HOLANDIJA - AMSTERDAM - 4 DANA - M97 Tours
Nizozemska, North Holland, Amsterdam

HOLANDIJA - AMSTERDAM - 4 DANA

+
od KM 849

Europska putovanja

4 dana

Amsterdam – sa uskim, šarmantnim ulicama koje se prepliću u lavirint i sa preko 100 kanala zbog koga ga zovu “sjeverna Venecija” a ima više kanala od Venecije izmamiće Vaše osmjehe dok budete koračali njegovim pločnicima. Grad prepun iznenađenja, nesvakidašnjih i neobičnih stvari. On pruža taj osećaj slobode i kontrasta. Nalazi se na listi gotovo svakog čovjeka koji želi putovati, a to je ovaj grad zaslužio svojom ljepotom i tradicijom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - TUZLA – AMSTERDAM

Vrijeme polaska: 14:10

Sastanak putnika u Sarajevu u 03:00 i prevoz do aerodroma u Tuzli (Uz doplatu moguc dolazak po putnike na kucnu adresu u Sarajevu). Okupljanjem sa ostatkom putnika na aerodromu u Tuzli u   u 05:30 h, te prijava na let za Eindhoven. Let za Eindhoven predviđen je u 07:20 h, slijetanje na aerodrom Eindhoven je u 09:35 h. Transfer do hotela u Amsterdamu. Prijava u isti i slobodno vrijeme. Nakon kraceg odmora slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Amsterdama. Obilazak krecemo odlaskom do 3 kanala – keizergracht, zatim trg Dam, crvenu četvrt, Museumplein, gdje se nalaze dva svjetska poznata muzeja - Riks muzej sa Rembrantovom Nočnom stražom i muzej Van Goga. Odlazak pješke prema jednoj od najpoznatijih svjetskih prodavnica dijamanata – Koster. Upoznaćemo se sa načinom obrade dijamanata, njihovom čistoćom i bojom, kao i sa pričom o obradi najpoznatijeg dijamanta na svijetu – Kohinorom, koji se danas nalazi u kruni britanske kraljice. Nakon toga slijedi odlazak na krstarenje kanalima Amsterdama, kao i rijekom Amstel i jezerom Ej. Vidjećemo različite arhitektonske cjeline, koje su Holanđani stvarali u proteklih četiri vijeka, a koje čine Amsterdam jednim od najljepših gradova na svijetu. Krstarenje završavamo u blizini jednog od simbola Amsterdama – pivnice Hajneken. Zgrada iz 1867. godine se nalazi na prostoru nekadašnje pivare i danas, na interaktivni način, predstavlja proces proizvodnje zlatnog napitka po kome je Holandija svjetski poznata. Na kraju slijedi konzumacija Hajneken lager piva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.2
2

VELIKA HOLANDSKA TURA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Velika holandska tura. Vožnja prema Roterdamu – najvećoj evropskoj luci i gradu koji obiluje interesantnim arhitektonskim objektima – stakleni oblakoderi, kuće u obliku kocki, toranj Euromast... Obilazak grada pješice. Nastavak prema Delftu, koji karakteriše srednjevekovna arhitektura i iznad svega – plavi porcelan. Slobodno vrijeme. Nastavak prema Hagu, dolazak ispred Kraljevske rezidencije odakle počinje razgledanje ovog aristokratskog grada, gde je smeštena Vlada Kraljevine Holandije i dom holandskog kralja Vilema Aleksandra. U nastavku slijedi Palata mira, vječna vatra, Haški tribunal i najveća plaža Holandije Sheveningen. Povratak u Amsterdam. Sobodno virjeme. Noćenje.


3
3

HOLLAND

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u uzbudljivo istraživanje regije Holland. Posjetiti ćemo Zaanse Schans, gdje ćete moći uživati u tradicionalnim vjetrenjačama, ručnoj izradi poznatih klompi uz jedinstven doživljaj Holandije. Samo ovdje ćete dobiti pravu predstavu o tome kako je u 17-om i 18-om vijeku izgledalo jedno prelijepo holandsko selo sa karakterističnim drvenim kućicama, drvenim mostićima, fascinantnim vjetrenjačama i prelijepo ukrašenim vrtovima, i uvjeriti se zašto je baš ZAANS jedno od top destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Nakon Zanse Schansa idemo prema Volendamu, gradu koji se nalazi na samoj obali kanala i gradu koji nam donosi priču o holandskom primorskom životu i vijekovima dugoj borbi sa vodom. Povratak u hotel, Slobodno vrijeme, noćenje.

4
4

AMSTERDAM - TUZLA - SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Let na relaciji Eindhoven Sarajevo je u 10:05. Planirano vrijeme slijetanja u Tuzlu je u 12h, nakon ćega slijedi prevoz prema Sarajevu. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevop oko 15h. Kraj putovanja!


Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  09.02.

  3 noćenja
  od KM 849
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 •  Povratne avio karte na relaciji Tuzla – Eindhoven – Tuzla, sa pripadajucim taksama. Avio kompanija WIZZ AIR
 • Ručna prtljaga do 8 kg (ruksak)
 • Transfer od aerodroma Eindhoven do Amsterdama i obratno
 • Hotelski smjestaj u Amsterdamu na bazi 3 nočenja sa doručkom u hotelu sa 3*
 • Organizaciju putovanja
 • Pratioca grupe

Cijena ne ukljućuje

 • PZO -8 KM / 16 KM - za osobe od 60 do 70 godina - sa pokrićem COVIDa
 • Fakultativni izleti i ulaznice. Cijene ce biti naknadno definisane
 • Individualni troskovi
 • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 2 – 3€ po osobi po danu
 • Doplata za jdnokrevetnu sobu –300 KM

Napomena

Cijene fakultativnih izleta:

 • Amsterdam - (pješački razgled + krstarenje kanalima - gradskim prevozom - karte za gradski prevoz nisu ukljucene u cijenu) - 35€
 • Velika holandska tura (prevoz i vodić) - 90€
 • Mala holandska tura (prevoz i vodić) - 50€