USA - ZAPADNA OBALA I HAVAJI - M97 Tours
Sjedinjene Američke Države, Hawaii, Honolulu

USA - ZAPADNA OBALA I HAVAJI

+
od KM 6.999 6.699

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

16 dana

Trebate prijedlog za vrhunski odmor? Ovaj puta učinite nešto drugačije i krenite na put Zapadnom obalom SAD-a. Dok ste na ovom putu, budite spremni da vas očaraju prirodna čuda, bogati nacionalni parkovi, nevjerojatni gradovi i prelijepa obala. Bacite pogled sa Golden Gate Bridge-a u San Franciscu, okušajte sreću u Las Vegasu, okupajte se u vodama Pacifika na plažama San Diega ili osjetite dah Hollywooda u Los Angelesu. Na putu svakako posjetite i Grand Canyon i uživajte u pogledu ili ga jednostavno preletite helikopterom. Avantura može početi. Sve to začinite posjetom carobnom ostrvu - Havaji……

Itinerer

1
1

SARAJEVO - LOS ANGELES

Okupljanja putnika na aerodromu Sarajevo 2h prije leta i prijava na let za Los Angeles preko Istanbula. Planirano vrijeme slijetanja u San Francisco je u 17:30 . Transfer do hotela. Prijava u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

2
2

LOS ANGELES dio 1

Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativno razgledanje Los Angelesa:  Rodeo Drive – šoping zona na Beverly Hills-u, epicenter luksuzne mode i Sunset bulevar – poznat po noćnom provodu i brojnim klubovima, Kineski bioskop – glavna lokacija za održavanje premijera holivudskih blokbastera. Hollywood Walk of Fame – sa preko 2.500 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti, Walt Disney Concert Hall, stari centar grada, Staples Center, Griffith opservatorija,planina Hollywood sa znakom Hollywood. Povratak u hotel. Noćenje.

3
3

LOS ANGELES - SAN DIEGO

Doručak. Cjelodnevni Fakultativni odlazak u San Diego. San Diego je najjužniji grad u Kaliforniji. Da li je najljepši morate sami otkriti. Mnogi kažu da je najljepši grad Amerike. Nalazi se blizu meksičke granice. Manji je od Los Angelesa, ima bolju klimu od San Francisca, a duge neprekinute pješčane plaže protežu se od meksičke Tijuane na jugu pa sve do Los Angelesa. Ulice nose španjolska imena, no osim starog dijela grada – Old Town ne vidi se meksički utjecaj. Danas su u tom prvenstveno turističkom dijelu svi objekti preuređeni u galerije, trgovine, kafiće i restorane uglavnom one s meksičkom kuhinjom. Ovaj dio grada je obavezan za sve posjetioce koji prvi put dolaze na jug.

4
4

LOS ANGELES dio 2 - LAS VEGAS

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme ili drugi dio obilaska Los Angelesa. Posjetit cemo Venice Beach i Santa Monica gdje se nalaze neke od najpoznatijih plaža u gradu, Westwood Village, i santa Barbaru....

U poslijepodnevnim satima okupljanje u hotgelu i prevoz prema Las Vegasu. Voznja cca 5h. Po dolasku u Las vegas, prijava u hotel i nocenje. 

5
5

LAS VEGAS

dORUČAK. slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Las Vegasa: šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino- hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom. Slobodno poslijepodne za slobodne aktivnosti. U vecernjim satima predlazemo da pogledate predstavu sa vulkanom i plesuce fontane ispred cuvenog hotela Bellagio. Nocenje.

6
6

LAS VEGAS - GRAND CANYON

Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku slijedi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

7
7

LAS VEGAS -SHOPPING

Slobodan dan. Danas predlazemo odlazak do Outlett shopping centra, gdje mozete obaviti kupovinu po jako pristupačnim cijenama. Ili da odete u obilazak Casina.

Povratak u hotel. U vecernjim satima, odlazak do Centra Las Vegasa - Fairmont street...

Povratak u hotel i nocenje.

Cijena izleta: BESPLATNO - SVAKO SEBI PLACA KARTU GRADSKOG PREVOZA

8
8

LAS VEGAS - HAVAJI

Rana odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Rani let za Havaje. Planirano vrijeme dolaska u Hopnolulu je uko 12h, popodne. Transfer do hotela. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Predlazemo Vam da prosetate do obliznje plaze i uzivate na prelijepim plazama i Tihom okeanu. 

Nočenje.

9
9

HAVAJI

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prelijepim plazama. ili cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Odlazak do farme Ananasa Dole (panoramska voznja vozicem po plantazi uz doplatu - 13 USD), Starog istorijskog gradica Haleiwa,  napravit cemo pauzu na nekoj od plaza na sjeveru ostrva, nastaviti voznju zapadnim dijelom ostrva, do Lanikai plaze (najljepsa plaza na ostrvu) gdje ćemo napraviti pauzu za kupanje. Nakon pauze za kupanje i uzivanje na plazi nastavit cemo prema juznom dijelu ostrva do poznate plaze za surfere - Sandy beach. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i nocenje.

10
10

HAVAJI - POLINEZIJSKI KULTURNI CENTAR

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Polinezijskog kulturnog centra. Polinezijski kulturni centar se prostire na 42 hektara. Tamo biste lahko mogli provesti cijeli dan. Polinezijski kulturni centar ima realistična interaktivna sela u kojima tradicionalno obučeni zaposlenici predstavljaju i demonstriraju kulturu i tradiciju naroda Havaja, Tonge, Samoe, Aotearoe, Fidžija i Tahitija. Demonstracije uključuju pravljenje leja, udaranje poija, tahićanski ples, maorske igre i još mnogo toga. Centar je također dom za jedan od najboljih luau programa na Oahuu. Kroz ples i priču – plus ukusnu večeru na bazi švedskog stola – posjetitelji mogu iskusiti zabavu i tradiciju naroda Polinezije. Povratak u Hotel i noćenje

11
11

HAVAJI

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Pearl Harbour. Zapadno od Honolulua, nalazi se Pearl Harbor, mjesto koje su 1941. godine iznenada žestoko napali Japanci i uveli SAD u Drugi svjetski rat. Na južnoj obali otoka Oahu nalazi se Pearl Harbor, mjesto čije ime većinom podsjeća na tri asocijacije. Nekima je to nevjerojatna destinacija za odmor s prekrasnim plažama i prekrasnim mjestima. Drugima je sjedište američke pacifičke flote. Međutim, većina ga povezuje s razarajućim napadom japanskih vojnika na američke mornarice jednom mirnom nedjeljnom jutru 1941., napadom koji je bio katalizator za Doolittle Raid. Ovdje ćete saznati više o događajima koji su prethodili napadu i njegovim posljedicama te dobiti priliku vidjeti artefakte koji uključuju fotografije bitke i osobne uspomene vojnika. Zatim idite brodom do spomenika, koji je izgrađen nad ostacima Battleship USS Arizone kako biste odali počast više od 1.000 članova posade koji su poginuli u napadu...

Povratak u hotel i noćenje.

12
12

HAVAJI - SAN FRANCISCO

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do 19h kada je transfer na aerodrom. Mozete uzivati na prelijepim plazama Honolulua.  Transfer na aerodrom. Prijava na let za San Francisco.Nocni let

13
13

SAN FRANCISKO

Dolazak u san francisko u jutarnjim satima. Transfer do hotela. Prijava u Hotelske sobe. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje San Franciska. San Francisco se nalazi na istoimenom poluotoku na obali Tihog oceana. U toku razgleda grada imat ćemo priliku vidjeti: poznati most Golden Gate, Palacu likovnih umjetnosti, Alkatraz ostrvo, provozat cemo se cuvenim tramvajem, posjetiti ,, Fisherman’s Wharf, ulicu Lombard, ulicu s najviše zavoja na svijetu... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje. 

14
14

SAN FRANCISKO - CARMEL BY THE SEA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Carmel by the Sea.  Prije više od sto godina nastao je jedinstven grad u Americi. Promijenio se, ali je ostalo nekoliko začkoljica iz davnina čisto da bude interesantnije. Dobro došli u najčudniji američki grad, Carmel na moru (Carmel by the Sea). Kalifornijski primorski gradić Carmel nastao je 1902. godine, a zbog prirodnih ljepota koje ga okružuju brzo su ga naselili, ali ne bilo ko. Do početka 20. vijeka grad je bio poznat po umjetnicima koji u njemu žive, a od tada su počeli da dolaze u talasima, od Ansela Adamsa do Jacka Londona i bivšeg gradonačelnika Clinta Eastwooda.

Povratak u San Drancisko u Poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15
15

SAN FRANCISKO - ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Stvari cemo ostaviti u prostoriji za odlaganje prtljaga i slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje San Franciska. Predlazemo Vam fakultativno  krstarenje zalivom. Povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Let na relaciji San Francisko - Istanbul u 18:15.

16
16

ISTANBUL - SARAJEVO

Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 18:25. Nastavak leta za Sarajevo u 19:55. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 19:50.

KRAJ PUTOVANJA

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  10.11.

  15 noćenja
  od KM 6.999
  od KM 6.699
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte prema itinereru putovanja sa pripadajucim taksama;
 • Prtljaga 20kg + 8 kg;
 • Transferi prema programu putovanja;
 • Hotelski smještaj u hotelima sa 3* kako slijedi: San Francisko 2 noćenja sa doručkom, Las Vegas 4 nocenja bez doručka, Los Angeles 3 nocenja sa doručkom¸Havaji -  4 nocenja sa doruckom;
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Viza za USA 
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izleti
 • Resort fee (boravišna taksa)
 • doplata za jednokrevetnu sobu