VELIKA AZIJSKA TURA - MALEZIJA I SINGAPUR I VIJETNAM I KAMBODZA - M97 Tours
Singapur, Singapore

VELIKA AZIJSKA TURA - MALEZIJA I SINGAPUR I VIJETNAM I KAMBODZA

od KM 4.299 3.999

Daleke destinacije

Ljetovanje u zimskom periodu

15 dana

Spremite se za jedno veliko putovanje. U ovoj velikoj azijskoj turi, obići ćemo četri velike zemalja: Singapur, Vijetnam, Kambodžu i Maleziju. Obići ćemo sve samo najveće atrakcije koje ćete videti na ovom epskom putovanju od 15 dana! Spremite se za kulturni šok, spiritualno putovanje i jednu veliku avanturu koju ćete pamtiti zauvjek. Da ne trošimo riječi, pročitajte program putovanja koji se nalazi u nastavku.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - KUALA LUMPUR

Okupljanje grupe na aerodromu u Sarajevu u naknadno dogovoreno vrijeme i prijava na let za Kuala Lumpur preko Istanbula, Dubaia ili nekog drugog grada. 

2
2

KUALA LUMPUR

Nastavak leta za Kuala Lumpur. Planirano vrijeme slkijetanja je u poslijepodnevnim satima, nakon ćega slijedi transfer do hotela. Smjestaj u Isti. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak do dijela grada Bukit Bitnang, shopping zona grada, a takodjer cemo posjetiti i nocni food market. Povratak u hotel i noćenje.

3
3

KUALA LUMPUR

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na cjelodnevno fakultativni izlet-razgledanje grada. Vidjet ćemo: Batu pecine sa hramom, Petronas tornjeve, Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Old market…. U Kuala Lumpuru ćete na jednom mjestu vidjeti Indijce, Kineze, Tajlandjane, Malajce, Indonežane i veliki broj turista koji svojom kulturom daju nevjerovatnu čar i energiju koja se osjeća na svakom ćošku ovog šarenog grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

4
4

KUALA LUMPUR - KAMBODJA (SIEM REEP)

Doručak. Odjava iz  hotelskih soba i transfer do aerodroma. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Siem reelp (Kambodza). Nakon slijetanja na aerodrom Siem nReep, slijedi pasoska i vizna procedura, te preuzimanje prtljage.  Transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju. U vecernjim satima, predlazemo fakultativni odlazak na tradicionalni Kambodjanski ples.  Noćenje.

5
5

SIEM REEP (ANGKOR WAT) - PHNOM PEN

Ddručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili opcija fakultaivnog obilaska Siam Reapa: odlazak do najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Posjet manjem hramu Banteay Srei, sagrađen od rozog kamena koji bolje podnosi zub vremena. Slijedi odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađenog sredinom 12. st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Taj hinduistički hram se sastoji od tri centralna stupa ukrašena muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U kasnim poslijepodnevnim satima, povratak do glavnog Angkor Parka i Tasoma, kmerskog hrama koji je na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Povratak u hotel.  Preuzimanje stvari i transfer do Phnom Pena (cca 5h). po dolasku u Phnom pen, smjetsaj u hotel i nocenje.

6
6

PHNOM PEN

Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Phnom Penha, glavnog grada Kambodže. Obići ćemo Wat Phnom, budistički hram iz 1372. Godine, ujedno i najviši vjerski hram u gradu. Posjet kraljevskoj palači s muzejom i Srebrnom pagodom (pod popločen s više od 5000 srebrnih opeka) u kojoj se nalazi zlatni kip Bude optočen dijamantima. Odlazak u Narodni muzej u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju istoriju Kmera. Poslije podne ćemo upoznati mračno razdoblje Kambodžanske istorije. Posjet Tuol Sleng srednjoj školi/zatvoru u kojoj su se odvijale grozote režima Crvenih Kmera. Odlazak do Polja smrti Chound Ek poznatog mučilišta Crvenih Kmera. Za 4 godine njihove vladavine, ubijeno je oko 2 milijuna ljudi, a ekonomija zemlje bila je u potpunosti uništena. Povratak u hotel, noćenje.

7
7

PHNOM PEN - VIETNAM (PHU QUOC)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer autobusom do Ha Tien (Vietnam), odakle cemo uzeti zrajekt do najljepseg ostrva u Vietnamu - Phu Quoc. Po dolasku na Phu Quoc, slijedi transfer do hotele i slobodno vrijeme. Noćenje

- Ostrva Vijetnama su poznata po pješačkim stazama, planinama i gustim tropskim šumama prepunih druželjubivih lokalaca koji svoju trgovinu zasnivaju na ribolovu i trgovini morskih krastavaca. Jedno od najljepših ostrva je Phu Quoc ostrvo, gdje vrijeme provodimo u sijenci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti ostrva. 

8
8

PHU CUOC

Doručak. Slobodno veijeme za uzivanbje na prelijepim plazama. 

Noćenje

9
9

PHU CUOX

Doručak. Slobodno veijeme za uzivanbje na prelijepim plazama ili fakultativni izlet - TRI OSTRVA. Ovaj cjelodnevni obilazak 3 ostrva u arhipelagu An Thoi nudi opuštajući i miran dan na vodi. Na ostrvu Mong Tay možete plivati i sunčati se. Ostrvo Gam Ghi ima koraljne grebene na kojima možete roniti uz živopisne tropske ribe. U dodatnom ronjenju možete uživati ​​i na ostrvu May Rut, ili jednostavno lutati lijepom plažom.

Povratak u hotel i noćenje

10
10

VEITNAM - PHU CUOX - HO CHI MIN

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer do aerodroma, odakle cemo imati let za Ho chi min. Po slijetanju u Ho chi min, slijedi transfer do hotele i slobodno vrijeme do ulaska u hotelske sobe ili  fakultativni izlet – poludnevno Panoramsko razgledanje Saigona. U ovom izletu cemo vidjeti: Predsjedničku palaču izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vječnica, glavna posta, gradsko pozorište, doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Sajgonu...Povratak u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe, noćenje.

11
11

VEITNAM - HO CHI MIN

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tokom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sistem proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske istorije i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park.

Nakon obilaska tunela nas izlet nastavljamo prema samom srcu Mekong Delte, regije na jugozapadu Vijetnama gdje se rijeka Mekong približava i kroz mrežu slivova slijeva u more. Život na Mekong Delti se uglavnom razvija oko rijeke i mnoga sela su češće dostupna rijekama i kanalima nego cestom. Polovica ukupne proizvodnje riže, na razini države, je upravo u ovoj regiji, a količinski, proizvodnja je veća od zajedničke proizvodnje Japana i Koreje zajedno.  Krenut ćemo na izlet brodom oko pritoka moćne Mekong rijeke i steći uvid u pravu perspektivu života Delte. Posjetit ćemo i pokoju lokalnu proizvodnju s plutajuće tržnice, papir od riže, proizvodnju keramike i pločica, preradu riže, bonsai vrt u kojem ćete moći primiti divovsku zmiju, kušati lokalno voće, popiti čaj ili zmijino vino. Ovo je izuzetna prilika za kupovinu unikatnih suvenira, a samim time dajete i podršku lokalnoj zajednici. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna 

12
12

VIETNAM - SINGAPUR

Rani doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Singapur. Po slijetanju nu Singapurt, slijedi transfer do hotela i slobodno vrijeme, ili fakultativni razgled grada.Otici cemo do Clark Quay, Boat quay, Marina. Vidjet cemo Merilion – simbol grada Singapura, Magicne fontane... a imat cete i priliku provozati se kanalima Singapura. Povratak u hotel i nocenje.

13
13

SINGAPUR

Nakon doručka predlažemo fakultativnirazgled grada. Tura uključuje posjet četvrti China town i Little India, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija i košara. Posjet Merlion parku gdje ćemo saznati zašto Singapur zovu “Lavljim Gradom”. Prolazimo pored parlamenta, Heix mosta, sve do poznatih “Gardens by the bay” vrtova. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet remek-djelu hortikulture, kompleksu Gardens by the Bay. Ovdje možete istražiti preko 250.000 rijetkih biljaka iz cijeloga svijeta, uživati u „šumi u oblacima“ u kojoj se nalazi najveći vodopad na zatvorenom u svijetu, te u neobičnim futurističkim solarnim „superstablima“ visine 25 do 50 m. Stabla čine i vertikalni vrt, a sa šetnice koja ih spaja, pruža se prekrasan pogled na zaljev. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima predlažemo odlazak u Marina Bay Sands hotel gdje se pruža jedinstveni pogled na Marinu Bay. Doživite panoramski pogled sa najvišeg bazena na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

14
14

SINGAPUR

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom ili odlazak na poludnevni fakulattivni izlet na otok Sentosa. Vožnja do otoka žičarom iz koje se pruža fascinantan pogled na grad i na najprometniju luku svijeta. Po dolasku posjet interaktivnom muzeju Images of Singapore, u kojem je na zanimljiv način moguće vidjeti presjek povijesti Singapura, iz vremena kada je Singapur bio malo ribarsko mjestašca, do današnjice i modernih nebodera. Slijedi odlazak u najveći svjetski akvarij S.E.A. Aquarium, u kojem se nalazi 80 m podvodni stakleni tunel s preko 100.000 različitih životinja i biljaka. Povratak u hotel. Preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom slijedi prijava na let za Sarajevo.15
15

SINGAPUR - SARAJEVO

Let na relaciji Singapur - Sarajevo, preko Dubaia ili istanbula, odmah poslije ponoći. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo u popodnevnim satima.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  13.01.

  14 noćenja
  od KM 4.299
  od KM 3.999
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte prema itinereru putovanja, sa pripadajućim taksama (presjedanje u istanbulu ili dubaiu...
 • Svi transferi od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • Hotelski smjestaj u hotelima sa 4* prema itinereru putovanja, na bazi 12 noćenja
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Troškove organizacije i rezervacije 

Cijena ne ukljućuje

 • FAKULTATIVNI IZLETI I Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 85 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 170 KM. 
 • Individualni troskovi
 • Viza za Vijetnam (100 KM)– agencija posreduje u izdavanju istih
 • Viza za Kambodju se dobija na granici – cca 40 USD.
 • Napojnice lokalnim pruzaocima usluga