USA - ISTOČNA OBALA - NEW YORK / WASHINGTON - M97 Tours
Sjedinjene Američke Države, New York

USA - ISTOČNA OBALA - NEW YORK / WASHINGTON

+

Daleke destinacije

Proljetna putovanja

7 dana

Ne možete doći u SAD a da ne posjetite jedan od najvećih i najpoznatijih gradova i metropola svijeta – New York. Ovaj grad na sjeveroistoku zemlje obiluje vrhunskim restoranima, idealan je za šoping, kao i šetnju širokim avenijama. Visoke zgrade i neboderi Manhattana će vas ostaviti bez daha ništa manje nego i Kip Slobode, Broadway, Central Park, Peta i Madison Avenija.

Washington - Glavni grad SAD-a obiluje ikonskim spomenicima, velikim muzejima i hodnicima moći u kojima lutaju vizionari i govornici.

Boston je jedan od najstarijih gradova SADa, sa bogatom poviješću i sa velikom važnosti u povijesti nezavisnosti SAD.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL (28.02.2024)

Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo, u 18:00. Prijava na let za New York preko Istanbula. Let za Istanbul je u 20>15. Planirano vrijeme slijetanja u Istranbul je u 00:10 po lokalnom vremenu

2
2

ISTANBUL - NEW YORK (29.02.2024)

Transfer do hotel I nocenje. Rana odjava iz hotel i transfer na aerodrom. Pasoska kontrola i transfer do hotel. Nocenje. 

Rana odjava iz hotel i transfer na aerodrom. Pasoska kontrola i odlazak na ukrcaj u avion. 

Let na relaciji Istanbul - New York je u 07:55

Planiranio vrijeme dolaska u Nju Jork je u 11:11. Pasoska i vizna kontrola. transfer do hotela i prijava u hotelske sobe. Slobodno vrijeme ili dvodnevni fakultatuvni razgled Manhatna. Predlažemo razgled grada metroom i pjesice kako bi najbolje upoznali Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Rokfeler centrom ; Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine; po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima. U vecernjim satima odlazak do Times square, dio grada sa mnostvom svjetlečih reklama.

Cijena dvodnevnog razgleda: 100 USD - karte gradskog prevoza / metro nisu ukljucene u cijenu. 

3
3

NEW YORK (01.03.2024)

Nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Empire state building,Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village; Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; Bruklinški most... U toku dana pravit ćemo pauze za kafu i ručak.

4
4

NEW YORK (02.03.2024)

Ukoliko nesto ne budemo stigli vidjeti porethodnih dana, danas cemo to uciniti. 

Za danas takodjer predlazemo fakultativno, Krstarenje oko Manhattana. Krstarenje oko Manhattana pruža jedinstven pogled na ovaj ikonični dio New York Cityja i nudi nezaboravno iskustvo koje će upotpuniti vaš boravak u Velikoj Jabuci. Dok plovite oko Manhattana, imat ćete priliku vidjeti neke od najpoznatijih znamenitosti grada. To uključuje Statue of Liberty (Kip slobode), Ellis Island, Brooklyn Bridge (Brooklynski most), Manhattan Bridge (Manhattanski most), Williamsburg Bridge (Williamsburgski most), One World Trade Center (Jedan svjetski trgovinski centar), Chrysler Building (Chryslerova zgrada), Empire State Building (Zgrada Empire State) i mnoge druge.

Cijena izleta: 60 USD

5
5

NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK (03.03.2024)

Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna biblioteka, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a, Bijela kuća, State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Cijena izleta: 155 USD - prevoz i vodić

6
6

NEW YORK (04.03.2024)

Odjava iz hotelskih soba i Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. U vecernjim satima, transfer na aerodrom. P{rijava na let za Sarajevo.

7
7

SARAJEVO (05.03.2024)

Let za Sarajevo preko Istanbula je u 00:20.  Planirano vrijeme dolaska u sarajevo je u 19:55.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama,  na relaciji Sarajevo - New York - Sarajevo, preko 
 • Prtljaga 8kg + 5 kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smjetsaj u hotelu sa 3* na bazi 4 nocenja bez dorucka 
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko Zdravstveno osiguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanja - nije obavezno
 • Doplata za torbu koja ide u prtljazni prostor.
 • Vizu za USA - agencija pomaze u popunjavanju formulara
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove
 • Boravisna taksa - placa se u hotelu