MADRID I ANDALUZIJA - M97 Tours
Španjolska, Andalusia, Malaga

MADRID I ANDALUZIJA

+

Europska putovanja

Proljetna putovanja

9 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL - MADRID

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 07:00 i prijava na let za Madrid preko Istanbul je u 09:10. Planirano slijetanje u Madrid je u 16:50 po lokalnom vremenu. Let je avio kompanijom Turkish Arilines koja sluzi besplatnu hranu i pice na letu. Po slijetanju u Madrid slijedi transfer prema hotelu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2
2

MADRID

Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Madrida - pješački + gradski prevoz. U toku razgleda imat ćemo priliku vidjeti:  Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica-Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu ili kovima iz njegovog poznatog romana, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” , Kraljevska palata, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, glavni gradski trg, tačka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španiji - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

3
3

MADRID - SEGOVIJA - MADRID

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Segoviju, gradić udaljen nekih stotinjak kilometara sjeverno od Madrida (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Grad je slavan po svojim povijesnim građevinama iz različitih razdoblja: prvenstveno se tu spominje monumentalan rimski akvadukt koji prolazi kroz centar grada, potom katedrala iz gotičkog razdoblja i slikoviti dvorac iznad grada koji je poslužio i kao inspiracija Waltu Disneyju pri kreiranju dvorca za Pepeljugu. Po dolasku obilazak povijesnog središta grada (na popisu UNESCO zaštićene baštine od 1985. g.) uz lokalnog vodiča. Potom odlazak do dvorca (ulaznica uključena) i obilazak s vodičem. Kraće slobodno vrijeme nakon vođene ture. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Za putnike koji ne žele na izlet u Segoviju, slobodan dan za obilaske, kupovinu, itd. Noćenje.

4
4

MADRID - TOLEDO - MALAGA (TORREMOLINOS)

Doručak. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni izlet do Toleda (cca 70 km), grada-muzeja i nekadašnje prijestolnice Španjolske čiji se stari dio nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Toledu su svoje tragove ostavile kršćanska, arapska i židovska kultura, a grad je u jednom trenutku srednjeg vijeka bio centar kulturne djelatnosti Pirinejskog poluotoka (uz doplatu prilikom uplate aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Toledo je i grad poznatog slikara El Greca u kojem je živio i djelovao. Šetnja povijesnim dijelom uz lokalnog vodiča: katedrala Santa María (uključena ulaznica), samostan i crkva San Juan de los Reyes, utvrda Alcázar, crkva sv. Tome, sinagoga, Plaza Zocodover... Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Madrid oko 17 sati. 

Po dolasku u Madrid, odlazak do hotela, preuzimanje prtljage i odlazak na željezničku stanicu Atocha, koja je sama po sebi jedan mali botanički vrt. Odavde ćemo vozom do Malage. Vožnja traje cca 2-3h. Po dolasku u Malagu, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

5
5

MALAGA (TORREMOLINOS) - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA (TORREMOLINOS)

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

6
6

MALAGA (TORREMOLINOS) - SEVILJA - MALAGA (TORREMOLINOS)

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak  u hotel i noćenje.

7
7

MALAGA (TORREMOLINOS) - CORDOBA - MALAGA (TORREMOLINOS)

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

8
8

MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

9
9

MALAGA (TORREMOLINOS) - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom oko 10:00, te let na relaciji Malaga – Istanbul u 12:05. Nakon slijetanja u Istanbul slijedi prijava na let Istanbul – Sarajevo u 18:50 po lokalnom vremenu.. Dolazak u sarajevo u 19:40 po lokalnom vremenu.


Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Madrid i Malaga - Istanbul - Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
 • karta za voz od Madrida do Malage.
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Madridu i hotelski smjestaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Torremolinosu
 • Prtljaga 30+8kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osoguranje - 20 KM
 • Osiguranje od otkaza putovanje - 60 KM
 • Fakultativni izlet
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 560 KM

Napomena


Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla - 55 €
 • Malaga - 40 €
 • Cordoba - 50 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 85 €
 • Madrid  - 30€
 • Segovija - 60 €
 • Toledo - 60 €

Popust na paket izleta - 20 € - cijena za paket izleta 360 €


VREMENA LETOVA ISKAZANA PREMA LOKALNIM VREMENIMA LETOVA:


05.04. SARAJEVO-ISTANBUL 14:25-17:20

05.04. ISTANBUL - MADRID 18:45 -22:15

13.04. MALAGA - ISTANBUL 12:05 - 17:25

13.04. ISTANBUL - SARAJEVO 18:50 19:40