MSC PRECIOSA - KRSTARENJE SJEVEVEROM EVROPE - M97 Tours
Njemačka, Hamburg

KRSTARENJE SJEVER EVROPE I PARIZ - MSC PRECIOSA - POPUNJENO

+ +

Europska putovanja

Jesenja putovanja

8 dana

Moderno mediteransko remek djelo

Krstarite na luksuznom ekološkom brodu MSC Preziosa, uživajući u mediteranskom načinu života.  

Klasični dizajn i detalji kod izrade naših brodova uključuju: piazzu od pravog kamena i spektakularne stepenice optočene Swarovski kristalima te čarobni "infinity" bazen .  

Nagrađivani sadržaji kao što je MSC Aurea Spa s tretmanima za uljepšavanje i wellness koji vas opuštaju i smiruju. I zasebni, luksuzni MSC Yacht Club, brod unutar broda s ekskluzivnim apartmanima, uslugom batlera dostupnom 24 sata dnevno, određenim sadržajima i privatnom palubom – svi nude privilegirani pristup odmoru svjetske klase, uključujući potpunu kockarnicu i brodwaysko kazalište. Otkrijte ekskluzivne usluge na brodu MSC Preziosa, kao što je ukusna Eataly slow food hrana, paluba za sunčanje namijenjena samo za odrasle sa spa tretmanima te Tiki bar za djecu. 

Od zabave i igara vodenog parka za djecu Doremi Castle do Vertiga, najdužeg tobogana na moru, nagrađenog kao "Najbolja inovacija za djecu" od strane Cruise International 2013. 

Restoran Galaxy s otvorenom kuhinjom nudi izvrsnu i cjelodnevnu hranu. Otvoren je do kasno u noć te time osigurava da zabava i dalje traje. 

Uz sve navedeno otkrijte još i više tijekom krstarenja na MSC Preziosi, dok živite u mediteranskom stilu i u potpunosti uživate u svakom trenutku putujući morima do najljepših destinacija na svijetu.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - HAMBURG

Okupljnanje grupe na aerodromu Sarajevo u 04:20 i prijava na let za Hamburg. Let za Hamburg preko Beča je u 06:10. Planirano vrijeme slijetanja u Hamburg je u  14:15, nakon čega slijedi transfer do luke ukrcaja, prijava na krstarenje i smjestaj u kabine. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe na veceri, te poslije vecere, zajednički obilazak broda i upoznavanje sa istim. .Noćenje.

2
2

KRSTARENJE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uzivanje na ovom vrhunskom brodu.  Isprobajte sadržaji kao što je MSC Aurea Spa s tretmanima za uljepšavanje i wellness koji vas opuštaju i smiruju. I zasebni, luksuzni MSC Yacht Club, brod unutar broda s ekskluzivnim apartmanima, uslugom batlera dostupnom 24 sata dnevno, određenim sadržajima i privatnom palubom – svi nude privilegirani pristup odmoru svjetske klase, uključujući potpunu kockarnicu i brodwaysko kazalište. Otkrijte ekskluzivne usluge na brodu MSC Preziosa, kao što je ukusna Eataly slow food hrana, paluba za sunčanje namijenjena samo za odrasle sa spa tretmanima te Tiki bar za djecu. 

3
3

KOPENHAGEN

Doručak. slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Kopenhagena: Rådhuspladsen - Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji.

Povratak na brod do 16h, te slobodno vrijeme za uzivanje u sadržajima broda. Noćenje.


4
4

OSLO

Ovo jutro ćemo osvanuti u Prijestonici Norveške, Oslu. Predlazemo Vam da od ranog jutra izadjete na palubu i uzivate u ljepoti ovog Norveskog Fjorda. Po dolasku u luku, slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Osla, svojom modernom arhitekturom sa tragovima tradicije, zelenim brdima i parkovima ali i spektakularnim fjordovima. Bogat je znamenitim spomenicima iz svih perioda historije duge deset vjekova, sa brojnim muzejima, galerijama, uređenim i besprijekorno čistim parkovima, fontanama, botaničkom baštom. Vigeland park - najveći park skulptura na svijetu sa djelima samo jednog umjetnika, Gustava  Vigelanda, po kome je i dobio ime i koji ga je osmislio i dizajnirao. Sa preko 200 skulptura od bronze i granita, ovo Vigelandovo životno djelo završeno je 1949. i od tada je glavna turistička atrakcija; Muzej vikinških brodova - dio je muzeja kulturne historije sa glavnim atrakcijama ovog muzeja - vikinškim brodovima Oseberg, Gokstad i Tune; Povratak na brod. Nastavak plovidbe. Slobodno vrijeme za uzivanje u brodskim sadrzajima. Noćenje.

5
5

DAN PLOVIDBE

Današnji dan je poseban, jer ćemo imati cijeli dan za uzivanje na ovom vrhunskom brodu. Isprobajte sadržaji kao što je MSC Aurea Spa s tretmanima za uljepšavanje i wellness koji vas opuštaju i smiruju. I zasebni, luksuzni MSC Yacht Club, brod unutar broda s ekskluzivnim apartmanima, uslugom batlera dostupnom 24 sata dnevno, određenim sadržajima i privatnom palubom – svi nude privilegirani pristup odmoru svjetske klase, uključujući potpunu kockarnicu i brodwaysko kazalište. Otkrijte ekskluzivne usluge na brodu MSC Preziosa, kao što je ukusna Eataly slow food hrana, paluba za sunčanje namijenjena samo za odrasle sa spa tretmanima te Tiki bar za djecu. 

6
6

ZEEBRUGE - BRIZ

Ovo jutro ćemo osvanuti u još jednom Belgijskom obalskom gradiću. Pledlažemo Vam fakultativni odlazak u najljepši i najromantičniji grad u Belgiji, a mozda i sjevernom dijelu Evrope - Briž. Po dolasku u Briž, slijedi zajednička šetnja gradom. Ovdje cemo moci vidjeti: Bazilika Sv. krvi (Heilig-Bloedbasiliek), Kapela Sv. Vasilija, Trg Burg, Groeninge muzej, Gruuthuse muzej, Markt sa svojim barovima, restoranima i kafićima, muzej čokolade. Po zavrsetku šetnje, slobodno vrijeme,. Povratak na brod. Uzivanje u sadržajima broda. Večera i noćenje. Nastavak krstarenja.

7
7

LE HAVRE - PARIZ

Danas završavamo krstarenje. Ujutru u 08:00 pristajemo u Luku Le Havre. Iskrcaj sa broda oko 10h ujutru. Nakon izlaska sa broda, slijedi odlazak do zeljezničke stanice, odakle ćemo vozom otići u Pariz. Nakon cca 1h voznje vozom, stizemo u Pariz. Po dolasku smjestaj u hotel i slobodno vrijeme ili fakultativni panoramski razgled  Pariza : Trocadero, Jelizejska polja, Ajfelov toranj, trg Concorde, muzej Louvre, Bastilja, trg Republike, Luksemburski vrt, Sorbona, brdo Montmartre, zatim ćemo obići crkvu Svetog srca, te obilazak starog djela grada, poznatog po umjetničkoj koloniji. Nastavak izleta šetnjom do Mulen Ruža, pa metroom do Notre Dame. Slobodno vrijeme u latinskoj cetvrti. 
Danasnioi razgled završavamo ploveči rijekom Senom. Povratak u hotel i nocenje.

8
8

KIEL - LIBEK - BALTIČKI DRAGULJ

Doručak. Odjava lz hotelskih soba i slobodno vrijeme do 12h, kada krecemo prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Sarajevo preko Beča. Planirano vrijeme leta je u 17:55. Dolazak u Beč je u ¸19:50. . Nastavak leta za Sarajevo je u 22:05. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 23:10. 

KRAJ PUTOVANJA.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • avio karte sa ukljucenim taksama na relaciji Sarajevo - Beč - Hamburg i Pariz - Beč - Sarajevo sa uključenim taksama 
 • brodske takse
 • ručna prtljaga 8 kg
 • Transfer od aerodroma u Hamburgu do luke ukrcaja
 • Transfer od luke iskrcaju Le Havre do lhotel u Parizu
 • 1 nocenje sa doručkom u Parizu, hotel sa 3*/4*
 • Transfer od hotela do aerodroma
 • krstarenje brodom prema programu
 • smještaj u unutrašnjoj kabini tokom krstarenja na brodu (kupatilo/WC, klima uređaj, sef, fen, TV) - doplata za prozorsku i balkonsku kabinu.
 • proširen pun pansion na brodu (večera, ponoćna zakuska, doručak, ručak, užina)
 • cjelodnevnu animaciju
 • zabavni večernji program u salonima i barovima sa muzikom uživo
 • korišćenje brodskih prostora i opreme (koriščenje biblioteke, fitness centra, bazena, ležaljki na palubama, peškira,...)
 • predstave u pozorištu
 • ulaznice za kockarnicu, noćni klub,...
 • sportske aktivnosti (aerobic, stretching, bodydancing i slične aktivnosti uz asistenciju instruktora u sali,...)
 • dnevne aktivnosti (igre, lov na izgubljeno blago, kvizovi, turniri, karaoke, tečajevi plesa, tematske
 • zabave i sl.)

Cijena ne ukljućuje

 • Napojnice - obavezne - 11€ - 12 € po osobi i nocenju
 • Doplata za prozorsku / balkonsku kabinu:PROZORSKA KABINA -200 KM / BALKONSKA KABINA BELLA - 350 KM / BALKONSKA KKABINA FANTASTICA BM1 - 400 KM / BALKONSKA KABINA FANTASTICA BL2 - 550 KM
 • Doplata za jednokrevetnu kabinu - cijena zavisi od vrste kabine (od 500 KM pa do 1100 KM)
 • Izlete na kopnu
 • Tretmane u wellness centru I kozmeticke tretmane, licne treninge sa fitness trenerom, spa
 • Usluge medicinskog osoblja
 • Osiguranje Putničko zdravstveno - 30 KM
 • Osiguranje od otkaza putovanje - 70 KM
 • torba 20 kg - 140 KM

Napomena

*** CIJENE ZA DJECU:

 • Bebe 0-1,99 g - 500 KM
 • Djeca od 2 do 6 godina - 9999 KM
 • djeca od 7 do 17,99 godina - 1350 KM