ZANZIBAR AVIONOM IZ SARAJEVA - M97 Tours
Tanzanija, Ujedinjena Republika, Zanzibar

ZANZIBAR AVIONOM IZ SARAJEVA

+
od KM 2.959 2.809
11 dana

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj indijskog oceana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih bijelih pješčanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Svahili jela i gostoljubivih ljudi.  Mijenjaju poglede na svijet nezamislive različitosti afričkog tla: šume prepune rijetkih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva a izlaz na kilometarsko dugačke  plaže od najfinijeg bijelog pijeska, pogled u horizont i more raskošne boje uz bjelinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vjetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, često na udaru osvajača, svako doprinijevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svijetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - DUBAI

Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo.Polijetanje aviona za Dubai u 14:30, sa dolaskom u Dubai u 22:50 po lokalnom vremenu. Čekanje na let za Zanzibar.

2
2

DUBAI - ZANZIBAR

Nastavak leta iz Dubaia, prema Zanzibaru je u 02:30. Planirano vrijeme slijetanja na Zanzibar je u 07:00. Nakon ishodjenja viza, slijedi pasoska kontrola, preuzimanje prtljage i odlazak u hotela, smještaj u isti i slobodno vrijeme do večere. Noćenje

3
3

ZANZIBAR - IZLET STONE TOWN I PRISON ISLAND

Dan predvidjen za fakultativni odlazak do Stone Town-a i Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Stone town, grada koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živio Fredi Merkjuri, pjevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrđavu, tržnicu robova odnosno tamnice gdje su čuvani robovi prije prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih desavanja za lokalce, mjesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima slijedi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hljebova, prženih banana… Nastavak izleta pšrema Prison islandu. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin oboljelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Kupanje na prelijepoj pješčanoj plaži ostrva uz ronjenje I istrazivanje morskih dubina koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, večera i  noćenje.

4
4

ZANZIBAR - PRELIJEPE PLAŽE SJEVERNOG DIJELA OSTRVA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na sjever ostrva do mesta Nungvi (60km) gdje se nalazi jedna od najljepših plaža ostrva. Dan predviđen za kupanje i uživanje u čarima Indijskog oceana. Šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće uz prelijepe boje mora, neba, oblaka i pijeska koje nas hrane i odmaraju. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

5
5

ZANZIBAR - PLIVANJE SA DELFINIMA I JOZANI ŠUMA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu ostrva, 60 kilometara udaljeno do Stone Town-a, gdje se nalazi nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i dom je rijetke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu vidjeti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica.U povratku posjećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite- surfere. Povratak u Stone Town. U večernjim satima slijedi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mjesta, na primjer u Kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelijepom panoramom. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

6
6

ZANZIBAR

Slobodnop vrijeme za uživanje i odmor na prelijepoj plaži.

Obroci: doručak i večera

7
7

ZANZIBAR

Slobodnop vrijeme za uživanje i odmor na prelijepoj plaži.

Obroci: doručak i večera

8
8

ZANZIBAR

Slobodnop vrijeme za uživanje i odmor na prelijepoj plaži.

Obroci: doručak i večera

9
9

ZANZIBAR - SAFARI BLUE

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugozapada ostrva, iz mjesta Fumba, 25 kilometara udaljenim od Stone Towna, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na pješčanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gdje ćemo se kupati, osvježiti uz banane, narandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijski okean. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben gdje ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svijetu Indijskog okeana. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangroovim drvećem i plivati u prelijepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gdje će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: rizu sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Slijedi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umjesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vjetra i talasa jedreći Indijskim oceanom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

10
10

ZANZIBAR - DUBAI

Doručak. Odjava iz hotelskih soba do 12h. Slobodno vrijeme do polaska prema aerodromu u 16h. 

Po dolasku na aerodrom, slijedi pasoska kontrola mi prijava na let za Sarajevo preko Dubaia. Let za dubai je u 21:30.

11
11

DUBAI - SARAJEVO

Planiranio vrijeme dolaska na aerodrom u Dubai je u 04:05. Slobodno vrijeme do leta za Sarajevo. Let za Sarajevo je u 10:10. Planirano vrijeme slijetanja na aerodrom u sarajevu je u 13:30. Kraj putovanja

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • srijeda

  22.02.

  10 noćenja
  od KM 2.959
  od KM 2.809
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Dubai - Zanzibar i Zanzibar - Dubai - Sarajevo, ekonomska klasa. 
 • prtljaga 20+8 kg
 • transferi od aerodroma do hotela, izmedju hotela u Stone Townu i Hotela na Istočnoj obali ostrva, Te od hotela do aerodroma
 • Hotelski smjestaj na bazi 8 nocenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu Albatross Ocean View 4*
 • Organizacija putovanja
 • pratioc grupe - prevodioc

Cijena ne ukljućuje

 • Putrničko zdravstveno osiguranje  - osigurana suma 10.000 € - 30 KM
 • Osiguranje od otkaza oputovanja - 60 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativni izleti - cijene će biti naknadno prezentirane
 • Viza - 50 USD - na ulazu u Zanzibar.

Doplata za hotel sa 5* - primjer 

Moja Tuu The Luxury Villas & Nature Retreat 5* nocenje sa doručkom - doplata 450 KM / Polupansion - 1100 KM

Napomena

Za putovanje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije >M-97 doo Sarajevo

Minimalan broj putnika je 10 osoba

ZA ULAZAK U TANZANIJU I OTOK ZANZIBAR POTREBNA JE POTVRDA O VAKCINACIJI MIN.2 DOZE ILI NEGATIVAN PCR TEST NE STARIJI OD 72H