Tanzanija, Ujedinjena Republika, Zanzibar

ZANZIBAR - RAJSKO OSTRVO

+

Daleke destinacije

Jesenja putovanja

9 dana

Afrika... Crni kontinent...Vodimo Vas u samo srce Afrike, da otkrijemo čar i egzotiku ovog tajanstvenog ostrva. Šume prepune rijetkih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva a izlaz na kilometarsko dugačke plaže od najfinijeg bijelog pijeska, pogled u horizont i more raskošne boje uz bjelinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Uputite se sa nama u ovu avanturu.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL

Vrijeme polaska: 08:30

Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo.VPolijetanje aviona za Istanbul u 08:30, sa dolaskom u Istanbul u 12:30 po lokalnom vremenu. Po dolasku u Istanbul slobodno vrijeme do leta za Zanzibar u 19:25 ili fakultativn i zajednicki odlazak do nekog lokaliteta u Istanbulu (Taxim ili neki sholžpping centar). Povratak na aerodrom, pasoska kontrola i let za Zanzibar u 19:25. 

2
2

ISTANBUL - ZANZIBAR

Nastavak leta za Zanzibar. Planirano vrijeme dolaska u Zanzibar je u 02:35. Nakon pasoske kontrole, viziranja i preuzimanja prtljaga, slijedi odlazak do hotela. Napomena. Slobodno vrijeme za odmor i nočenje.

3
3

PRISON ISLAND (CHANGUU OSTRVO) + STONE TOWN

Dan predvidjen za fakultativni odlazak do Prison island-a i Stone Towna. Prison Island je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin oboljelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Kupanje na prelijepoj pješčanoj plaži ostrva uz ronjenje I istrazivanje morskih dubina koralnog grebena. Povratak u Stone Town te obilazak istog. : svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadne kulture. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živio Fredi Merkjuri, pjevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrđavu, tržnicu robova odnosno tamnice gdje su čuvani robovi prije prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih desavanja za lokalce, mjesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima slijedi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hljebova, prženih banana…Povratak u hotel. Noćenje

4
4

FARMA ZAČINA

Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina gdje ćemo imati priliku da vidimo kako uzgajaju tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkuma, vanila i drugi, da saznamo ko je kraljica a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pjesmu penju na palmu nevjerovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso svježe ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet, Pilau, začinjen raznim biljem. U povratku obilazimo čuvenu Mangapwani plažu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5
5

KIZIMKAZI/ PLIVANJE SA DELFINIMA, JOZANI ŠUMA

Dan rezervisan za cjelodnevni fakultativni izlet do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu ostrva, 100 kilometara udaljeno do hotela, gdje se nalazi nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i dom je rijetke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu vidjeti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica.U povratku posjećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite- surfere. Povratak u hotel. Noćenje.

6
6

SAFARI BLUE

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mjesta Fumba, 25 kilometara udaljenim od Stone Towna, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na pješčanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gdje ćemo se kupati, osvježiti uz banane, narandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijski okean. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben gdje ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svijetu Indijskog okeana. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu mangroovim drvećem i plivati u prelijepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gdje će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: rizu sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Slijedi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umjesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vjetra i talasa jedreći Indijskim okeanom. Transfer do hotela. Noćenje.7
7

ZANZIBAR

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plažama. 

8
8

ZANZIBAR

Doručak. Slobodno vrijeme za uzivanje na prekrasnim plažama. Odjava iz hotela do 12h. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 22:00.

9
9

ZANZIBAR – ISTANBUL - SARAJEVO

Po dolasku na aerodrom Stone Town, slijedi prijava na let za Istanbul u 03:35, sa dolaskom u Istanbul u 12:50 po lokalnom vremen. Nastavak leta iz Istanbula za Sarajevo je u 20:00, sa dolaskom u Sarajevo u 19:50 po lokalnom vremenu.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • petak

  19.11.

  8 noćenja
  od KM 2.449
  od KM 2.183
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relacijiarajevo – Istanbul - Zanzibar–Istanbul - Sarajevo
 • Transferi od aerodroma do hotela i obratno
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* Paradise Beach Resort ili sličan 
 • Usluga pratioca grupe na putovanju uz minimalno 15 prijavljenih putnika – U slucaju manjeg broje prijava –samostalni odlazak, bez pratnje. 
 • troškovi organizacije putovanja

Cijena ne ukljućuje

 • Obavezno PZO 27 KM za osobe do 59 god. Za osobe od 60-75 g, osiguranje iznosi 54 KM
 • Turistička kartica – Viza – na ulazu u Zanzibar – cijena 50 USD
 • Doplata za 1/1 sobu – 300 KM
 • Fakultativni izleti – Cijene su informativnog karaktera
 • Ostali troskovi koji nisu navedeni u program putovanja (troškovi ulaznica u muzeje i diskoteke i ostale nepomenute usluge)

Napomena

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Prison island (Changuu ostrvo) + Stone Town: 40 USD
 • Farma začina: 25 – 30 USD
 • Kizimkazi/ plivanje sa delfinima, Jozani šuma: 80 USD 
 • Safari Blue: 85 USD


PROVJERITE VAŽENJE VAŠEG PASOŠA-MINIMALNO 90 DANA OD IZLASKA IZ ZANZIBARA


Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja Putničke agencije M-97 d.o.o. Sarajevo.


Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 15 - Uplatom avansa, putnik prihvata opšte uslove putovanja.