USA - ISTOČNA OBALA - NEW YORK / WASHINGTON - M97 Tours
Sjedinjene Američke Države, New York

USA - ISTOČNA OBALA - NEW YORK / WASHINGTON

+

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

7 dana

Ne možete doći u SAD a da ne posjetite jedan od najvećih i najpoznatijih gradova i metropola svijeta – New York. Ovaj grad na sjeveroistoku zemlje obiluje vrhunskim restoranima, idealan je za šoping, kao i šetnju širokim avenijama. Visoke zgrade i neboderi Manhattana će vas ostaviti bez daha ništa manje nego i Kip Slobode, Broadway, Central Park, Peta i Madison Avenija.

Washington - Glavni grad SAD-a obiluje ikonskim spomenicima, velikim muzejima i hodnicima moći u kojima lutaju vizionari i govornici.

Boston je jedan od najstarijih gradova SADa, sa bogatom poviješću i sa velikom važnosti u povijesti nezavisnosti SAD.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL - NEW YORK

Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Prijava na let za New York te let preko Istanbula. Slijetanje u New York u vecernjim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na Manhattanu, smještaj u hotel. Noćenje.


2
2

NEW YORK

Doručak. Slobodno vrijeme ili dvodnevni fakultatuvni razgled Manhatna. Predlažemo razgled grada metroom i pjesice kako bi najbolje upoznali Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Rokfeler centrom ; Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine;  po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima.  U vecernjim satima odlazak do Times square, dio grada sa mnostvom svjetlečih reklama.

Cijena dvodnevnog razgleda: 100 USD - karte gradskog prevoza / metro nisu ukljucene u cijenu. 

3
3

NEW YORK

Doručak. Nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Empire state building,Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village;  Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; Bruklinški most... U toku dana pravit ćemo pauze za kafu i ručak.

Odlazak iz hotela u 10h. Povratak u hotel u 20h.

4
4

NEW YORK

Doručak.  Predlažemo, fakultativno, vožnju brodom Hudson rijekom do mjesta odakle ćete moci sa jako male distance, da vidite KIP SLOBODE. Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884g. povodom stote obljetnice američke nezavisnosti postignute 1776g. kao i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine.  u trajanju od 1h.

Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. 

U poslijepodnevnim satima odlazimo do Central parka (fakultativno), gdje cemo imati razgled parka vozeci se Riksama (3 osobe u jednoj rikši)

Slobodno vrijeme Predlazemo Vam da odete do jedne od novijih atrakcija grada Hudson Yards i the Vessel, impresivne zgrade koja je visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Nakon toga prošetat ćemo Parkom budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel. Nadzemna stara teretna željeznička pruga preobličena je u javni park dug cca 2.50 km uobličen u prekrasnu zelenu šetnicu koja se proteže kroz nekoliko okruga. Na samoj šetnici nalaze se mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovci gdje možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson na zapadnoj strani Manhattana. The High Line je postao jedan od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu. 

5
5

NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK

Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna biblioteka, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a, Bijela kuća, State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Cijena izleta: 165 USD - prevoz i vodić

6
6

NEW YORK – SHOPPING OUTLETT WOODBURY

Slobodan dan u New Yorku za posjet jednom od mnoštva ponajboljih svjetskih muzeja. Predlažemo uz doplatu cjelodnevni izlet u Woodbury premium putlett. Oko 20 sati povratak u New York. Po dolasku u hotel, preuzimanje prtljage3 i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Sarajevo preko Istanbula.  

Cijena prevoza: 60 USD

7
7

NEW YORK - ISTANBUL - SARAJEVO

Let iz New Yorka za Istanbul je u 00:10. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 19:40.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama,  na relaciji Sarajevo - New York - Sarajevo, preko Istanbula - avio kompanija Turkish airlines. 
 • Prtljaga 20+8kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smjetsaj u hotelu Sheraton ili slicnom na bazi 5 nocenja sa doruckom 
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko Zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja - nije obavezno
 • Vizu za USA - agencija pomaze u popunjavanju formulara
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove