TAJLAND - M97 Tours
Tajland, Bangkok

TAJLAND

od KM 2.999 2.699

Daleke destinacije

Ljetovanje

11 dana

Već nakon prvog susreta sa Tajlandom shvatićete zašto je drugo ime Tajlanda „Zemlja osmjeha“. Poznat kao zemlja orhideja, mističnih rijeka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih hramova, Tajland je pre svega zemlja susretljivih i znatiželjnih ljudi širokog osmjeha. Putovanje na Tajlandu pruža nezaboravan provod i osećaj apsolutnog užitka. Ova zemlja će vam raspaliti maštu i strasti. Putujte sa nama na Tajland, a zatim se opustite i uživajte!!!

Itinerer

1
1

SARAJEVO - DOHA - BANGKOK

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 10:00 i prijava na let za Bangkok. Let za Bangkok preko Dhe je u 12:10.  Avio kompanija Qatar airways. Planirano vrijeme slijetanja u Dohu je u 18:10. Nastavak leta za Bangkok u 20:30. 

2
2

BANGKOK

Planirano vrijeme slijetanja u Bangkok je u 07:40. Transfer do hotela i smjestaj u isti. Odmor do 12h, kada idemo u razgled Bangkoka: posjetit cemo Veliku Palatu, palatu Emeralda Buddha, zatim slijedi obilazak Wat Pho-a gdje se nalazi najveci Buddha. Slijedi pauza za ručak i nastavak obilaska Bangkoka, posjetom Kineskoj četvrti gdje cemo vidjeti spomenik Zlatnom Buddhi i nastaviti istraživati kinesku četvrt. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i poklona. Ponovno okupljanje grupe i povratak u hotel. Noćenje.


3
3

BANGKOK

Rani doručak i fakultativni izlet u Kanchanaburi. Prvo ćemo posjetiti Train market – jedinstvena tržnica koja se svakodnevno odvija na željezničkoj pruzi u vrijeme redovnog prometa vlakova. Ovdje možeš isprobati durian, voćku intenzivnog mirisa zabranjenu u većini zatvorenih prostora. Potom posjećujemo popularnu plutajuću tržnicu gdje se 1 sat možeš voziti po rijeci u tradicionalnim čamcima. Opusti se u tradicionalnom šopingu iz čamaca i probaj tradicionalne palačinke od banane u kokosovom listu. Kratka pauza i nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Putem ćeš imati priliku okusiti egzotično lokalno voće dragon fruit, lychee, jackfruit, mangosteen, pomelo, rambutan i druge. Slijedi panoramska vožnja uz spomen područje na 2. svjetski rat – groblje na kojem je pokopano 7000 ratnih zarobljenika. Zajednički ručak u restoranu na rijeci Kwai i razgled mosta. Nakon razgleda odlazimo u utočište slonova u kojem se lokalna agencija brine o sedam slonova. Jedno od rijetkih mjesta u kojem ne koriste kuke i košare za jahanje slonova, a moguće je kupanje i hranjenje slonova. Možeš pokazati svoje kulinarsko umijeće i pripremiti sushi rolls za slonove. Navečer povratak u hotel i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

4
4

BANGKOK - PHUKET

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku slijedi prijava na let Bangkok – Phuket. Nakon slijetanja u Phuket slijedi transfer do hotela. Prijava u isti, slobodno vrijeme i uživanje na prekrasnim plažama. Phuket je popularan ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već i zbog elikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do skijanja na vodi i vožnje kartinga. Nocenje.

5
5

PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping...ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Ponuda izleta se nalazi u nastavku.

6
6

PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping...ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Ponuda izleta se nalazi u nastavku.

7
7

PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping...ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Ponuda izleta se nalazi u nastavku.

8
8

PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping...ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Ponuda izleta se nalazi u nastavku.

9
9

PHUKET

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje na prekrasnim plažama, shopping...ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Ponuda izleta se nalazi u nastavku.

10
10

PHUKET - DOHA

Dorhotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodromučak. odjava iz Transfer na aerodrom oko 17:00. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Dohu. let za Dohu je u 20:40. Po slijetanju u Dohu u 23:25, slobodno vrijeme do nastavka leta za Sarajevo. Na aerodromu se nalazi nekoliko prostorija, gdje se mozete ispruziti i odmoriti do ukrcaja na let za Sarajevo.

11
11

DOHA - SARAJEVO

Let za Sarajevo je u 06:50. Planirano vrijeme slijetanja u Sarajevo je u 11:10.

KRAJ PUTOVANJA.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  31.08.

  10 noćenja
  od KM 2.999
  od KM 2.699
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Bangkok i Phuket Sarajevo - ekonomska klasa - avio kompanija Qatar airways,
 • Domaci let na relaciji Bangkok - Phuket
 • Transferi od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i u Bangkoku i u Phuketu.
 • Hotelski smjestaju u hotelima sa 4* na bazi nocenja sa doruckom (2 nocenja u bangkoku, 6 nocenja u Phuketu i 1 nocenja u Dohi)
 • Organizaciju putovanja
 • Pratioca grupe
 • prtljaga 20 kg

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje - 30 KM
 • Osiguranje od otkaza putovanja - 60 KM
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 450 KM
 • Viza
 • Individualni troškovi

Napomena

Fakultativni izleti (cijena zavisi od broja prijavljenih osoba):

Phuket city tour

Cijena: 35,00  - 45,00EUR

Phuket City Tour - Prvo odlazimo na vidikovac Karon Viev Point – mjesto odakle se svako divi panoramskom pogledu. Sa ovog mjesta se pružaju pogledi na najljepše plaže -Kata Noi, Karon i Kata Lai, te je zato lokalno nazvan Khao Saam Haad što znači Brdo tri plaže. Zatim posjećujemo Vat Chalong, najljepši i najpoznatiji manastir na Phuketu. Dolazimo u srce grada Phuketa. Mameći preduzetnike sa Arapskog poluostrva, Kine, Indije i Portugala, grad Phuket postao je šareni spoj kulturnih uticaja. Danas je Stari grad dokaz istorije Phuketa, ali takođe je i hipstersko srce ostrva, koje posebno privlači umjetnike i muzičare. Svraćamo u viševjekovne hôrng tăa•ou – lokalne dućane. Grad Phuket ostaje divan osvježavajući kulturni odmor od ostrvskih plaža. Cijena izleta obuhvata: stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku tokom cijelog izleta i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.


Statua Velikog Bude i rt Promthep Cape

Cijena: 35,00 - 45,00 EUR

Krećemo ka statui Velikog Bude (Big Buddha). Statua je visoka 45 metara, napravljena je od armiranog betona, a presvučena bijelim mermerom koji sija, tako da se vidi skoro iz svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu Nakerd brda i predstavlja najsvetije mjesto na Phuketu. Stvorena je u čast preminulog kralja Rame IX. Pored nje se nalazi statua Malog Bude, zlatne je boje i stvorena je u čast kraljice Sirikit, supruge kralja Rame IX. Poslije Velikog Bude, odlazimo to rta Promthep Cape odakle se pruža nevjerovatan pogled i gdje možemo napraviti fenomenalne fotografije. Povratak u smještaj u kasnim večernjim satima. Cijena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku. 


Koh Phi Phi (Maya Bay) i Kai Island

Cijena: 50,00 - 60,00 EUR

Današnji dan je namjenjen za odlazak do čuvenih Phi Phi ostrva. Katamaranom razgledavamo najpoznatiji Maya Bay zaliv koji je prikazan u filmu „Plaža“ sa Leonardom Dicapriom. Zatim idemo do Phi Phi Lai-a upravo u laguni Pileh i uživamo u plivanju u ovom nevjerovatnom prirodnom bazenu, okruženom liticama, inače poznatim kao „Smaragdna laguna“. Plovimo duž „Vikinške pećine“ prije nego što napravimo još jednu stanicu na „Monkey Beach“ gdje ponovo možete uživati u plivanju i možda vidjeti divlje majmune na plaži. Nastavljamo do Koh Phi Phi Don gdje će ručak biti poslužen u hotelskom restoranu. Poslile ručka, možete uživati u kratkoj šetnji po plaži i prodavnicama na Phi Phi Donu. Polazak sa Phi Phi Don-a na ostrvo Kai, gdje ronimo između prelijepih koralnih grebena i šarenih riba ili se jednostavno opuštamo na plaži. Povratak na pristanište Phuketa i povratak u hotel. Cijena izleta uključuje: ručak, organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku.  


James Bond ostrva

Cijena: 55,00 - 65,00 EUR

Ovo ostrvce je dio arhipelaga manjih krečnjačkih stijena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Naša prva stanica za početak je Panak ostrvo, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaliva i pećine. Nakon toga, nastavljamo ka James Bond ostrvu Kao Tapu i Kao Ping- ostrvo poznato po snimanju čuvenog 007 filma ‘’Čovjek sa zlatnim pištoljem’’. Nakon toga, idemo na ručak,a poslije ručka, idemo u selo Panje (Panyee) plutajuće selo, gde ćemo sa lokalnim vodičem istražiti kako to lokalci žive na plutajućem selu u sred mora! Nakon istraživanja sela, idemo na kupanje na prelijepu, bijelu plažu Naka. Vrijeme za kupanje, odmaranje, i pravljenje fotografija života! Cijena izleta uključuje: ručak, organizovan prevoz po predviđenom itinereru i stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku.