Turska, Istanbul

ISTANBUL - NOVA GODINA I SHOPPING

+
od KM 749 649

Europska putovanja

Nova godina

Zima 2021/2022

4 dana

Najbolji način da ispratite staru i dočekate novu godinu jeste novogodišnja noć u Istanbulu, gradu koji upravo spaja staro i novo, istok i zapad, orijent i Evropu. Uz neke od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, turske specijalitete, vatromet iznad Bosfora, i turističku agenciju M-97 tours, doček Nove godine u Istanbulu ćete sigurno pamtiti, i prepričavati!  Ovaj aranžman. koji smo pripremili za vas podrazumjevaju obilaske najatraktivnijih dijelova ovog grada, kupovinu u dobrim shopping centrima, odličnu organizaciju i uvijek rapoložene vodiče koji su tu da vas upoznaju sa misterioznim Istanbulom.

Itinerer

1
1

SARAJEVO - ISTANBUL + SHOPPING

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u 10:00 i prijava na let za Istanbul. Let za Istanbul je u 12:05. Po slijetanju u Istanbul oko 15:55, slijedi pasoska kontrola, preuzimanje prtljage i transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

2
2

ISTANBUL - SHOPPING I NOVA GODINA

Doručak, nakon čega odlazimo u obilazak 2 shopping centra. 

Prvi je Venezia Megaoutlett. - izgrađen je po ideji inspirisanoj italijanskim gradom Venecijom, pa je zbog toga nazvan Venezia Megaoutlett. Zadivljujući dizajn osvojio je sve pohvale i mnoge posjete lokalnog stanovništva i turista, tako da je postao jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Istanbulu. Kroz cijeli centar se protežu kanali kao u veneciji, preko kojih prelaze mostovi, što je trgovačkom centru dalo posebnu eleganciju i učinilo ga drugačijim od ostalih trgovačkih centara u Istanbulu. 

Drugi shopping centar je u sklopu hotela - Isfanbul shopping centar. Smješten na površini od 600 hiljada kvadratnih metara, İsfanbul privlači pažnju svojom jedinstvenom arhitekturom trgovačkog centra, sve sa različitim izlozima trgovina. Za razliku od klasičnih trgovačkih centara, u Isfanbulu postoji više od 200 prodavnica, koji se sastoji od trospratnih zatvorenih i otvorenih trgovačkih ulica, kojima prolazi nostalgični tramvaji. Isfanbul ima i kuglanu i kino dvorane opremljene najnovijom tehnologijom.

Nakon obavljene kupovine, povratak u hotelske sobe i odmor.

U vecernjim satima, predlazemo odlazak na Docek Nove Godine (uz doplatu):

Opcija 1 - Krstarenje Bosforom uz veceru i tursko veće

Opcija 2 - Odlazak do mjesta odakle ćete imati priliku vidjeti veličanstveni vetromet iznad Bosforskog mosta. U blizini se nalaze i kafici i restorani.

SRETNA NOVA GODINA

Povratak u hotel i noćenje.

3
3

ISTANBUL

Kasni doručak. U popodnevnim satima, odlazimo do Azijske strana Istanbula. Obići ćemo najpoznatije kvartove azijskog dijeela grada - Kadikoj i Uskudar, uživati u pogledu na gotovo čitav Istanbul, napraviti najlepše fotografije Devojačke kule uz tradicionalni turski čaj, ali i posjetiti džamiju sultanije Mihrimah, ćerke Sulejmana Veličanstvenog. Izlet započinjemo odlaskom do vidikovca Čamlidža odakle se pruža nestvaran pogled na Bosfor i grad. Nakon pauze za fotografisanje i lagane šetnje parkom, posetićemo i Čamlidža džamiju, najveću novoizgrađenu bogomolju u modernoj Turskoj. Izlet nastavljamo i odlazimo u elegantni Kadikoj - jedan od najinteresantnijih dijelova grada sa uređenim šetalištem, predivnim parkovima, pijacama i prelijepim vilama. Slobodno vrijeme za ručak ili odlazak do stadiona fudbalskog kluba Fenerbahče. Izlet nastavljamo odlaskom do Uskudara, dok posmatramo jedan od simbola grada - Djevojačku kulu i slušamo legendu o vizantijskoj princezi. Povratak u evropski deo grada. Prije povratka u hotel, odlazimo do kvarta Balat, skrivenog dragulja Istanbula. Šetamo autentičnim ulicama jednog od najstarijih boemskih kvartova, pravimo odlične fotografije i uživamo u ukusu prave turske kafe. Povratak u hotel i noćenje.

4
4

ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let, pasoska kontrola i let na relaciji Istanbul Sarajevu u 14:05.. Planirano vrijene dolaska u Sarajevo je u 14:00.

Rezerviši svoj odmor

1. Odaberite polazak

 • četvrtak

  30.12.

  3 noćenja
  od KM 749
  od KM 649
noćenja
KM --

Cijena ukljućuje

 • Avio karte na relaciji Sarajevo - Istanbul Sarajevo - avio kompanija Anadolujet
 • Prtljaga 20+8 kg
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Hotelski smjestaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Hotelu Isfanbul Holiday home 5* 
 • Predstavnik agencije

Cijena ne ukljućuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM za osobe do 60 godina starosti, 16 KM za osobe od 60 do 75 godina starosti
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM - nije obavezno, ali preporucujemo
 • Fakultativni izleti - Doček Nove godine Opcija 1 - 100€ / Opcija 2 - 20€
 • Vlastiti troškovi