7
7

CHEFCHAOUEN - TANGIER

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i nastavak požnje prema Tangieru. Po dolasku u Tangier, slijedi obilazak grada.  Tanger je bio poznat kao destinacija umjetnika i pisaca iz Evrope i Sjedinjenih Država tokom 1950-ih i 60-ih godina i u manjoj mjeri u kasnijim decenijama. Zbog svog geostrateškog položaja Tangier ima veliki međunarodni uticaj kao rezultat kolonizacije od strane Španaca, Francuza, Britanaca i drugih. Kako se Tanger nekada smatrao međunarodnom zonom, on je dom jedinstvenog koktela kulture i arhitekture.

Nakon obilaska grada, slijedi prijava u hotel i nocenje.

8
8

TANGIER - BARCELONA - BEC - SARAJEVO

Rana odjava iz hoptelskih soba i transfer na aerodrom. Let na Relaciji Tangier - Barcelona - Beć - Sarajevo . Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je oko 21.00

KRAJ PUTOVANJA

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • srijeda

  02.11.

  7 noćenja
  od KM 1.899
  od KM 1.699
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • avio karte prema itineresu putovanja
 • rucna prtljaga 8 kg
 • svi transferi i obilasci prema planu i programu putovanja
 • hotelski smjestaj u hotelima sa 4* na bazi nocenja sa doručkom, kako slijedi: Marrakeš - 3 noćenja, Fez - 3 nocenja, Rabat - 1 noćenje
 • vodić na našem jeziku
 • lokalni vodić
 • organizacija putovanja


Cijena ne ukljućuje

 • PZO i osiguranje opd otkaza putovanja
 • Viza sa ishodjenjem - agencija pomaže u ishođenju  - 95 KM -Prilikom uplate, klijenti će dobiti spisak potrebne dokumentacije.
 • ulaznice - cca 50 € - placa se na licu mjesta
 • doplata za torbu 20 kg - cca 150 KM
 • Individualni troškovi

Napomena

Napomena - prijava na putovanje treba biti do 20 dana prije polaska. U slucaju kasnije prijave, agencija ne moze garantovati pravovremeno apliciranje za vizu.

*** Agencija ne snosi odgovornost ukoliko nekom od putnika bude odbijena viza.