USA - ISTOČNA i ZAPADNA OBALA - M97 Tours
Sjedinjene Američke Države, New York

USA - ISTOČNA i ZAPADNA OBALA

+

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

14 dana


Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL (28.02.2024)

Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo, u 18:00. Prijava na let za New York preko Istanbula. Let za Istanbul je u 20>15. Planirano vrijeme slijetanja u Istranbul je u 00:10 po lokalnom vremenu
2
2

ISTANBUL - NEW YORK (29.02.2024)

Transfer do hotel I nocenje. Rana odjava iz hotel i transfer na aerodrom. Pasoska kontrola i transfer do hotel. Nocenje. 

RTana odjava iz hotel i transfer na aerodrom. Pasoska kontrola i odlazak na ukrcaj u avion. 

Let na relaciji Istanbul  - New York je u 07:55

Planiranio vrijeme dolaska u Nju Jork je u 11:11.  Pasoska i vizna kontrola. transfer do hotela i prijava u hotelske sobe. Slobodno vrijeme ili dvodnevni fakultatuvni razgled Manhatna. Predlažemo razgled grada metroom i pjesice kako bi najbolje upoznali Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Rokfeler centrom ; Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine;  po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima.  U vecernjim satima odlazak do Times square, dio grada sa mnostvom svjetlečih reklama.

Cijena dvodnevnog razgleda: 100 USD - karte gradskog prevoza / metro nisu ukljucene u cijenu. 

3
3

NEW YORK (01.03.2024)

Nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Empire state building,Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village;  Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; Bruklinški most... U toku dana pravit ćemo pauze za kafu i ručak.

4
4

NEW YORK (02.03.2024)

Ukoliko nesto ne budemo stigli vidjeti porethodnih dana, danas cemo to uciniti. 

Za danas takodjer predlazemo fakultativno, Krstarenje oko Manhattana.  Krstarenje oko Manhattana pruža jedinstven pogled na ovaj ikonični dio New York Cityja i nudi nezaboravno iskustvo koje će upotpuniti vaš boravak u Velikoj Jabuci. Dok plovite oko Manhattana, imat ćete priliku vidjeti neke od najpoznatijih znamenitosti grada. To uključuje Statue of Liberty (Kip slobode), Ellis Island, Brooklyn Bridge (Brooklynski most), Manhattan Bridge (Manhattanski most), Williamsburg Bridge (Williamsburgski most), One World Trade Center (Jedan svjetski trgovinski centar), Chrysler Building (Chryslerova zgrada), Empire State Building (Zgrada Empire State) i mnoge druge.

Cijena izleta: 60 USD

5
5

NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK (03.03.2024)

Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna biblioteka, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a, Bijela kuća, State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Cijena izleta: 155 USD - prevoz i vodić

6
6

NEW YORK - LOS ANGELES (04.03.2024)

Predlažemo, fakultativno, vožnju brodom Hudson rijekom do mjesta odakle ćete moci sa jako male distance, da vidite KIP SLOBODE. Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884g. povodom stote obljetnice američke nezavisnosti postignute 1776g. kao i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine.  u trajanju od 1h.

Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. 

U poslijepodnevnim satima okupljnje u hotelu i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za LOS ANGELES. Let za LOS ANGELES  je u vecernjim satima. PO DOLASKU, SLIJEDI TRANSFER DO HOTELA, PRIJAVA U SOBE I NOCENJE.

7
7

LOS ANGELES (05.03.2024.)

Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativno, razgledanje Los Angelesa: Rodeo Drive – šoping zona na Beverly Hills-u, epicenter luksuzne mode i Sunset bulevar – poznat po noćnom provodu i brojnim klubovima, Kineski bioskop – glavna lokacija za održavanje premijera holivudskih blokbastera. Hollywood Walk of Fame – sa preko 2.500 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti, Walt Disney Concert Hall, stari centar grada, Staples Center, Griffith opservatorija,planina Hollywood sa znakom Hollywood. Povratak u hotel. Noćenje.Slobodno vrijeme ili drugi dio obilaska Los Angelesa. Posjetit cemo Venice Beach i Santa Monica gdje se nalaze neke od najpoznatijih plaža u gradu, Westwood Village, i santa Barbaru....

Na izlet demo ici metronom i HOP ON HOP OFF AUTOBUSOM. 

Cijena dvodnevnog razgleda grada je 120 USD (ukljucujen hop on hop off autobus 48h i vodica)

8
8

LOS ANGELES / LAS VEGAS (06.03.2024.)

Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom, ili nastavak fakultativnog razgleda grada ako se ne stigne sve obici prethodnog dana. U 15h transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Las Vegas Po slijetanju u Las Vegas, slijedi transfer do hotela, prijava u hotelske sobe i  slobodno vrijeme ili odlazak u nocni razgled Las vegasa. Odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino- hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom.

Cijena izleta je 10 USD - gradski prevoz nije ukljucen u cijenu.

9
9

LAS VEGAS (07.03.2024.)

Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Las Vegasa (gradskim porevozom): šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Povratak u hotel javnim prijevozom. Slobodno poslijepodne za slobodne aktivnosti (predlazemo Vam opdlazak gradskim autobusom do Premium outletta Nord.

U vecernjim satima nastavljamo razgled grada odlaskom na  predstavu sa vulkanom i plesuce fontane ispred cuvenog hotela Bellagio. Odlazak u neki od Kasina, na primjer Paris  Paris i iskusavanje srece. Povratak u hotel gradskim prevozom. Nocenje.


Cijena izleta je 35 USD - ne ukljucuje gradski prevoz.

10
10

LAS VEGAS / GRAND CANYON (08.03.2024.)

Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku slijedi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

Cijena izleta je 220 USD.  (prevoz, ulaznice, skywalk, rucak)

11
11

LAS VEGAS / SAN FRANCISCO (09.03.2024.)

Dorucak, Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Let na relaciji Las Vegas - San Francisco. Transfer do hotela. Prijava u Hotelske sobe. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje San Franciska. San Francisco se nalazi na istoimenom poluotoku na obali Tihog oceana. U toku razgleda grada imat ćemo priliku vidjeti: poznati most Golden Gate, Palacu likovnih umjetnosti, Alkatraz ostrvo, provozat cemo se cuvenim tramvajem, posjetiti ,, Fisherman’s Wharf, ulicu Lombard, ulicu s najviše zavoja na svijetu... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje. 

Cijena izleta 60 USD ( ne ukjljucuje gradski prevoz niti ulaznice)

12
12

SAN FRANCISKO - ALKATRAZ (10.03.2024.)

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet DO ZLOGLASNIG ZATVORA - ALKATRAZ. Započet ćemo ga šetnjom kroz kinesku četvrt, gdje se spuštamo do piera 33, odakle odlazimo brodom do nekoć najčuvenijeg zatvora u Americi, čuvenog Alcatraza. Legenda kaže da niko nikada nije uspio pobjeći iz zatvora u kojem su čuvani najokorjeliji kriminalci. Šetat ćemo kroz prostore zatvora, zatvorskih ćelija i dvorišta, uživati na pogled na grad, ali i hladne dubine zaljeva San Pablo, koje su postale vječiti dom nemalom broju onih koji su pokušali pobjeći. 

Nakon toga slijedi kruna posjete jednom od najljepših gradova Amerike, odlazak gradskim prijevozom do simbola grada, mosta Golden Gate. Prijeći ćemo most pješke, ukoliko dozvole vremenske prilike, ili autobusom i otići na sjajne vidikovce koji se nalaze u zoni Bay area. Pogled na most i Tihi ocean očarava, a prisjetit ćemo se i kako su izgledali napori da se sagradi ova ljepotica tridesetih godina prošlog vijeka. Izlet upotpunjujemo šetnjom kroz Presidio, gdje uživamo u parkovima i fontanama najstarijeg dijela San Franciska. 

Povratak u San Drancisko u Poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

CIJENA IZLETA - 110 USD (UKLUCUJE PREVOZ BRODOM DO OSTRVA I ULAZNICE U ALKATRAZ.

13
13

SAN FRANCISCO - SARAJEVO (11.03.2024.)

Doručak. Odjava oz hotelskih soba i slobodno vrijeme do odlaska na aerodromn. Let a Sarajevo preko  Istanbula je u 19:25

14
14

SARAJEVO (12.03.2024.)

Slijetanje u Istanbul planirano je za 18:35. Nastavak leta za Sarajevo u 20:00.Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 19:55.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama,  na relaciji Sarajevo - New York - Sarajevo, preko 
 • Prtljaga 20kg + 8 kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smjetsaj prema planu i programu u hotelima sa 3*/4* na bazi nocenja bez dorucka osimu Los angelesu i san Francisku, gdje ce biti noden je sa doruckom
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko Zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja - nije obavezno
 • Vizu za USA - agencija pomaze u popunjavanju formulara
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove
 • Boravisna taksa - placa se u hotelima