Sjedinjene Američke Države, Hawaii, Honolulu

USA - ZAPADNA OBALA I HAVAJI

+
od KM 5.999 5.799

Daleke destinacije

Dan nezavisnosti

Proljetna putovanja

8. Mart

Ljetovanje u zimskom periodu

14 dana

Trebate prijedlog za vrhunski odmor? Ovaj puta učinite nešto drugačije i krenite na put Zapadnom obalom SAD-a. Dok ste na ovom putu, budite spremni da vas očaraju prirodna čuda, bogati nacionalni parkovi, nevjerojatni gradovi i prelijepa obala. Bacite pogled sa Golden Gate Bridge-a u San Franciscu, okušajte sreću u Las Vegasu, okupajte se u vodama Pacifika na plažama San Diega ili osjetite dah Hollywooda u Los Angelesu. Na putu svakako posjetite i Grand Canyon i uživajte u pogledu ili ga jednostavno preletite helikopterom. Avantura može početi. Sve to začinite posjetom carobnom ostrvu - Havaji……

Itinerer

1
1

SARAJEVO - SAN FRANCISCO

Okupljanja putnika na aerodromu Sarajevo u jutarnjim satima i let na relaciji Sarajevo San Francisco, preko Istanbula. Dolazak u San Francisko u kasnim poslijepodnevnim satima. Transfer do hotela. Prijava u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

2
2

SAN FRANCISCO - LAS VEGAS

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Stvari mozete ostaviti u prostoriji za prtljagu pored recepcije. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje San Franciska. San Francisco se nalazi na istoimenom poluotoku na obali Tihog oceana. Razgledavanje ćemo započeti na vidikovcu Twin Peaks, odakle se pruža jedinstven pogled na cijeli grad, zaljev San Francisca i svjetski poznati most Golden Gate. Posjetit ćemo i ulicu Lombard, ulicu s najviše zavoja na svijetu, Fisherman’s Warf, Golden Gate Bridge te zatvor Alcatraz, u kojem su bili zatvoreni najgori zločinci, a među njima i poznati mafijaši Al Capone i Birdman. Povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Večernji let za Las Vegas. Po slijetanju u Las vegas, slijedi transfer do hotela i slobodno vrijeme. Noćenje.

3
3

LAS VEGAS

Zajednički obilazak odlazak u pješačko razgledanje svjetske prijestonice zabave: šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili odlazak u Premium Outlett centar, gdje cete imati mogucnost, obaviti jako dobar shopping. U vecernjim satima, odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino- hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom. Povratak u Strip, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4
4

LAS VEGAS - GRAND CANYON

Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku slijedi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

5
5

LAS VEGAS - LOS ANGELES

Slobodno vrijeme za istrazivanje Las Vegasa do polaska prema aerodromu. Let na relaciji Las Vegas Los Angeles. Po slijetanju u Los Angeles, slijedi transfer do hotela, smjestaj u isti i slobodno vrijeme. Nakon kračeg odmora, odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje okoline hotela.

Povratak u Hotel i noćenje.

6
6

LOS ANGELES

Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativno razgledanje Los Angelesa: Venice Beach i Santa Monica gdje se nalaze neke od najpoznatijih plaža u gradu, Westwood Village, Rodeo Drive – šoping zona na Beverly Hills-u, epicenter luksuzne mode i Sunset bulevar – poznat po noćnom provodu i brojnim klubovima, Kineski bioskop – glavna lokacija za održavanje premijera holivudskih blokbastera. Hollywood Walk of Fame – sa preko 2.500 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti, Walt Disney Concert Hall, stari centar grada, Staples Center, Griffith opservatorija,planina Hollywood sa znakom Hollywood. Povratak u hotel. Noćenje.

7
7

LOS ANGELES - SAN DIEGO

Doručak. Cjelodnevni Fakultativni odlazak u San Diego. San Diego je najjužniji grad u Kaliforniji. Da li je najljepši morate sami otkriti. Mnogi kažu da je najljepši grad Amerike. Nalazi se blizu meksičke granice. Manji je od Los Angelesa, ima bolju klimu od San Francisca, a duge neprekinute pješčane plaže protežu se od meksičke Tijuane na jugu pa sve do Los Angelesa. Ulice nose španjolska imena, no osim starog dijela grada – Old Town ne vidi se meksički utjecaj. Danas su u tom prvenstveno turističkom dijelu svi objekti preuređeni u galerije, trgovine, kafiće i restorane uglavnom one s meksičkom kuhinjom. Ovaj dio grada je obavezan za sve posjetioce koji prvi put dolaze na jug.

8
8

LOS ANGELES - HAVAJI

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Let na relaciji Los Angeles - Honolulu. Po slijetanju na aerodrom Honolulu, transfer do hotela. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Nakon kračeg vremena, slijedi zajednička setnja i upoznavanje okoline hotela. Slobodno vrijeme, noćenje.

9
9

HAVAJI

Boravak u hotelu na bazi nocenja s doruckom. Slobodan dan za odmor, kupanje na divnoj peščanoj plaži Vaikiki, individualna razgledanja, kupovinu .... Mogucnost fakultativnog obilaska Honolulua. U toku fakultativnog izleta imat cemo priliku da vidimo: 'IOLANI PALAČU - Skoro 140 godina stara palata Iolani služila je pet havajskih kraljeva. Palata je također imala struju i telefone instalirane nekoliko godina prije Bijele kuće. Spomenik Dijamantska glava, Muzej umjetnosti Honolulua, Bishop muzej... Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

10
10

HAVAJI

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Polinezijskog kulturnog centra. Polinezijski kulturni centar se prostire na 42 hektara. Tamo biste lahko mogli provesti cijeli dan. Polinezijski kulturni centar ima realistična interaktivna sela u kojima tradicionalno obučeni zaposlenici predstavljaju i demonstriraju kulturu i tradiciju naroda Havaja, Tonge, Samoe, Aotearoe, Fidžija i Tahitija. Demonstracije uključuju pravljenje leja, udaranje poija, tahićanski ples, maorske igre i još mnogo toga. Centar je također dom za jedan od najboljih luau programa na Oahuu. Kroz ples i priču – plus ukusnu večeru na bazi švedskog stola – posjetitelji mogu iskusiti zabavu i tradiciju naroda Polinezije. Povratak u Hotel i noćenje

11
11

HAVAJI

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do najljepsih plaze na ostrvu. Lanikai i Kailua plaza. Ove dvije plaže se nalaze na sjevernoj obali ostrva, gdje se okean tirkizno plave boje miješa sa mekim, bijelim pijeskom. 


12
12

HAVAJI - LOS ANGELES

Doručak, odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme ili fakultativni izlet  u Pearl Harbour. Zapadno od Honolulua, nalazi se Pearl Harbor, mjesto koje su 1941. godine iznenada žestoko napali Japanci i uveli SAD u Drugi svjetski rat. Na južnoj obali otoka Oahu nalazi se Pearl Harbor, mjesto čije ime većinom podsjeća na tri asocijacije. Nekima je to nevjerojatna destinacija za odmor s prekrasnim plažama i prekrasnim mjestima. Drugima je sjedište američke pacifičke flote. Međutim, većina ga povezuje s razarajućim napadom japanskih vojnika na američke mornarice jednom mirnom nedjeljnom jutru 1941., napadom koji je bio katalizator za Doolittle Raid.

Ovdje ćete saznati više o događajima koji su prethodili napadu i njegovim posljedicama te dobiti priliku vidjeti artefakte koji uključuju fotografije bitke i osobne uspomene vojnika. Zatim idite brodom do spomenika, koji je izgrađen nad ostacima Battleship USS Arizone kako biste odali počast više od 1.000 članova posade koji su poginuli u napadu..

Povratak u hotel. Preuzimanje stvari i transfer na aerodrom. Prijava na let za Los Angeles. Let za Los Angeles je u 22:30.

13
13

Los Angeles

Po slijetanju na aerodrom u Los Angelesu, slobodno vrijeme do prijave na let za Sarajevo preko Istanbula. Let Za Istanbul u poslijepodnevnim satima.  Ili zajednički odlazak do Los Angekesa (jednog od dijelova ovog velikog grada). Povratak na aerodrom i let na relaciji Los Angeles Istanbul.

14
14

ISTANBUL - SARAJEVO

Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slobodno vrijeme do leta za Sarajevo. Let na relaciji Istanbul Sarajevo u Poslijepodnevnim satima.


Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  25.02.

  13 noćenja
  od KM 5.999
  od KM 5.799
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte prema itinereru putovanja sa pripadajucim taksama;
 • Prtljaga 20kg + 8 kg;
 • Transferi prema programu putovanja;
 • Hotelski smještaj u hotelima sa 3* kako slijedi: San Francisko 1 noćenje sa doručkom, Las Vegas 3 nocenja bez doručka, LOs Angeles 3 nocenja sa doručkom¸Havaji -  4 nocenja sa doruckom;
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Viza za USA 
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izleti
 • Resort fee (boravišna taksa)
 • doplata za jednokrevetnu sobui