Turska, Istanbul

ISTANBUL AVIONOM - 3 NOĆENJA

+
od KM 559 459

Europska putovanja

Jesenja putovanja

Dan nezavisnosti

Dan državnosti

4 dana

ISTANBUL – ima puno skrivenih blaga koja samo čekaju da ih otkrijete, puno četvrti od kojih svaka nudi novu vrstu zanimljivosti. Istorijska jezgra koja okružuje Aju Sofiju i Plavu džamiju pulsira od broja turista i već poznatih vizura, ali hipsterski Karaköy nudi opuštenu vibru i novo lice Istanbula kakvo nećete vidjeti u vodičima. I takve se suprotnosti susreću na svakom koraku.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na let i predaja prtljage. Let na relaciji Sarajevo Istanbul prema terminima kako je prikazano u nastavku teksta. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi transfer do hotele i prijava u isti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

25.11.2021 - U 12:30 - Anadolujet  / u 08:30 - Turkish airlines, uz doplatu

17.02. - u 12:30 - Anadolujet

26.02. - u 16:05 - Pegasus

10.03. - u 12:30 - Anadolujet

17.03. - u 12:30 - Anadolujet

24.03. - u 12:30 - Anadolujet

31.03. - u 14:50 - Anadolujet

2
2

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

3
3

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

4
4

ISTANBUL

Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Vremena letova su u nastavku teksta. Let na relaciji Istanbul Sarajevo. 

KRAJ PROGRAMA

28.11.2021. - U 14:05 - Anadolujet / u 20:00- Turkish airlines, uz doplatu

 20.02.2022. - U 14:05 - Anadolujet 

01.03.2022. - U 15:15 - Pegasus

13.03.2022. - U 14:05 - Anadolujet 

20.03.2022. - U 14:05 - Anadolujet 

27.03.2022. - U 13:10 - Anadolujet 

03.04.2022. - U 13:10 - Anadolujet 

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  17.02.

  3 noćenja
  od KM 589
  od KM 489
 • subota

  26.02.

  3 noćenja
  od KM 559
  od KM 459
 • četvrtak

  10.03.

  3 noćenja
  od KM 589
  od KM 489
 • četvrtak

  17.03.

  3 noćenja
  od KM 589
  od KM 489
 • četvrtak

  24.03.

  3 noćenja
  od KM 589
  od KM 489
 • četvrtak

  31.03.

  3 noćenja
  od KM 589
  od KM 489
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul Sarajevo 
 • Prtljaga 20+8 kg  Anadolujet  ili Pegasus /Turkish airlines 30+8kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Hotelski smjestaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Hotelu Biancho Old city 4* ili slican - Standardne sobe 
 • Predstavnik agencije


Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM za osobe do 60 godina starosti, 16 KM za osobe od 60 do 75 godina starosti
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM - nije obavezno, ali preporucujemo
 • Fakultativni izleti
 • Vlastiti troškovi

Napomena

DOPLATA ZA HOTELE - PO OSOBI ZA CIJELI PERIOD BORAVKA:

 • HOTEL BEYAZ SARAY 4* - 50 KM
 • HOTEL THE BIANCHO PERRA 4* - 50 KM
 • TAXIM SQUARE 4* - 100 KM


U slučaju da je putnik COVID pozitivan, uz predodzbu PCR testa koji to dokazuje, vrši se povrat kompletno uplacemog iznosa, za njega i blize članove koji imaju dokaz o samoizolaciji, a koji putuju zajedno sa oboljelom osobom.


CIJENE ZA OSTALE HOTELE SA 3*, 4* I 5* MOZETE PRONACI NA PRETRAZIVACU, NA POČETNOJ STRANICI


FAKULTATIVNI IZLETI:


 • Stari grad - Obilazak Lokaliteta: Plava džamija, Sultanahmet trg, Hipodrom, njemačka fontana, Kapali čaršija, Sulejmanija dzamija, Egipatski bazar, Aya Sofia s vanjste strane ( Ako bude moguće, uči ćemo unutra) – (licencirani lokalni vodić – izlet pješice)- Cijena 15€
 • Krstarenje Bosforom - Nakon doručka planiran je fakultativni izlet «krstarenje Bosforom». Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. Dnevna varijanta krstarenja bosforom - nešto sto se ne propušta. Upoznajte jedan od najlepših gradova svijeta, grad koji zovu i «bajku na bosforu koja još uvek traje», neverovatan spoj istoka i zapada. - Cijena krstarenja – 20 € (licencirani lokalni vodić I krstarenje – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 1€)
 • Prinčevska ostrva - Ostrva se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Cijena izleta – 20€ (licencirani lokalni vodić I prevoz Brodom – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 1€)
 • Panorama 1453, Miniaturk, Balat, Ejup i Piere lotty. Izlet započinjemo odlaskom u 3D muzej pamžnorama 1453 gdje ćete se naći u 1453 godini kada je Sultan Mehmed Fatih osvojio Kostantinopolj, sadašnji Istanbu. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Izlet nastavljamo posjetom Miniaturku – muzej na otvorenom, gdje mozete vidjeti tursku u malom. Zatim odlazimo do prve dzamije koja je sagrađena u Istanbulu – Dzemija Sultan Eyupa, te nakon posjete iste, odlazimo na brdo Pier lotty odakle ćemo imati prelijep pogled na Istanbul. – Cijena Izleta - 35€ ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić) 
 • Topkapi palata (ulaznicai lokalni vodič) – Cijena Izleta - 35€
 • Upoznajmo Aziju – Ovaj jedinstveni izlet void Vas kroz Azijski dio Istanbula. Posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, odakle cete imati predivan pogled na DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. – Cijena Izleta - 30€ - (prevoz i licencirani lokalni vodić)
 • Dolmabahce palata (ulaznica, prevoz i licenciran lokalni vodič) – Cijena Izleta - 35€
 • Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu. – Cijena izleta 35 € ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić)
 • Tursko folklorno veče na brodu (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – Cijena izleta 35€ (prevoz, večera, krstarenje brodom I tursko veče)
 • Obalom Bosfora – Na ovom izletu ćemo posjetiti djelove Istanbula, koje se inace ne posjećuju u turističkim obilascima. Otići ćemo do Bebeka, posjetiti Rumeli hisar, Popeti se do vidikovca pored mosta Sultan Mehmet Fatiha, prošetati se Arnavutkojom I zavrsiti izlet na Ortakoju. - Cijena izleta 30 € - ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić)
 • Marmaray – Odlazak Marmarayem na azijsku stranu, naselje USKUDAR, odakle cete imati predivan pogled na DJEVOJAČKU KULU – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Brodom ćemo preći do Kabataša, te se kosim liftom popeti na trg Taksim. Prošetat ćemo se Istiklal ulicom, imati slobodno vrijeme za shopping ili ručak, prošetati do galata Kule – pogled s vana. Spustiti se do Galata Mosta, odakle ćete imati prelijep pogled na - Cijena izleta 15 € (licencirani lokalni vodić– odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 2,5 €) Za realizaciju izleta, potrebno je minimalno 10 osoba.