ANDALUZIJA + CIRIH - AVIONOM IZ SARAJEVA - JUNI - M97 Tours
Španjolska, Andalusia, Malaga

ANDALUZIJA + CIRIH - AVIONOM IZ SARAJEVA - JUNI

+

Europska putovanja

7 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2 i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.


*** Napomena - Agencija ima pravo izmjene itinerera, s tim da program bude u cijelosti ispostovan.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - CIRIH - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu u Sarajevu u 07:30 te prijava na let za Malagu preko Ciriha. Slijedi prijava na let i pasoška kontrola. Let na relaciji Sarajevo - Cirih u 09:25h. Po slijetanju u Cirih, slobodno vrijeme do nastavka leta za Malagu ili fakultativni razgled Ciriha. Počet ćemo svoj obilazak u starom dijelu grada, Altstadtu. Prošetat ćemo uskim ulicama, istražiti istorijske građevine i uživatiu šarmu Züricha. Prosetat ćemo se Grossmünsterom i obalom rijeke Limmat i uživati u prekrasnom krajoliku.Slobodnoi vrijeme za šetnju glavnom trgovačkom ulicom Bahnhofstrasse.


U poslijepodnevnim satima Vožnja brodom po jezeru Zürich i zaključak. Uživajte u prekrasnim pejzažima i panoramskom pogledu na grad.


Nastavak leta za Malagu je u 21:25. Planirano slijetanje u Malagu je u 00:10, nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Noćenje. 

2
2

MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individula kupovima ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme.Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel i nocenje.

3
3

MALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

4
4

MALAGA

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

5
5

MALAGA - SEVILJA - MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

6
6

MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

7
7

MALAGA - BEC - SARAJEVO

Doručak. Rana odjava iz hotelskih soba transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo preko Beča . Let za Beč je u 13:40h. Planirano vrijeme slijetanja u Cirih je u 16:50h. Slobodno vrijeme do leta za Sarajevo. Let za Sarajevo je u 22:00h. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 23:10h.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Cirih - Malaga - avio kompanija Lufthansa
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj u hotelu sa 3* u Torremolinosu na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • Prtljaga 8+5 kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osIguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 520 KM

Napomena

Okvirne cijene fakultativnih izleta:


 • Sevilla -60 €
 • Malaga - 40 €
 • Cordoba - 50 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 95 €
 • Cirih - 100 €
 • Popust na paket izleta - 30 € - cijena za paket izleta 315 €