LISABON i PORTO - M97 Tours
Portugal, Lisabon

LISABON i PORTO

+ + +
od KM 1.099

Europska putovanja

Dan nezavisnosti

Proljetna putovanja

5 dana

Itinerer

1
1

SARAJEVO - BANJA LUKA - LISABON

Okupljanje grupe ispred Zemaljskog muzeja u 00:10 i prevoz do aerodroma Banja luka, sa usputnim preuzimanjem putnika u Visokom, kaknju, Zenici, Zepcu, Maglaju, Boboju... Dolazak na Aerodrom u Banja luci u do 06:00. Okupljanje sa putnicima koji dolkaze direktno na aerodrom u 06:00. Prijava na let za Lisabon, preko nekog od Evropskih gradova. Planirano vrijeme slijetanja u Lisabon je oko 17:00 nakon cega slijedi transfer do hotela, prijava u isti. Slobodna večer. Noćenje.

2
2

LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Lisabona. U toku razgleda grada, imat cemo priliku vidjeti: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - mjesto gdje je sahranjen slavni Vasca da Game, trg Praça do Império, Kulturni centar Belem, Trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Trg Rossio, četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa Slavolukom i spomenikom kralju Joseu I., Lisabonska katedrala. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3
3

LISABON – izlet SINTRA – PENA – CABO DA ROCA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u okolicu Lisabona. Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu. Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Povratak u Lisabon. Predlažemo zajednički odlazak na nacionalnu večeru uz fado program. Noćenje. 

4
4

LISABON - PORTO - COIMBRA - LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme ili cjelodnevni izlet u Porto  I Coimbru. Na izlet idemo brzim vozom. Voznja traje cca 2h i 30 min. Po dolasklu u Porto, slijedi razgled grada. U toku razgled, imat cemo priliku vidjeti: katedrala s temeljima iz 12 st., neoklasicistička Palača Burze - sšpolja (u slobodno vrijeme svakako preporučujemo razgled prekrasne Arapske dvorane, oblikovane prema modelu palače Comares u Alhambri), zeljeznicka stanica Sao Bento sagrađen na temeljima benediktinskog samostana čija je unutrašnjost možda i najbolji primjer azulejo umjetnosti s preko 20.000 pločica, Prošetaćemo ulicama Ribeire i otkriti njenu čar i šarene kuće kako bismo upili pravu atmosferu Porta. Slobodno vrijeme za ručak. U oko 16h nastavljamo putovanje prema Coimbri. Coimbra je sarmantni gradic koji je od 1131 do 1255 bio glavni grad, a jos uvijek je ponosni vlasnik rimskog aqvadukta iz 13. stoljeca. Po dolasku u Coimbru, slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje. U vecernjim satima povratak u Lisabon.  Noćenje

5
5

LISABON - BANJA LUKA

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Banja Luku preko nekog od Evropsi+kih gradova. Planirano vrijeme slijetanja u Banja Luku je u Poslijepodnevnim satima. Po dolasku, nastavak voznje prema Sarajevu.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • ponedjeljak

  20.02.

  4 noćenja
  od KM 1.099
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo - Banja Luka - Sarajevo
 • Avio karta na relaciji Banja Luka - Lisabom - Banja Luka preko nekog od Evropskih gradova,
 • ručni prtljag - 10kg
 • 4 nocenja sa doručkom u Lisabonu u hotelu sa 3*.
 • organizacija putovanja
 • pratioc grupe

Cijena ne ukljućuje

 • putničko zdravstveno osiguranje - 10 KM - osigurana suma 10.000 €
 • Osiguranje od otkaza putovanja - ne pokriva Kovid - osigurana suma 1.000 KM - 25 KM
 • doplata za jednokrevetnu sobu - 350 KM
 • Fakultativni izleti: Porto - 80 €/ Lisabon - 35 € / Sintra - 45€ - (dodatno se plaća ulaznica u palaču i park Pena, te transfer po parku €20) / večera (3 slijeda i piće) uz fado program €50
 • individualni troškovi

Napomena

POPUST NA PAKET IZLETA  -  15 €

Za putovanje vrijede opšti uslovi outovanja Putničke agencije M-97 doo.