ISTANBUL BUDGET - AVIONOM (PEGASUS)- 4 NOĆENJA - M97 Tours
Turska, Istanbul

ISTANBUL BUDGET - AVIONOM (PEGASUS)- 4 NOĆENJA

+
5 dana

ISTANBUL – ima puno skrivenih blaga koja samo čekaju da ih otkrijete, puno četvrti od kojih svaka nudi novu vrstu zanimljivosti. Istorijska jezgra koja okružuje Aju Sofiju i Plavu džamiju pulsira od broja turista i već poznatih vizura, ali hipsterski Karaköy nudi opuštenu vibru i novo lice Istanbula kakvo nećete vidjeti u vodičima. I takve se suprotnosti susreću na svakom koraku.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL

Okupljanje grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Prijava na let i predaja prtljage. Let na relaciji Sarajevo u 16:15. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi transfer do hotele i prijava u isti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2
2

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

3
3

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

4
4

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Istanbula ili neki od ponuđenih fakultativnih izleta.

5
5

ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Prijava na let za Sarajevo. Vremena letova su u nastavku teksta. Let na relaciji Istanbul Sarajevo u 15:00.

Nema raspoloživih polaska

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul Sarajevo - avio kompanija Pegasus airlines,
 • Prtljaga 20+8 kg 
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Hotelski smjestaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Hotelu Vrbas ili slicnom.
 • Predstavnik agencije

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM 
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM - nije obavezno, ali preporucujemo
 • Fakultativni izleti
 • Vlastiti troškovi
 • doplata za jednokrevetnu sobu - 140 KM

Napomena

Hotel Vrbas je Budget varijanta hotela - čist uredan, na dobroj lokaciji - Laleli. Doručak se služi na tanjuru - nije švedski stol.


FAKULTATIVNI IZLETI - prijavljuju se najkasnije 7 dana prije polaska:


 • Stari grad - Obilazak Lokaliteta: Plava džamija, Sultanahmet trg, Hipodrom, njemačka fontana, Kapali čaršija, Sulejmanija dzamija, Egipatski bazar, Aya Sofia s vanjste strane ( Ako bude moguće, uči ćemo unutra) – (licencirani lokalni vodić – izlet pješice)- Cijena 15€
 • Krstarenje Bosforom - Nakon doručka planiran je fakultativni izlet «krstarenje Bosforom». Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. Dnevna varijanta krstarenja bosforom - nešto sto se ne propušta. Upoznajte jedan od najlepših gradova svijeta, grad koji zovu i «bajku na bosforu koja još uvek traje», neverovatan spoj istoka i zapada. - Cijena krstarenja – 30 € (licencirani lokalni vodić I krstarenje – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 1€)
 • Prinčevska ostrva - Ostrva se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Cijena izleta – 25€ (licencirani lokalni vodić I prevoz Brodom – odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 1€)
 • Panorama 1453, Miniaturk, Balat, Ejup i Piere lotty. Izlet započinjemo odlaskom u 3D muzej pamžnorama 1453 gdje ćete se naći u 1453 godini kada je Sultan Mehmed Fatih osvojio Kostantinopolj, sadašnji Istanbu. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Izlet nastavljamo posjetom Miniaturku – muzej na otvorenom, gdje mozete vidjeti tursku u malom. Zatim odlazimo do prve dzamije koja je sagrađena u Istanbulu – Dzemija Sultan Eyupa, te nakon posjete iste, odlazimo na brdo Pier lotty odakle ćemo imati prelijep pogled na Istanbul. – Cijena Izleta - 35€ ( ulaznice, prevoz i licencirani lokalni vodić) 
 • Topkapi palata (ulaznicai lokalni vodič) – Cijena Izleta - 35€
 • Dolmabahce palata (ulaznica, prevoz i licenciran lokalni vodič) – Cijena Izleta - 35€
 • Tursko folklorno veče na brodu (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – Cijena izleta 35€ (prevoz, večera, krstarenje brodom I tursko veče)
 • Marmaray – Odlazak Marmarayem na azijsku stranu, naselje USKUDAR, odakle cete imati predivan pogled na DJEVOJAČKU KULU – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Brodom ćemo preći do Kabataša, te se kosim liftom popeti na trg Taksim. Prošetat ćemo se Istiklal ulicom, imati slobodno vrijeme za shopping ili ručak, prošetati do galata Kule – pogled s vana. Spustiti se do Galata Mosta, odakle ćete imati prelijep pogled na - Cijena izleta 15 € (licencirani lokalni vodić– odlazak gradskim prevozom – troskovi gradkog prevoza nisu ukljuceni u cijenu izleta - Istanbul card – cca 2,5 €) Za realizaciju izleta, potrebno je minimalno 10 osoba.