Španjolska, Canary Islands, Tenerife

BARCELONA + TENERIFE

od KM 1.199

Europska putovanja

Daleke destinacije

Zima 2021/2022

Ljetovanje u zimskom periodu

8 dana

Da li i Vi često zamišljate kako izgleda raj na zemlji?

Još uvijek niste sigurni….?

Rajska, Kanarska ostrva poznata su u cijelom svijetu po vječnom proljeću i moru prijatne temperature. Ljeti je rijetko kada toplije od 28ºC, dok zimi temperatura ne pada ispod prijatnih 19ºC. Dobar razlog da se vreli ljetnji i hladni zimski dani provedu upravo tamo. Oni koji su imali sreće da posjete i dobro upoznaju ovaj mali raj ispred afričke obale poželjeli su da ga, ako ne već trajno nasele, obavezno još jednom obiđu, makar na samo desetak dana.Itinerer

1
1

SARAJEVO - PODGORICA - TENERIFE

Okupljanje putnika u dogovoreno vrijeme u Sarajevu i voznja prema aerodromu Podgorica. Za one koji će doći individualno na aerodrom u Podgorici, okupljanje je u 18:20. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let Podgorica - Barcelona u 20:20. Planirano vrijeme slijetanja u Barcelonu je u 22:50, nakon čega slijedi transfer do hotela i smještaj u isti. Noćenje.

2
2

BARCELONA

Nakon doručka, odlazak u fakultativni razgled grada, javnim prijevozom i pješice: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Španjolsko selo (Pueblo Español), gdje se na 49 000 m2 nalaze replike svih najpoznatijih građevina i stilova gradnje u Španjolskoj. U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu « Magične fontane » (ukoliko budu radile), čudesnu igru svjetlosti, vode i muzike na Plazi Espańa. Noćenje.

3
3

BARCELONA - TENERIFE

Rani transfer na aerodrom i let na relaciji Barcelona - Tenerife u jutarnjim satima. Po slijetanju na Tenerife, slijedi transfer do hotela. Stvari ćemo ostaviti u prostoriju pored recepcije i relaksirati se u hotelskim kapacitetima, do prijave u sobu. Preporučujemo odlazak u Loro Park - veliki zooliski vrt, sa prekrasnim aquariumom, šou sa Delfinima, Fokama, Veliki akvarij sa Pingvinima, Bengalski tigar i jos mngo toga. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo setnju obalom... Noćenje.

4
4

TENERIFE

Slobodno vrijeme za odmor, vlastite aktivnosti ili fakultativne izlete. Za danas preporučujemo obilazak Sjeveroistočnog dijela ostrva, koji je ujedno Istorijski najinteresantniji. Prvo ćemo posjetiti La Lagunu, nekada glavni grad otoka, a danas univerzitetski grad u kojem se moderni stil savršeno uklapa sa prekrasnim starovjekovnim palačama zbog kojih je upisan na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Izlet nastavljamo odlaskom do Santa Cruza, glavnog i najvećeg grada na otoku, koji unatoč prvom dojmu o svojoj veličini i dalje zadržava svoju autentičnost i lokalni štih. Vidjet ćemo najvažnije znamenitosti te se prošetati Španjolskim stubama i gradskom tržnicom. Nastavak izleta je predviđen za odlazak do najpoznatije i najljepše plaže na cijelom ostrvu - Teresitas. Ovdje ćete imati mogućnost uživati u prekrasnom moru.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.

5
5

TENERIFE

Slobodno vrijeme za odmor, vlastite aktivnosti ili fakultativni izlet - Južni dio ostrva. Prva destinacija na koju ćemo se danas zaputiti je Candelaria. Candelaria je mjesto koje se vidi na mnogim slikama. Ovo malo mjesto na zapadnoj obali Tenerifa poznato je po crnoj Gospi kanarskih ostrva i kipovima Guanche kraljeva. Guanches su prvobitni stanovnici otoka koji su tamo živjeli prije dolaska Španjolaca. Prema legendi oni su prvi pronašli Crnu Gospu ili la Morenitu, kako joj tepaju, na obalama Guimara. Naš izlet nastavljamo do juznog dijela ostrva, Costa Adeje i Playa de las Americas, koje lrase prekrasne plaze sa svijetlim pijeskom. Temperature zraka i vode, su pogodne, tako da se tokom citave godine, na ovom dijelu ostrva, moze kupati. Ovdje ćete imati priliku da provedete nekoliko sati na prelijepim plažama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje. 

6
6

TENERIFE

Slobodno vrijeme za odmor, vlastite aktivnosti ili fakultativne izlete. Danas odlazimo do vulkanske planine Pico del Teide, najviše točke otoka Tenerife i Španjolske. Nacionalni park Teide, jedan od najstarijih u Španjolskoj, upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine zbog jedinstvenog prirodnog krajolika kojemu se teksture i boje neprestano mijenjaju. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrog vremena), mogućnost uspona sa žičarom do samog vrha s kojeg se pružaju nezaboravni pogledi na otok Tenerife. Izlet nastavljamo do nevjerovatnih predjela na juznom dijelu ostrva. Spustamo se serpentinama do sela Masca, koji su nekada naseljavali gusari. Naime, oni su se skrivali u njemu, te u okolnim brdima skrivali blago koje su pljačkali. I dalje postoji vjerovanje, da se na tim brdima nalazi zakopano blago.... Nastavak vožnje to Icod de Los Vinosa koji je poznat po 600 godina starom zmajevom drvu, odličnim vinima i slikovitoj arhitekturi. Razglede ćemo privesti kraju u prekrasnom gradiću Garachio u kojem se može popiti najbolja malvazija i kušati ukusni svježi sir fresca. Povratak u hotel. Noćenje.

7
7

TENERIFE

Slobodno vrijeme za odmor, vlastite aktivnosti ili fakultativne izlete. Danas predlazemo da odete do Siam Parka ili istrazite podvodni svijet podmornicom, ili pak isplovite na pučinu i posmatrate delfine. A mozete i iskoristiti dan odlaskom na bazene sa slanom vodom - Lago Martianenz. Ostrvo nudi jako puno mogučnosti, tako da Vam nikada ne moze biti dosadno.

8
8

TENERIFE-DUBROVIK-SARAJEVO

Rana odjava iz hotelskih soba. Transfer do aerodroma. Check inn i let na relaciji Tenerife – Barcelona - Dubrovnik.Po slijetanju na aerodrom u Dubrovniku, slijedi prevoz do BiH (za one koji se odluce za nas prevoz). 

KRAJ PUTOVANJA

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  27.01.

  7 noćenja
  od KM 1.199
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Prevoz avionom sa uključenim taksama, na relaciji Podgorica - Barcelona, Barcelona - Tenerife, Tenerife –Barcelona - Dubrovnik, 10 + 5kg po osobi - rucna prtljaga
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Hotelski smještaj u Puerto de la Cruzu/playa de las Americas, na bazi 5 nocenja sa doručkom u hotelima sa 4* i 2 noćenja sa doručkom u Barceloni hotel 3*/4*
 • Organizacija putovanja 
 • Pratioc putovanja 

Cijena ne ukljućuje

 • Individualne troskove
 • PZ osiguranje – za osobe do 60 godina 16 KM, a za osobe od 60 do 70 godina 32 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 320 KM - Hotel U Puerto De La cruzu 620 KM hotel u Playa de las Ameircas
 • Prevoz autobusom na relaciji Sarajevo - Mostar - Podgorica i Dubrovnik - Mostar - Sarajevo - 80 KM
 • Fakultativni izleti
 • Doplata za  vecera na Tenerifima - 100 KM po osobi

Napomena

CIJENE: 

ZA PRVIH 10 REZERVACIJA 

999 KM - Hotel u Puerto de la Cruzu 

1399 KM Hotel u Playa de las Americas 

CIJENA ZA OSTALE REZERVACIJE: +200 KM


*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA 

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.


Fakultativni izleti:

 • Teide (nacionalni park – vulkan – 3718 m nadmorske visine) - (karta za žičaru se dodatno placa 28€) + Zapadni dioostrva – Masca, Zmajevo drvo – 40 €

 • Juzni dio ostrva – Costa Adeje – 40 €

 • Podmornica – 85€

 • Siam Park – Aqua Park – ulaznica i prevoz 40€

 • Izlet brodom – posmatranje kitova i Delfina – 70€

 • Sjevernoisdtočni dio ostrva (Santa Cruz de Tenerife, La Laguna i Plaja Teresitas) – 30€