OMAN - M97 Tours
Oman, Muscat

OMAN

+
od KM 1.699

Daleke destinacije

Zima 2021/2022

Ljetovanje u zimskom periodu

7 dana

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i dalje do brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja. Odvest ćemo se do sdo Nizwe u kojoj ćemo imati priliku osjetiti uzavrelu atmosferu na tradicionalnoj pijaci. Utvrda u Nizwi i palača Jabreen oduševit će nas svojim skladom i ljepotom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL - MUSCAT

Okupljanje grupe na Aerdoromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Istanbul u 16:05. Planirano slijetanje u Istanbul je u 19:55 po lokalnom vremenu. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi let za Muscat u 21:35.

2
2

OMAN - MUSCAT

Nastavak leta za Oman. 

Planirano vrijeme slijetanja u Muscat je slijedeći dan u 03:20 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontorle te transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor.

U poslijepodnevnim satima je planiran fakultativni izlet:

Obilazak grada Muscata (Kraljevska opera - Muttrah Souk - Palata Al Alam)

Na izlet krećemo u 15:00. Proći ćemo pored potpuno nove Kraljevske opere (samo spolja), ova zgrada odražava savremenu omansku arhitekturu i ima kapacitet da primi maksimalno 1100 ljudi. Sultan Qaboos Bin Said oduvijek je bio ljubitelj klasične muzike i umjetnosti. Proći ćemo pored Qurum Cornichea gdje stanovnici Muscata vole noću šetati sa svojim porodicama. Zaustavit ćemo se u tradicionalnom Mutrah Souku za kupovinu suveniram, pogledti Omanski muzej kulture, tradicije i istorije. Zatim ćemo prošetati dalje prema mjestu odakle ćemoimati predivan pogled na palaču Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, palaču Al Alam (samo spolja), koju čuvaju dvije utvrde, tvrđava Jalali i tvrđava Mirani. Slobodno vrijeme, povratak u hotel i noćenje. 

Trajanje izleta - poludnevni

Cijena izleta: 40 €

3
3

VELIKA DŽAMIJA - SINKHOLE – WADI SHAB

Doručak. Fakultativni obilazak. Prva posjeta Sultan Qaboos velikoj džamiji koja ima izvanredno arhitektonsko dostignuće. Kao savremena bogomolja služi kao duhovni orijentir za moderni Oman, projektujući vrijednosti i težnje naroda Omana. Kao građevina, održava savršenu ravnotežu između estetike, kulture i duboko ukorijenjene islamske tradicije. 

Zatim nastavljamo put do WADI SHAB-a: pogled koji oduzima dah, spektakularan ulaz, prirodni bazeni i terase prošarane plantažama čine ovaj vadi jednim od najljepših mjesta u Sultaniji. 45 minuta hoda kroz duboku klisuru potrebno je da se dođe do bazena sa smaragdnom vodom: idealno mjesto za zasluženo kupanje. Zatim nastavljamo do čuvenea vrtače, dio urušene planine ispunjene morskom vodom. Zatim povratak u hotel Muscatu i noćenje.

Trajanje izleta - cjelodnevni

Cijena izleta: 80€

4
4

OSTRVO DAMANIYAT

Doručak, slobodno vrijeme ili faklultativni izlet: Ostrvo Damaniyat prirodno je stanište za jedinstvene populacije podvodnog svijeta, okružene kristalno plavim vodama i netaknutim pješčanim plažama. Ova ostrva pored raznolikih koraljnih grebena posjećuje nekoliko ugroženih vrsta, uključujući ptice koje često posjećuju ovo ostrvo. Imat čete priliku za uživanjem u netaknutim plažama, te snorkeling. Povratak u hotel u poslijepodnvnim satima. Za navećet predlažemo večeru na brodu DHOW DINNER CRUISE (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

Trajanje izleta 7 - 8h

Cijena izleta - 100€ - 120€

5
5

NIZWA - BAHLA – AL HAMRA

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet:

Nizwa – Bahla – Al Hamra selo

Nizwa je nekada bila glavni grad Omana. Proći ćemo kroz tradicionalni Souk gdje možete kupiti neke suvenire prije nego što posjetite tvrđavu Nizwa s velikim kružnim tornjem - pokušajte zamisliti život unutar tvrđave u 17. stoljeću. Izlet nastavljamo odlaskom do do Bahle, šarmantnog gradića okruženog starim zidom dugim 12 km; posjetite mjesto gdje izrađuju keramiku, a također i staru utvrdu Bahla, jednu od najstarijih u Omanu. Zatim krećemo prema Al Hamra - to je 400-godišnji grad u regiji Ad Dakhiliyah, na sjeveroistoku Omana. Kao provincija, dom je brojnih sela, uključujući planinsko selo Misfat Al Abryeen, sa selom Ghul na sjeverozapadu grada i Bimah na sjevero-sjeveroistoku. Grad i provincija leže na južnim padinama planina Akhdar.. Povratak u Muscat. Noćenje.

Trajanej izleta - cjelodnevni

cijena izleta sa ukljucenim ulaznicama: 60€


6
6

MUSCAT

Diručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Capital Yard Club Beach, gdje ćete moći uživati na prekrasnim plažama Muscata i Omanskog zaliva. Nakon uzivanja na prelijepim plazama, odlazimo u shopping.  Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

Trajanje izleta: cjelodnevni

Cijena izleta sa ulaznicom u beach club: 50€

7
7

MUSCAT - ISTANBUL - SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let na relaciji Muscat-Istanbul je u 04:30. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 08:45. po lokalnom vremenu. Nastavak leta na relaciji istanbul Sarajevo je u 15:30 Planirano slijetanje u Sarajevo je u 15:25 po loklanom vremenu. Kraj putovanja

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  18.01.

  6 noćenja
  od KM 1.699
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – Pegasus Airlines (20 kg + 7 kg)
 •  6 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama)
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Pratioc grupe


Cijena ne ukljućuje

 • Fakultativni izleti- cijene u nastavku
 • Potvrda o vakcinaciji ili PCR TEST - trenutno je potreban 
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 360 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje sa pokricen od COVIDa – osiguranje mora biti na mjesec dana pd datuma ulaska u Oman
 • VIZA - 40€
 • Doplata za 5 večera – 150 KM


Napomena

Cijena fakultativnih izleta:

 • OBILAZAK MUSCATA  - 30 €
 • VELIKA DŽAMIJA - OBALA - BIMAH VRTACA - BIJELA PLAZA – 80 € - cjelodnevni izelt
 • IZLET BRODOM I POSMATRANJE DELFINA - 50€
 • NIZWA - BAHLA – AL HAMRA – 60€ 
 • BEACH CLUB – 40€

Minimalan broj osoba za izlete po navedenim cijenama je 20. Za manji broj prijava, moguce uvečanje cijene.


Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!

*** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.

***Cijena za kartično plaćanje: Iznos u cijelosti – cijena se uvečava za 3% / Obrocno placanje do 6 mjeseci - cijena se uvečava za 6% / Obrocno placanje do 12 mjeseci - cijena se uvečava za 9%


NAPOMENE VEZANE ZA ULAZ U OMAN:

 • Svi putnici koji putuju u Oman moraju predočiti certifikat o vakcini protiv COVID-19 koji sadrži QR kod koji navodi da su primili dvije doze bilo koje vakcine protiv COVID-19 odobrene u Omanu Pfizer BioNTech, Oxford Astrazeneca, Covishield AstraZeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna i Sinopharm, ili pojedinačna doza Johnson & Johnson. Posljednja doza mora biti primljena najmanje četrnaest (14) dana prije predviđenog vremena dolaska. Ministarstvo zdravlja objavljuje i ažurira listu vakcina odobrenih u Omanu.
 • PCR test - Predregistracija putem (https://covid19.emushrif.om) i postavljanje certifikata o vakcini kao i COVID-19 PCR certifikata, oba sadrže QR kodove.
 • Putnici mlađi od 18 godina i putnici sa medicinski potvrđenim zdravstvenim stanjem koje ih sprečava da se vakcinišu oslobođeni su polaganja potvrde o vakcini protiv COVID-19 i potvrde o PCR testu.


*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.