USA, KUBA I MEKSIKO - M97 Tours
Meksiko, Quintana Roo, Cancun

USA, KUBA I MEKSIKO

Daleke destinacije

Ljetovanje u zimskom periodu

14 dana

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL (17.01.2024.)

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 13:30 i prijava na let za Majami preko Istanbula. Let za Istanbul je u 15:30. Planirano vrijeme slijetanja na aerodrom  Istanbul je u 19:25. Slobodno vrijeme do nastavka leta za Majami.

2
2

ISTANBUL - MAJAMI (18.01.2024.)

Nastavak leta za Majami i 01:50 Planirano vrijeme slijetanja u Majami u 06:35.  Po slijetanju, pasoska kontrola, preuzimanje prtljage i transfer do hotela. Prijava u hotel nakon 14h. (moguća doplata za rani check inn). Ostavit cemo stvari u hotelu i krenuti  na fakultativni obilayak Miamija i njegovih najpoznatijih dijelova, Little Havana ili Mala Havana, životopisna četvrt u kojoj se očitava kubanski duh, sa vidljivim uličnim životom, gdje ćete lako uočiti lokalce dok raspravljaju o dnevnim temama uz cigare i domino, salsu ili dobru hranu. Nema posjeta Miamiju bez posjeta Calle Ocho, domu poznatih slikovitih kubanskih restorana i dućančića...Tu se nalazi i Staza slavnih, Walk of fame posvećena kubanskih vojnicima koji su se 1961 borili u Zaljevu svinja za samostalnost Kube. Nastavljamo prema centru grada, Downtownu, kulturnom i financijskom centru Floride. Tu ćete naići na muzeje, pozorišta, banke, velike firme.... Najpoznatija turistička tačka je Bayside Marketplace, moderan kompleks trgovina i restorana uz marinu i mnoštvo palmi. Slobodno vrijeme. Jednim od mostova prelazimo na Miami beach, mondeni dio Miamija koji karakteriziaraju duge pješčane plaže uz Atlanski ocean, brojni kafići, restorani i hoteli. Omiljeno je mjesto turista. Napoznatiji dio je South Beach, južni dio Miami Beacha,. Tu se nalazi i promenada Ocean drive, poznata po Art déco hotelima, restoranima i barovima uz plažu, a koji su česti motivi filmova.

Povratak u hotel i noćenje.

3
3

MAJAMI (19.01.2024)

Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do najjužnije kopnene točke SADa – Key Westa, udaljenog 140 km od Miamija. Sama vožnja od hotela do Key Westa je već pravi doživljaj. Jedna je to od najljepših cesta u cijeloj Americi koja je doslovce cesta preko Oceana. S jedne strane Atlanski ocean, a sa druge strane Mexički zaljev sa nizom mostova. Najduži most je dugačak čak 11 kilometara. Jedno od većih mjesta putem je Key Largo gdje se nalazi mnoštvo hotela i kuća za odmor. Key West je sve ono što kažu za njega i puno više! Mjesto kao iz bajke, sa prekrasnim kolonijalnim zgradama jarkih boja, sa prekrasnim uličicama i šarmantnim malim trgovima, sve ukrašeno nizom palmi te plavetnilom mora, pravi „američki san“, otok koji su Beach boysi opjevali u svom hitu „Cocomo“. Sve kuće žarkih boja napravljene su od drveta, uglavnom imaju jedan kat i obavezno prekrasan trijem ispred kuće sa garniturom za sjedenje, romantičnom ljuljačkom, gredicama cvijeća i neizostavnom palmom. Na otoku se osjeti utjecaj kubanske kulture koju su donijeli kubanski emigranti: gastronomija, španjolski jezik, latino muzika i dobro raspoloženje… Iz većine kafića već od podneva se čuje živa muzika i ispijaju se razni kokteli. Na cesti sve vrvi od uličnih svirača tako da vas vrlo brzo preuzme opušteni karipski ritam života. Ernest Hemingway je živio na Key Westu nešto više od deset godina svog života te je ovdje napisao neka od svojih najpoznatijih djela čija se prva izdanja čuvaju u njegovoj kući pretvorenoj u muzej. Jadno od najpopularnijih tački u gradu je mjesto uz samu obalu, gdje je podignuta šarena plutača, mjesto koje označava da se nalazite na najjužnijoj točki kopnenog dijela SAD-a, svega 90 milja sjevernije od Kube. Kažu da se za bistrog vremena može čak i vidjeti. U blizini se nalazi spomenik Kubancima koji su izgubili svoj život pokušavajući doći do Amerike. Osim ludog ritma grada koji će vas zasigurno osvojiti, u Key Westu vas čekaju i prekrasne plaže sa bijelim pijeskom, palmama i tirkiznim morem… Tokom razgleda preporučujemo korištenje poznatog turističkog vozića koji će vas u 75 minuta provesti kroz sve znamenitosti gradića uz povremene pauze kod atrakcija. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4
4

MAJAMI - HAVANA (20.01.2024)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom, odakle ćemo imati let za Havanu. Po slijetanju u Havanu, slijedi transfer do hotela, prijava u isti i slobodno vrijeme ili fakultativni razgled grada. 

Dobrodošli na Kubu! Prijevoz do smještaja i odmor. Slobodno vrijeme ili fakultativno, panoramsko I pješačko razgledanje grada: Miramar, šetalište Malekon, kvart Vedado, hotel Nacional, Stari grad, posjeta fabrici/muzeju čuvenog kubanskog ruma, Kapitol, Trg Revolucije, tvrđava Moro.... Povratak u hotel. Noćenje..

5
5

HAVANA (21.01.2024.)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i šetnju gradom ili Obilazimo kuću u kojoj je živio Ernest Hemingway. Na ovom ćete izletu dobiti potpunu sliku o bogatom životu poznatoga pisca. Saznat ćete zašto je odlučio provesti velik dio svog života u okolici Havane. Vidjet ćete njegove osobne predmete te doznati detalje o njegovoj tragičnoj smrti. Nakon toga odlazimo u Fusterlandiju. Upoznajemo najšareniji dio Havane – kvart ukrašen mozaicima, skulpturama i slikama inspiriranima djelima Antonija Gaudija. Projekt je započeo José Antonio Fuster u sklopu uređenja svoje kuće. Nakon što su susjedi vidjeli kako je ukrasio kuću, zamolili su ga da isto učini i s njihovima. Tako je cijeli kvart postao glavni umjetnički kvart glavnoga grada Kube.

Fakultativni večernji odlazak u najčuveniji kabare „Tropicana“. Povratak u hotel i noćenje.

6
6

HAVANA (22.01.2024.)- VARADERO

Dorucak odjava iz hotelskih soba i transfer do Varadera. po dolasku smjestaj u hotel, slobodno vrijeme ya odmor i uyivanje na prelijepim playama. Nocenje.


7
7

VARADERO (23.01.2024.)

Slobodno vrijeme za uzivanje ili fakultativni izlet, koji ce biti naknadno ponudjen.

8
8

VARADERO - HAVANA - CANCUN (24.01.2024.)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i polazak put Cancuna, gdje nas čeka odmor na karipskim plažama i istraživanje starih majanskih gradova. Let do aerodroma u Cancunu. Transfer do hotela , popularnome turističkome naselju ove regije Playa del Carmen. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plažama.

9
9

CANCUN (25.01.2024.)

Slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plazama.

10
10

CHICHEN ITZA (26.01.2024)

Fakultativni izlet u Chichen Itzu, grad Maya i jedno od novih svjetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mjesta koje ćete vidjeti u životu. Priča o Mayama, njihova kultura i način života vratit će vas u neka zanimljiva prošla vremena. Usput ćete imati priliku kupati se u jezerima naziva cenote. To su prirodna jezera koja se nalazi u špiljama. Po povratku s izleta radimo kratku pauyu kako bismo vidjeli grad Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11
11

ISLA MUJERES (27.01.2024)

Fakultativni izlet i prilika da posjetimo poznati otok žena, odnosno Isla Mujeres. Uživanje i najljepše kupanje na otoku koji je posvećen mayanskoj boginji rađanja Ixchel. Ovaj je otok udaljen od jukatanskog poluotoka samo trinaest kilometara te je vrlo pristupačan za ljubitelje kupanja u vodama tirkiznih Kariba. Cijeli otok možemo obići u golf-autima – jedinom prijevoznom sredstvu na ovom mirnom otoku. Povratak u Playu del Carmen.

12
12

TULUM (28.01.2024)

Fakultativni izlet i odlazak u Tulum, grad Maya na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina slobodno će šetati pored vas, a nakon obilaska arheološkog lokaliteta i piramide u Cobi idemo na jednu od najljepših plaža na Karipskom moru. Imamo cijelo popodne za uživanje u ovome raju. Navečer se vraćamo u Playu del Carmen.

13
13

PLAYA DEL CARMEN - CANCUN - ISTANBUL (29.01.2024)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, prijava na let ya Sarajevo, preko Istanbula. Let za Istanbul u 14:30

14
14

ISTANBUL - SARAJEVO (30.01.2024)

Po slijetanju u Istanbul, slobodno vrijeme do leta za Sarajevo.
Dolayak u sarajevo u poslijepodnevni / vecernjim satima.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Povratne avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul - Majami i Cancun - Istanbul - Sarajevo. Ekonomska klasa. Avio prevoznik - Turkish airlines
 • Avio karete na relacijama - Majami - Havana i Havana Cancun, ekonomska klasa
 • transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • 11 nocenja sa doručkom u hotelu sa 3/4*
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc grupe


Cijena ne ukljućuje

 • Viza za USA - agencija posreduje u popunjavanju aplikacije
 • Viza za Meksiko (U meksiko se može ući sa USA vizom)
 • Turistička kartica za Kubu -100 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje - 40 KM za cijeli period boravka, do maksimalnih 70 godina
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 60 KM
 • Fakultativni izelti
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - na upit 
 • Individualni troskovi