JUZNA AMERIKA - KOLUMBIJA, PERU, BOLIVIJA, CILE, ARGENTINA I BRAZIL - M97 Tours
Peru, Lima

JUZNA AMERIKA - KOLUMBIJA, PERU, BOLIVIJA, CILE, ARGENTINA I BRAZIL

+ +
od KM 6.999

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

24 dana

Krenite sa nama u jedinstveno PUTOVANJE VAŠEG ŽIVOTA i istrazite neodoljivi Juznu Ameriku. Nase putovanje ćemo započeti u Kolumbiji, nastavit čemo preko Perua, gdje ćemo posjetiti Limu, Cuzko i velicanstveni MAČU PIKČU. Dalje odlazimo do največeg slanog jezera na svijetu, koje se nalazi u Boliviji, nastavljamo preko Čilea, čiji glavni grad od svih koje ćemo posjetiti, najmanje lici na Juznoameričke, a više odsjeća na evropske gradove. Naše putovanje nas vodi i do Buenos Airesa, te Iguazu vodopada - največih i najimpoznantnijih na svijetu. A dvadesettrodnevno putovanje zavrsavamo u gradu Sambe i Fudbala - Rio de Janeru.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - BUDIMPESTA

Ukupljanje putnika ispred zemaljskog muzeja u 00:15, ukrcaj u autobus i voznja prema Budimpesti. Po dolasku u Budimpestu, odlazak na intervju za Argentinsku vizu ( Ovo vazi za osobe sa BH pasosem). Nakon intervjua, odlazak do hotela, smjestaj u isti I slobodno vrijeme. Nocenje.

2
2

BUDIMPEŠTA - BOGOTA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Preuzimanje pasosa iz ambasade i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava na let iz Budimpeste, u vecernjim satima.

3
3

BOGOTA (KOLUMBIJA)

nastavak leta za Kolumbiju preko nekog od Evropskih gradova. Po slijetanju na aerodrom Bogota, Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela i prijava u hotel. Slobodno vrijeme.. Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo šetnjom kroz Calendariju, Istorijsko središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon obilaska starog dijela grada, slobodno vrijeme za veceru. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena - dvodnevni razgleda ukjlucujuci odlazak na Monserat - 45€

4
4

BOGOTA - LIMA

Doručak, Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili, odlazak (fakultativno) do planine Monserat, odakle se pruza fantastican pogled na Bogotu. Na planinu se penjemo zicarom, a kada se popnemo, na vidikovcu se nalaze kafeterije i restorani... Povratak u Bogotu, Slobodno vrijeme. - Okupljanje u hotelu i transfer na aerodrom u vecernjim satima. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Limu. 


5
5

LIMA

Let za Limu u 01:00 poslije ponoći. Planirano vrijeme slijetanja u Limu je u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju, pasoska kontrola i preuzimanje prtljage, te transfer do hotela. Smjestaj u hotel i odmor do podnevnih sati kada predlažemo razgled (fakultativno) Lime u pratnji lokalnog vodiča. LIMA - razgledanje prijestonice Perua, koja je od svog osnivanja bila poznata kao Grad kraljeva. U 16. i 17. stoljeću važila je za najveći i najmoćniji grad u Južnoj Americi. U toku razgledanja obilaze se Trg oružja, na kome se nalaze sjajne stare kolonijalne građevine, kao što su katedrala, gradska vijećnica, predsjednička i biskupova palača. Vožnja kroz grad do čuvenog samostana San Francisco sasvojim tunelima I katakombama. Kasnije, odlazak do fontana sa iluminacijama. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena razgleda - 35€

6
6

LIMA - CUZCO

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Kusko. Transfer do hotela, smještaj i kratak odmor za aklimatizaciju (grad se nalazi na 3.326 m). Poslije podne razgledanje centra legendarne Inka imperije. Trg oružja sa svojim kolonijalnim građevinama je jedan od najljepših u Peruu. Obilazak čuvene katedrale I Korikanče, tj. hrama Sunca. Kusko je bio više nego prijestonica, jer je simbolisao idealnu državu, gdje su svi bili ujedinjeni pod bogom Sunca. U neposrednoj okolini grada obilaze se ruševine starog Saksajuamana. Noćenje.

Cijena izleta:  25 €

7
7

KUSKO–MAČU PIKČU–KUSKO

Doručak. Transfer do Oljanta stanice. Polazak vozom za gradić Akva Kalijentes, koji se nalazi na kraju Svete doline. Odatle se ide malim autobusima do svjetski poznatih ruševina Maču Pikču. Poznat kao Izgubljeni grad Inka, uvršten je u svjetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO. Izgrađen je od kamena, bez upotrebe cementa, što pokazuje vrhunsku sposobnost graditelja toga vremena. U ranim večernjim satima povratak u Kusko. Noćenje.

Cijena izleta 220 € (voz, autobus, ulaznice i vodić) - izlet se mora unaprijed rezervaisati, minimalno 30 dana prije polaska.

8
8

KUSKO – RAINBOW PLANINA - CUSCO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak na jedinstveni I najvisociji vrh na Andama – Rainbow planina. Imat cete mogucnost popeti se na 5200m nadmorske visine. Po povratku u Kusko slijedi odlazak do hotela, nočenje.

Cijena izleta 100€

9
9

CUZCO - SANTIAGO DE CHILE - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA

Rani transfer na aerodrom. Prijava na let za Calamu preko Santaga de Chile. Po dolasku u Calamu, slijedi transfer do San pedro de Atacama. San Pedro de Atacama je centar kulture Atacameño, a kasnije i sjedište Inka. Sva kultura predaka nalazi se u tvrđavama i pukarama koje datiraju iz 12. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj geografiji i prirodnim klimatskim uslovima, razvijene su astroturističke aktivnosti, kao što su nezaobilazne ture za posmatranje zvijezda i učenje više o funkcioniranju svemira.  Urbano područje je sačuvalo svoju lokalnu arhitekturu, gdje se ističe crkva San Pedro de Atacama, proglašena nacionalnim spomenikom Čilea. Tu je i zanatski sajam raznih predmeta od keramike, drveta i vune. Po dolasku u ovaj gradić, smještaj u hotel i noćenje.

10
10

SAN PEDRO DE ATACAMA - SAN PEDRO DE QUEMES

Iz hotela krećemo oko 7:30 ujutro do Salar de Uyuni. Prelazimo kontrolu policije i carine i krećemo prema Paso al Cajonu, koji se nalazi 60 kilometara od San Pedra de Atacame. Po ulasku u Boliviju, prelazimo u vozila 4x4 i ulazimo u nacionalni park Eduardo Abaroa gdje posjećujemo bijelu lagunu, zelenu lagunu, termalne kupke i gejzire Sol de Mañana.  Nastavljamo do lagune Colorada koja se nalazi na 4.100 metara nadmorske visine i naglašena je velikim brojem mikroorganizama koji na svjetlosti sunca fotosintezom stvaraju različite nijanse crvene. Ovo mjesto je dio najvažnijeg rezervata flaminga u Boliviji. Pratimo cestu za San Pedro de Quemez, ali prvo prolazimo kroz gradić Refugio, San Felipe, Pampas de Chiguana, Puesto Militar, Miradir de volcan Ollagüe, Lagunas Cañapa, Hedionda, Chiarcota, Honda i Ramaditas. Sve se to izvodi prolazeći kroz čuveni "Pasito Tuntún", gdje se ne moževoziti više od 4 kilometra na sat.  Tokom popodneva stižemo do sela San Pedro de Quemez, koje se nalazi u Salar de Uyuni, vrlo blizu vulkana. 

11
11

SAN PEDRO DE QUEMES - SALAR DE UYUNI

Nakon doručka, idemo u posjetu starom gradu San Pedro de Quemez. Proći ćemo pored zaljeva Mala Mala, posjetiti pećinu Galaxias i Diabloovu pećinu, a zatim ćemo otići u Aguaquizu da vidimo najveće slano jezero na svijetu površine oko 12 hiljada kvadratnih kilometara. Na putu obilazimo muzej Chantani, mumije Coquesa, a zatim ulazimo u Salar de Uyuni, koja je najviša slana površina na svijetu. Salar se prostire na površini od 12 hiljada kvadratnih kilometara. Nudi nevjerovatne pejzaže koji su u prirodnom stanju. Zatim ćmo se uputite prema centru slanog jezera kako biste posjetili Inkahuasi i prošetat ćemo do vrha otoka gdje ćemo pronaći veliku količinu milenijumskih divovskih kaktusa koji rastu jedan centimetar godišnje, a možemo vidjeti i neke okamenjene koralje. 12:00 do 13:30 sati: ručak na ostrvu Inkahuasi. Kasnije krećemo sa ostrva Inkahuasi do Hotela de Sal ili Cristal Samañana da uživamo u zalasku sunca. Dolazak u hotel i noćenje.

12
12

UYUNI - SAN PEDRO DE ATACAMA - SANTIAGO DE CHILE

9:00: Posjeta Colchani i zanatskoj fabrici za preradu soli. Na putu posjećujemo Ojos de Agua, rudnike soli.  Zatim ćemo posjetiti Vilu Alotu, pustinju Solili, koloradu lagune, vruće izvore, pustinju Dalí, zelenu lagunu i bijelu lagunu. U podnevnim satima prelazimo iz  4x4 vozila i nastavljamo do San Pedro de Atacame. Planirano vrijeme dolaska u San Pedro de Atacama te transfer do aerodroma Calama, odakle cemo imati let za Santiago u vecernjim satima. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smjestaj u isti. Noćenje.

13
13

SANTIAGO DE CHILE

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje grada, u kojem ćemo vidjeti puno lijepih i važnih građevina i trgova kao što su Trg oružja, katedrala Santo Domingo, zgrada Nacionalnog kongresa, Palacio de la Moneda (Predsjednička palata), Trg Ustava i dr. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Cijena izleta - 30€

14
14

SANTIAGO DE CHILE

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Vinna del Mar I Vallparaiso. Uživajte u živopisnim bojama Valparaisa i Viña del Mar u cjelodnevnom obilasku obalnih gradova iz Santiaga. Putujte kroz spektakularni krajolik Čilea, zaustavljajući se u slikovitoj dolini Kazablanke da probate čileansko vino, a zatim stignite u zeleni grad Viña del Mar. Divite se prekrasnoj plaži i revitalizirajte se ukusnim ručkom uz more (o svom trošku), a zatim odlazimo do Valparaisovog kaleidoskopskog niza kuća i brda. Snimite fotografije ulične umjetnosti i čujte zanimljivu istoriju grada prije nego što se vratite u Santiago. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme i noćenje.

Cijena izleta 45 €

15
15

SANTIAGO DE ČILE – BUENOS AIRES

Doručak. Transfer na aerodrom. Prije podne polijetanje za Buenos Aires. Po dolasku slijedi transfer do hotela i smjestaj u isti, a onda, fakultativno, poludnevno razgledanje grada, koje će obuhvatiti vožnju kroz njegove široke bulevare, Aveniju 9.juli, trg " Maja" , " Casa Rosada" (Predsjednička palata), Katedralu, " Kabildo" -Gradsku vijećnicu, pozorište " Kolon", Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta, gdje se nalazi istoimeno groblje na kome je sahranjena legendarna Evita Peron i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada " La Boca" , interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ovbog grada. U večernjim satima predlazemo  fakultativno, odlazak na Argentinsko veće uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta: 35€

16
16

BUENOS AIRES

Doručak. Slobodno vrijeme ili poludnevni fakultativni izlet do delte rijeke Parane, Tigre. To je veoma prijatna vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu vidjeti veoma lijepe kuće sa divnim baštama, zatim restorani i puno zelenila i cvijeća. Povratak u Buenos Aires, slobodno vrijemeU večernjim satima predlazemo fakultativ. no, odlazak na Argentinsko vece uz Tango performans. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta delte rijeke Parane, Tigre: 60€

Tango: 80€

17
17

BUENOS AIRES - IGUAZU

 Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu koji je poznat po svojim elegantnim buticima i kvalitetnom robom. Mogućnost  organizovanja fakultativnog izleta pod nazivom " Gaučo tura" sa folklornim programom i ručkom na gaučo farmi, na kojoj će se steći prava slika o životu " kauboja" Južne Amerike. povratak u Buenos Aires i slobodno vrijeme do leta za IGUACU. Po slijetanju na aerodromslijedi transfer do hotela. Smjestaj u isti i noćenje.

Cijena izleta - 90€

18
18

IGUASU VODOPADI - PARAGVAJ

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Iguasu vodopada, uz šetnju stazama sa kojih se perfektno vide i brazilska i argentinska strana vodopada. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Shopping u Paragvaj. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta - 55€

19
19

IGUASU VODOPADI–RIO DE ŽANEIRO

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Rio u jutarnjim satima. Dolazak u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodnovrijeme za uzivanje na plaži Copacabana. Povratak u hotel.  Noćenje.

20
20

RIO DE ŽANEIRO

 Doručak. Slobodno vrijeme ili fallutativni obilazak grada koji je po mnogim kriterijumima,jedan od najljepših i najuzbudljivijih gradova na svijetu. Njegov fascinantan polažaj, njegov najljepši ukras grada - plaže Kopakabana, Leblon, Ipanema i Botafoga, simboli grada – Korkovado sa čuvenom statuom Isusa krista, vožnja žičarom prema planini Glava šečera. Zatim Barra da Tijuca, pa Istorijski centar grada uključujući Metropolitansku katedralu, Nacionalnu biblioteku, Operu, Trg Cinelandia, Muzej likovnih umjetnosti, pekaru Colombo, Selarónske stepenice, Lapa, Santa Teresa, samostan Sao Bento, Sambadrome (gdje su mnoge karnevalske manifestacije održavaju se), fudbalski stadion Maracana, Botanička bašta.... Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

Cijena izleta 90€

21
21

RIO DE JANEIRO

Doručak, slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Arraial do Cabo. Danas ćemo istražiti netaknute plaže i čistu voduodlaskom brodom do Arraial do Caboa. Uz ovaj cjelodnevni obilazak istražit ćete područje poznato kao 'brazilski Karibi', a vodiču ćete prepustiti da se pobrine za prijevoz i ručak. Također ćete dobiti najbolje od ove kombinacije, kombinirajući brzi obilazak grada s izletom čamcem duž obale i na nekoliko otoka za kupanje i ronjenje. Obilazak grada Arraial do Cabo i izlet brodom. Povratak u hotel. U vecernjim satima, predlazemo zajednicki odlazak u Lapu. Lapa je dio grada koji je poznat po nočnom zivotu i Sambi. Opustite se ispijajuci koktel uz ritmove sambe. Povratak u hotel i noćenje.

Cijena izleta 55€

22
22

RIO DE JANEIRO

Doručak. Slobodan dan za uzivanje na prelijepim plazama Copacabana ili Ipanema. Opcija uz doplatu, let helikopterom iznad Rio de Janeira.

Cijena izleta 125€

23
23

RIO DE JANEIRO - SARAJEVO

Doručak. Slobodan dan. Poslije podne transfer na aerodrom. U Poslijepodnevnim / vecernjim satima let do neki od Evropskih gradova. Po dolasku slobodno vrijeme do leta za neku od slijedecih destinacija: Budimpesta, Zagreb ili Dubrovnik. Po slijetanju u neki od navedenih gradova slijedi transfer do Sarajeva.

24
24

SARAJEVO

Nastavak leta za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u Poslijepodnevnim satima.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • ponedjeljak

  02.10.

  23 noćenja
  od KM 6.999
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Autobuski prevoz do Budimpešte, gdje cemo ishodovati vizu za Argentinu I odakle ce biti organizovan let
 •  Avio karte sa pripadajucim taksama, prema itinereru putovanja
 • Svi transferi prema itinereru putovanja, od aerodroma do hotela i obratno, kao i izmedju gradova autobusom, ako je tako naznaceno u programu putovanja;
 • Hotelski smjestaji u hotelima sa 3* / 4* na bazi BB ( za vrijeme posjete Boliviji, smjestaj ce biti u hostelima ili Guesthausima)
 • Pratioc putovanja 
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Individualni troskovi
 • Fakultativni izleti 
 • PZO - 75 KM / 150 KM za osobe od 60 - 75 godina
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 1200 KM

Napomena

Popust an paket fakultativnih izleta 10%


Viza za Argentinu 150 USD – Placa se u Budimpesti

Viza za Peru –  70 €– agencija ishoduje – placa se u agenciji.

Viza za Boliviju - dobije se na granici - 100 USD


Potrebna dokumentacija za vizu za Peru:

 • Pasoš koji vrijedi minimalno 6mjeseci ii ma 3 slobodne stranice.
 • Popunjena aplikacija za Vizu – dobit ćete u agenciji;
 • Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 3,5 x 4,3 cm, bez naočala, nakita, (printana i digitalna verzija  u JPEG formatu)
 • Rezervacija avio karte – agencija obezbjedjuje.
 • Hotelska rezervacija – agencija obezbjedjuje.
 • Potvrda financijske solventnosti - dokaz koji mozete uzeti u Banci
 • Potvrda o nekažnjavanju
 • Potvrda o zaposlenju.

Svi dokumenti moaju biti na engleskom jeziku.


Potrebna dokumentacija za vizu za Argentinu:

Važeći pasoš;

Aplikacijski obrazac, popunjen. (Njega ćemo dobiti u ambasadi;

Dvije fotografije sa bjelom pozadinom, 4 x 4 cm, bez naočala;

Rezervacija povratne avionske karte (agencija obezbjedjuje);

U slučaju da aplikant nije državljanin BiH – dokaz o migracionom statusu – ovjeren pecatom suda;

 Dokaz o posjedovanju sredstava kojim ćete moći pokriti vaš boravak u Argentini. (kreditne kartice, potvrde  od banke zadnjih 6 mjeseci – originalni dokument, ovjeren od strane banke.)

Hotelska rezervacija - agencija obezbjedjuje

Potvrda o zaposlenju ovjerena od strane notara;

Savjetuje se da dostavite i potvrdu o posjedovanju nekretnine, penzije, ili neki drugi dokument koji vi smatrate kao dobrim dokazom, da se imate namjeru vratiti u BiH. 

U slučaju da je aplikant student, pootrebno je da fakultet izda potvrdu da ste student tog fakulteta.

Ukoliko dokumenti nisu na engleskom, potrebno je iste prevesti.


Potrebna dokumentacija za vizu za Boliviju:

Vi treba da ponesete dvije fotografije  sa bjelom pozadinom, 4 x 4 cm, bez naočala;

a mi ćemo ostalo obezbjediti.


Za putovanje vrijede Posebni uslovi putovanja:

Uplate:

1. Prilikom rezervacije do 60 dana prije polaska uplata 500 KM

2. 60 dana prije polaska treba biti izmireno 50% iznosa putovanja

3. 31 dana prije polaska treba biti izmiren cjelokupni iznos.

U slučaju da putnik ne izmiri uplate u gore navedenim terminima smatra se da je odustao od 

putovanja i za nejga se primjenjuju uslovi otkaza od strane putnika kako slijedi:

Otkazi od strane putnika:

1. u slučaju otkaza do 60 dana prije puta agencija zadrzava 500 KM

2. U slučaju otkaza od 60 do 31 dan prije puta agencija zadrzava 50% iznosa aranžmana.

3. u slučaju otkaza do 30 dana prije puta agencija zadrzava 100% iznosa aranžmana.

Za realizaciju putovanja je potrebno minimalno 10 prijavljenih putnika.

Za sve ostalo vrijede Opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 doo Sarajevo.


VAKCINACIJA: obavezno ŽUTA GROZNICA, HZZO preporučuje cijepiti se protiv TETANUSA, TRBUŠNOG TIFUSA, HEPATITISA