ANDALUZIJA IZ SARAJEVA - 6 NOCENJA - M97 Tours
Španjolska, Andalusia, Malaga

ANDALUZIJA IZ SARAJEVA - 6 NOCENJA

+
od KM 1.699 1.549

Europska putovanja

Proljetna putovanja

8. Mart

7 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

*** Napomena - Agencija ima pravo izmjene itinerera, s tim da program bude u cijelosti ispostovan.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - MALAGA

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 06:30 i prijava na let za Istanbul u 08:30. Po dolasku u Istanbul, slijedi ukrcaj na let za Malagu u 14:10. Planirano slijetanje u Malagu je u 16:40 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora zajednička setnja Toremolinosom. Povratak u hotel i noćenje.

2
2

MALAGA - CORDOBA - MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

3
3

MALAGA - SEVILJA - MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

4
4

MALAGA - RONDA I MARBELLA

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativni izlet u Rondu i Marbellu.

Ronda, tipično andaluzijsko „bijelo selo“ smješteno na litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. 

Marbella - Nedaleko od centra Marbelle nalazi se definitivno jedna od najpopularnijih marina na svijetu – Puerto Banus. Luksuzne jahte, brendirane trgovine, skupi automobili i ulica Julio Iglesiasa. Da, glavna ulica u svojevremeno proglašenoj najljepšoj marini na svijetu dobila je ime po Enrique-ovom ocu. Samo šetajući ovdje osjećate se glamurozno.


5
5

MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

6
6

MALAGA -ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotelskih soba, Slobodno vrijeme  ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individula kupovima ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme.Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel i preuzimanje prtljage i odlazak na aerodrom. Let na relaciji Malaga - Istanbul je u 17:30. Planirano vrijeme slijetanja u istanbul je u 23:55.

7
7

ISTANBUL - SARAJEVO

Transfer do hotela i nocenje. 

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom.

Let na relaciji Istanbul Sarajevo je u 14:45. Dolazak u Sarajevo u 14:40.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  04.10.

  6 noćenja
  od KM 1.699
  od KM 1.549
 • utorak

  05.11.

  6 noćenja
  od KM 1.799
  od KM 1.649
 • srijeda

  11.12.

  6 noćenja
  od KM 1.749
  od KM 1.599
 • petak

  21.02.

  6 noćenja
  od KM 1.749
  od KM 1.599
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji  Sarajevo - Istanbul - Malaga i Malaga - Istanbul - Sarajevo avio kompanija Ryan air
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj u hotelu sa 4* u Torremolinosu na bazi  5 noćenja sa doručkom
 • Hotelski smještaj u Istanbulu na bazi  1 noćenja sa doručkom
 • Prtljaga 23+5kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 600 KM

Napomena

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla -60 €
 • Malaga - 40 €
 • Cordoba - 50 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 95 €
 • Ronda - 50  €

Popust na paket izleta - 30 € - cijena za paket izleta 265 €

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE POSEBNI USLOVI PUTOVANJA