Oman, Muscat

OMAN

+
od KM 1.349

Daleke destinacije

Zima 2021/2022

Ljetovanje u zimskom periodu

7 dana

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i dalje do brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja. Odvest ćemo se do sdo Nizwe u kojoj ćemo imati priliku osjetiti uzavrelu atmosferu na tradicionalnoj pijaci. Utvrda u Nizwi i palača Jabreen oduševit će nas svojim skladom i ljepotom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL - MUSCAT

Okupljanje grupe na Aerdoromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Istanbul u 16:05. Planirano slijetanje u Istanbul je u 19:55 po lokalnom vremenu. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi let za Muscat u 21:35.

2
2

OMAN - MUSCAT

Nastavak leta za Oman. 

Planirano vrijeme slijetanja u Muscat je slijedeći dan u 03:20 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontorle te transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor.

U poslijepodnevnim satima je planiran fakultativni izlet:

Obilazak grada Muscata (Kraljevska opera - Muttrah Souk - Palata Al Alam)

Na izlet krećemo u 15:00. Proći ćemo pored potpuno nove Kraljevske opere (samo spolja), ova zgrada odražava savremenu omansku arhitekturu i ima kapacitet da primi maksimalno 1100 ljudi. Sultan Qaboos Bin Said oduvijek je bio ljubitelj klasične muzike i umjetnosti. Proći ćemo pored Qurum Cornichea gdje stanovnici Muscata vole noću šetati sa svojim porodicama. Zaustavit ćemo se u tradicionalnom Mutrah Souku za kupovinu suveniram, pogledti Omanski muzej kulture, tradicije i istorije. Zatim ćemo prošetati dalje prema mjestu odakle ćemoimati predivan pogled na palaču Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, palaču Al Alam (samo spolja), koju čuvaju dvije utvrde, tvrđava Jalali i tvrđava Mirani. Slobodno vrijeme, povratak u hotel i noćenje.


3
3

VELIKA DŽAMIJA - OBALA - WADI BANI KHALIDA I KORNJAČE

Na izlet čemo krenuti u 8 sati ujutro. Obilazak započinje posjetom čarobnoj Velikoj džamiji Sultan Qaboos, raskoši jedinstvene islamske arhitekture.

* Imajte na umu da žene moraju biti u potpunosti pokrivene od glave do članaka, a muškarci treba da nose duge pantalone da bi mogli ući u Veliku džamiju.

Naš izlet nastavljamo odlaskom do Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Čari doline možemo iskoristiti za plivanje ili treking. Nastavljamo prema starom pomorskom gradu Sur, poznatom po svojem pristaništu i brodogradilištu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. Posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz, gdje zelene kornjače, nakon hiljada prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u Muscat u kasnim većernjim satima. Noćenje

4
4

OSTRVO DAMANIYAT

Doručak, slobodno vrijeme ili faklultativni izlet: Ostrvo Damaniyat prirodno je stanište za jedinstvene populacije podvodnog svijeta, okružene kristalno plavim vodama i netaknutim pješčanim plažama. Ova ostrva pored raznolikih koraljnih grebena posjećuje nekoliko ugroženih vrsta, uključujući ptice koje često posjećuju ovo ostrvo. Imat čete priliku za uživanjem u netaknutim plažama, te snorkeling. Povratak u hotel u poslijepodnvnim satima. Za navećet predlažemo večeru na brodu DHOW DINNER CRUISE (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

5
5

NIZWA - BAHLA – MISFAT AL ABREEN

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet:

Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen

Nizwa je nekada bila glavni grad Omana. Proći ćemo kroz tradicionalni Souk gdje možete kupiti neke suvenire prije nego što posjetite tvrđavu Nizwa s velikim kružnim tornjem - pokušajte zamisliti život unutar tvrđave u 17. stoljeću. Izlet nastavljamo odlaskom do do Bahle, šarmantnog gradića okruženog starim zidom dugim 12 km; posjetite mjesto gdje izrađuju keramiku, a također i staru utvrdu Bahla, jednu od najstarijih u Omanu. Zatim krećemo prema Misfat Al Abreenu, smještenom u zapanjujućem krajoliku iznad terasastih plantaža palmi datulja. Ovo je rijedak prizor u Omanu jer se većina palmi uzgaja na ravnicama. Drevne kuće i porušena karaula smještena na planini dopunjuju scenu. Povratak u Muscat. Noćenje.


6
6

MUSCAT

Diručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do nekog od Beach klubova, gdje ćete moći uživati na prekrasnim plažama Muscata i Omanskog zaliva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

7
7

MUSCAT - ISTANBUL - SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let na relaciji Muscat-Istanbul je u 04:30. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 08:45. po lokalnom vremenu. Nastavak leta na relaciji istanbul Sarajevo je u 15:30 Planirano slijetanje u Sarajevo je u 15:25 po loklanom vremenu. Kraj putovanja

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • subota

  15.01.

  6 noćenja
  od KM 1.349
 • subota

  29.01.

  6 noćenja
  od KM 1.499
  od KM 1.349
 • utorak

  22.02.

  6 noćenja
  od KM 1.499
  od KM 1.349
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – Pegasus Airlines (20 kg + 7 kg)
 •  6 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama)
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Pratioc grupe
 • Doplata za 5 večera – 150 KM


Cijena ne ukljućuje

 • Fakultativni izleti- cijene u nastavku
 • Potvrda o vakcinaciji ili PCR TEST - trenutno je potreban 
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 370 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje sa pokricen od COVIDa – osiguranje mora biti na mjesec dana pd datuma ulaska u Oman


Napomena

Cijena fakultativnih izleta:

 • Obilazak grada Muscata - 30 €
 • Velika džamija - obala - Wadi Bani Khalida i kornjače – 55 € - cjelodnevni izelt
 • Ostrvo Damaniyat – 60 €
 • Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen – 55€ 
 • Beach club – cjena će biti naknadno objavljena
 • Krstarenje Omanskim zalivom uz večeru – 45€


Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!

*** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.

***Cijena za kartično plaćanje: Iznos u cijelosti – cijena se uvečava za 3% / Obrocno placanje do 6 mjeseci - cijena se uvečava za 6% / Obrocno placanje do 12 mjeseci - cijena se uvečava za 9%


NAPOMENE VEZANE ZA ULAZ U OMAN:

 • Svi putnici koji putuju u Oman moraju predočiti certifikat o vakcini protiv COVID-19 koji sadrži QR kod koji navodi da su primili dvije doze bilo koje vakcine protiv COVID-19 odobrene u Omanu Pfizer BioNTech, Oxford Astrazeneca, Covishield AstraZeneca, Sputnik, Sinovac, Moderna i Sinopharm, ili pojedinačna doza Johnson & Johnson. Posljednja doza mora biti primljena najmanje četrnaest (14) dana prije predviđenog vremena dolaska. Ministarstvo zdravlja objavljuje i ažurira listu vakcina odobrenih u Omanu.
 • PCR test - Predregistracija putem (https://covid19.emushrif.om) i postavljanje certifikata o vakcini kao i COVID-19 PCR certifikata, oba sadrže QR kodove.
 • Putnici mlađi od 18 godina i putnici sa medicinski potvrđenim zdravstvenim stanjem koje ih sprečava da se vakcinišu oslobođeni su polaganja potvrde o vakcini protiv COVID-19 i potvrde o PCR testu.


*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.