BERLIN - PRAZNIK RADA - M97 Tours
Njemačka, Berlin

BERLIN - PRAZNIK RADA

Europska putovanja

Jesenja putovanja

Dan državnosti

3 dana

Znate li da su Berlin u 13. stoljeću osnovali Slaveni, a njegov naziv na staroslavenskom jeziku znači blato, močvarno mjesto? Nekada su Istočni i Zapadni Berlin bili dva grada, danas su jedan... Nakon dugogodišnje izoliranosti 9.12.1989. godine srušen je Berlinski zid, koji je razdvajao jedan narod na dva politička sistema, dvije različite kulture... Berlin hrabrim koracima kroči u svjetliju budućnost, a na to "upozorava" i veliko gradilište Potsdamer Platza. Berlin se priključuje i ostalim svjetskim metropolama, a da je taj grad oduvijek mogao stajati "uz rame" mnogim velikim gradovima ukazuje i činjenica da su  Berlinčani svoj grad smatrali "Weltstadtom" ili kozmopolitskim gradom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - TUZLA - BERLIN

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i voznja sa usputnim pauzama za ukrcaj putnika iz drugiuh gradova, prema aerodromu Tuzla. Po dolasku na aerodromu slijedi ukrcaj na let Tuzla – Berlin u 06:10 h avio kompanije Wizzair. Planirano slijetanje u Berlin je u 08:00h. Nakon slijetanja slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje Berlina.  u toku razgleda imat cemo mogucnost da vidimo: Trg Republike, Fridrihštrase, granični prelaz „Checkpoint Carlie“ simbol podijeljenog Berlina, Brandenburška kapija, Rajhstag, Potsdamer plac, Zlatna Elza (spomenik boginje pobjede), Kurfustendam, Berlinska katedrala, Aleksandrov trg, ostaci Berlinskog zida… povratak u hotel. Slobodno vrijeme i Nocenje.

2
2

BERLIN - POSDAM - BERLIN

Doručak. Fakultativni Izlet do obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara  Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme. Nocenje.

3
3

BERLIN - BANJA LUKA - SARAJEVO

Rana odjava i odlazak na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijede carinske i pasoške formalnosti i ukrcaj na let Berlin – Tuzlaa u 08:30h. Planirano slijetanje u Banja Luku je u 10:20h nakon cega slijedi transfer do Sarajeva.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Povratni transfer od Sarajeva do aerodroma u Tuzli, sa pripadajucim taksama
 • Povratne avio karte na relaciji Tuzla - Berlin - ekonomska klasa
 • Ručna prtljaga do 8 kg
 • Hotelski smjestaj na bazi 2 nocenja sa doruckom u hotelu Hotel Intercity berlin Brandenburg 4*  aerodrom ili slican u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Hotel nema na raspolaganju trokrevetne sobe, kao ni pomocne krevete.
 • Organizacija putovanja
 • pratioc putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Fakultativne izlete: Berlin, Postdam – cijene ce biti naknadno objavljene
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit
 • utPnicko zdravstveno osiguranje 10 KM, osigurana suma 10.000 €
 • Dodatna torba do 20kg – 100KM

Napomena

Hotel Intercity berlin Brandenburg 4* - nalazi se na udaljenosti 400 m od ulaza u aerodrom i metro stanice.  Hotel je izgradjen i otvoren u Martu 2010. Ima prostrane sobe sa minibarom, klimom i sefom za Lap top. Dostupan je besplatan WI-Fi

Hotel je idealno lociran:

 • Nakon izlaska iz Aerodroma za 5 minuta voznje metroom smo u hotelu - izbjegavamo gradske guzve kod transfera. 
 • Odlazak u Obilaske je jako jednostavan - metro stanica se nalazi na 3 min pjesice od hotela i za 45m i za samo 30 min voznje - stize se u Centar Berlina - Aleksanderplaz


https://hrewards.com/de/intercityhotel


*** Broj putnika je ogranicen na 20.


Za putovanje vrijede Opsti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 doo Sarajevo