ANDALUZIJA - DIREKTAN ČARTER LET IZ SARAJEVA / HOTEL 4* - M97 Tours
Španjolska, Andalusia, Malaga

ANDALUZIJA - DIREKTAN ČARTER LET IZ SARAJEVA / HOTEL 4*

+

Europska putovanja

Jesenja putovanja

5 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - MALAGA (20.10.2023)

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 05:00 i prijava na let za Malagu u 06:00. Planirano slijetanje u Malagu je u 09:30,  nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotelske sobe je u 14:00. Slobodno vrijeme. ili fakultativni razgled Malage.  Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.


2
2

MALAGA - SEVILJA - MALAGA (21.10.2023)

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak  u hotel i noćenje.

3
3

MALAGA - CORDOBA - MALAGA (22.10.2023)

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

4
4

MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA (23.10.2023)

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

5
5

MALAGA - RONDA - MARBELLA - SARAJEVO (24.10.2023)

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativni izlet u Rondu i Marbellu.

Ronda, tipično andaluzijsko „bijelo selo“ smješteno na litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. 

Marbella - Nedaleko od centra Marbelle nalazi se definitivno jedna od najpopularnijih marina na svijetu – Puerto Banus. Luksuzne jahte, brendirane trgovine, skupi automobili i ulica Julio Iglesiasa. Da, glavna ulica u svojevremeno proglašenoj najljepšoj marini na svijetu dobila je ime po Enrique-ovom ocu. Samo šetajući ovdje osjećate se glamurozno.

Povratak u hotel u 15:00. Preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom.  Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Sarajevo. Let za Sarajevo je u 17:50. Planirano vrijeme slijetanja je u 22:00

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Malaga- Sarajevo, direktan charter let
 • Hotelski smjestaj na bazi 4 nocenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Toremolinosu
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Prtljaga 15+5kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 450 KM

Napomena

Cijena - 1799 KM


Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla - 50 €
 • Malaga - 30 €
 • Cordoba - 40 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 85 €
 • Marbella i Ronda i shopping outlett - 40€

Popust na paket izleta - 20 € - cijena za paket izleta 225 €


Napomena:

 • Redoslijed fakultativnih izleta, agencija moze izmjeniti.
 • Rezervacija Fakultativnih izleta se vrsi u agenciji najkasnije 15 dana prije polaska, a za Alhambru 1 mjesec prije polaska.